Ainekset
-
400 gvarhaisperunoita (pienikokoisia)
-
2 rklöljyä
- Espanjalaiset silakat
-
300 gsilakkafileitä
-
1 tlsuolaa
-
1 - 2sitruunaa
-
1 - 2 dlöljyä
- Lisäksi
-
10 (80g)isoja kapriksia
-
cocktailtikkuja
Valmistusohje
1. Valmista espanjalaiset silakat edellisenä päivänä. Poista silakkafileistä nahka sormin vetämällä. Laita silakkafileet laakeaan vatiin tai lautaselle ja ripottele päälle suola. Purista sitruunoista 1 dl mehua ja kaada fileiden päälle. Anna marinoitua, kunnes kalan väri on muuttunut vaaleaksi (noin 15 minuuttia). Kääntele fileitä tarvittassa marinoitumisen aikana. Valuta ylimääräinen mehu pois ja kaada päälle öljyä niin, että kalat peittyvät. Peitä vati ja nosta jääkaappiin.
2. Pese ja harjaa perunat puhtaiksi. Leikkaa ne pituussuunnassa puoliksi ja pyöräytä öljyssä. Grillaa perunoita parilalevyn päällä välillä käännellen tai 225 asteisen uunin ylätasolla noin 20 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä ja pinta on saanut väriä.
3. Kokoa cocktailperunat seuraavasti. Käännä perunat leikkauspinta alaspäin. Pujota cocktailtikkuihin silakkaa ja osaan myös isoja kapriksia. Paina tikku perunaan ja toista, kunnes kaikki perunat ovat käytetty.
Vinkki
Silakat säilyvät kannellisessa astiassa jääkaapissa noin viikon verran.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
140 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.8 g
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton
Cocktailperunat
Paahdetuista perunoista ja itse marinoiduista silakoista valmistat herkulliset suupalat kesäisen kattauksen alkupaloiksi. Cocktailperunoiden valmistus on helppoa vaikka marinointi viekin hetken aikaa.
Paahdetuista perunoista ja itse marinoiduista silakoista valmistat herkulliset suupalat kesäisen kattauksen alkupaloiksi. Cocktailperunoiden valmistus on helppoa vaikka marinointi viekin hetken aikaa.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
400 gvarhaisperunoita (pienikokoisia)
-
2 rklöljyä
- Espanjalaiset silakat
-
300 gsilakkafileitä
-
1 tlsuolaa
-
1 - 2sitruunaa
-
1 - 2 dlöljyä
- Lisäksi
-
10 (80g)isoja kapriksia
-
cocktailtikkuja
Valmistusohje
1. Valmista espanjalaiset silakat edellisenä päivänä. Poista silakkafileistä nahka sormin vetämällä. Laita silakkafileet laakeaan vatiin tai lautaselle ja ripottele päälle suola. Purista sitruunoista 1 dl mehua ja kaada fileiden päälle. Anna marinoitua, kunnes kalan väri on muuttunut vaaleaksi (noin 15 minuuttia). Kääntele fileitä tarvittassa marinoitumisen aikana. Valuta ylimääräinen mehu pois ja kaada päälle öljyä niin, että kalat peittyvät. Peitä vati ja nosta jääkaappiin.
2. Pese ja harjaa perunat puhtaiksi. Leikkaa ne pituussuunnassa puoliksi ja pyöräytä öljyssä. Grillaa perunoita parilalevyn päällä välillä käännellen tai 225 asteisen uunin ylätasolla noin 20 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä ja pinta on saanut väriä.
3. Kokoa cocktailperunat seuraavasti. Käännä perunat leikkauspinta alaspäin. Pujota cocktailtikkuihin silakkaa ja osaan myös isoja kapriksia. Paina tikku perunaan ja toista, kunnes kaikki perunat ovat käytetty.
Vinkki
Silakat säilyvät kannellisessa astiassa jääkaapissa noin viikon verran.
Valmistusohje
1.
Valmista espanjalaiset silakat edellisenä päivänä. Poista silakkafileistä nahka sormin vetämällä. Laita silakkafileet laakeaan vatiin tai lautaselle ja ripottele päälle suola. Purista sitruunoista 1 dl mehua ja kaada fileiden päälle. Anna marinoitua, kunnes kalan väri on muuttunut vaaleaksi (noin 15 minuuttia). Kääntele fileitä tarvittassa marinoitumisen aikana. Valuta ylimääräinen mehu pois ja kaada päälle öljyä niin, että kalat peittyvät. Peitä vati ja nosta jääkaappiin.
2.
Pese ja harjaa perunat puhtaiksi. Leikkaa ne pituussuunnassa puoliksi ja pyöräytä öljyssä. Grillaa perunoita parilalevyn päällä välillä käännellen tai 225 asteisen uunin ylätasolla noin 20 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä ja pinta on saanut väriä.
3.
Kokoa cocktailperunat seuraavasti. Käännä perunat leikkauspinta alaspäin. Pujota cocktailtikkuihin silakkaa ja osaan myös isoja kapriksia. Paina tikku perunaan ja toista, kunnes kaikki perunat ovat käytetty.
Vinkki
Silakat säilyvät kannellisessa astiassa jääkaapissa noin viikon verran.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
140 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.8 g