Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Ainekset

400 g
kirjolohta fileenä
1
sipuli
200 g
porkkanaa
50 g
juuriselleriä
200 g
fenkolia
2 rkl
öljyä
2
kalaliemikuutiota
1 l
vettä
1
valkosipulinkynsi
½ dl
tomaattipyreetä
200 g
hapankaalia
1 dl
tuoretta tilliä
1
suolakurkku
½ tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
100 g
kaurafraichea tai ranskankermaa
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
50 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.5 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton

Kirjolohiseljanka

Kirjolohiseljanka on venäläistyylinen keitto herkku, joka maku viimeistellään ranskankermalla - maito- tai kasvipohjaisella, makusi mukaan. Seljankan suolakurkku ja hapankaali tuovat vaihtelua perinteiseen kalakeittoon.

Kirjolohiseljanka on venäläistyylinen keitto herkku, joka maku viimeistellään ranskankermalla - maito- tai kasvipohjaisella, makusi mukaan. Seljankan suolakurkku ja hapankaali tuovat vaihtelua perinteiseen kalakeittoon.

Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
400 g
kirjolohta fileenä
1
sipuli
200 g
porkkanaa
50 g
juuriselleriä
200 g
fenkolia
2 rkl
öljyä
2
kalaliemikuutiota
1 l
vettä
1
valkosipulinkynsi
½ dl
tomaattipyreetä
200 g
hapankaalia
1 dl
tuoretta tilliä
1
suolakurkku
½ tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
100 g
kaurafraichea tai ranskankermaa

Valmistusohje

1.
Poista ruodot ja nahka fileestä ja leikkaa se 2cm kuutioiksi.
2.
Kuori sipuli ja juurekset ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa myös fenkoli ohuiksi siivuiksi. Kuullota kasvikset öljyssä kattilassa. Lisää kalaliemikuutiot ja vesi kattilaan.
3.
Murskaa valkosipulinkynsi ja lisää se liemeen. Lisää myös tomaattipyree,
ja hapankaali. Keitä noin 10 minuuttia.
4.
Lisää kalapalat keittoon ja anna hautua noin 5 minuuttia. Lisää lopuksi silputtu tilli ja kuutioitu suolakurkku. Mausta pippurilla. Lisää annosten päälle lusikallinen fraichea.

Vinkki

Jos kaupastasi ei löydy kaurapohjaista fraichea (esim. Yosa tai Oatly), voit käyttää maitopohjaista vaihtoehtoa, esimerkiksi ruokarahkaa, turkkilaista jogurttia tai tavallista ranskankermaa.

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
50 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.5 g