
Ainekset
-
500 gahvenfileitä
-
½ tlsuolaa
-
500 gvarhaisperunoita
-
3 (200 g)porkkanoita
-
150 gretiisejä
-
3kesäsipulia
-
1 lvettä
-
2 rklkalafondia
-
1-2 dlkermankaltaista kasvirasvasekoitetta
-
½ ruukkutuoretta tilliä
-
(1 tlsuolaa)
- Paistamiseen
-
1 rklöljyä
Valmistusohje
1. Poista ahvenfileistä tarvittaessa ruodot. Tunnustele sormella, missä ruodot kulkevat. Tee fileisiin leveämmästä päästä molemmin puolin selkäruotoa viilto ja leikkaa ruotosuikale pois. Mausta fileet suolalla (½ tl).
2. Pese perunat ja porkkanat. Lohko perunat ja viipaloi porkkanat. Viipaloi retiisit. Jos käytät pulleita herneenpaljoja, perkaa herneet. Litteille paloille riittää huuhtelu ja puolittaminen. Viipaloi sipulit.
3. Kuumenna vesi kattilassa. Lisää kalafondi, perunat ja sipulin valkoiset osat. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä, mutta vielä napakoita.
4. Lisää porkkanaviipaleet, herneet, retiisit ja ruokakerma. Kiehauta. Siirrä kattila pois liedeltä.
5. Kuumenna öljy pannulla. Paista ahvenfileitä 1 – 2 minuuttia molemmin puolin.
6. Viimeistele keitto hienonnetulla tillillä ja sipulin varsilla. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Jaa keitto lautasille ja laita paistetut ahvenpalat keiton päälle.
Vinkki
Keittoon sopii myös savustettu kala paloiteltuna.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
50 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.5 g
Gluteeniton,
Munaton
Gluteeniton,
Munaton
Kesäkalakeitto
Kesäkalakeitossa yhdistyvät kaksi kesäsuosikkia – kalakeitto ja kesäkeitto. Tuunaa keittoa lempikasviksillasi ja vaihtele kalaa sen mukaan mitä kalaonni tuo tullessaan.
Kesäkalakeitossa yhdistyvät kaksi kesäsuosikkia – kalakeitto ja kesäkeitto. Tuunaa keittoa lempikasviksillasi ja vaihtele kalaa sen mukaan mitä kalaonni tuo tullessaan.
Kuva: Sydänmerkki / Kirsi-Marja Savola
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
500 gahvenfileitä
-
½ tlsuolaa
-
500 gvarhaisperunoita
-
3 (200 g)porkkanoita
-
150 gretiisejä
-
3kesäsipulia
-
1 lvettä
-
2 rklkalafondia
-
1-2 dlkermankaltaista kasvirasvasekoitetta
-
½ ruukkutuoretta tilliä
-
(1 tlsuolaa)
- Paistamiseen
-
1 rklöljyä
Valmistusohje
1. Poista ahvenfileistä tarvittaessa ruodot. Tunnustele sormella, missä ruodot kulkevat. Tee fileisiin leveämmästä päästä molemmin puolin selkäruotoa viilto ja leikkaa ruotosuikale pois. Mausta fileet suolalla (½ tl).
2. Pese perunat ja porkkanat. Lohko perunat ja viipaloi porkkanat. Viipaloi retiisit. Jos käytät pulleita herneenpaljoja, perkaa herneet. Litteille paloille riittää huuhtelu ja puolittaminen. Viipaloi sipulit.
3. Kuumenna vesi kattilassa. Lisää kalafondi, perunat ja sipulin valkoiset osat. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä, mutta vielä napakoita.
4. Lisää porkkanaviipaleet, herneet, retiisit ja ruokakerma. Kiehauta. Siirrä kattila pois liedeltä.
5. Kuumenna öljy pannulla. Paista ahvenfileitä 1 – 2 minuuttia molemmin puolin.
6. Viimeistele keitto hienonnetulla tillillä ja sipulin varsilla. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Jaa keitto lautasille ja laita paistetut ahvenpalat keiton päälle.
Vinkki
Keittoon sopii myös savustettu kala paloiteltuna.
Valmistusohje
1.
Poista ahvenfileistä tarvittaessa ruodot. Tunnustele sormella, missä ruodot kulkevat. Tee fileisiin leveämmästä päästä molemmin puolin selkäruotoa viilto ja leikkaa ruotosuikale pois. Mausta fileet suolalla (½ tl).
2.
Pese perunat ja porkkanat. Lohko perunat ja viipaloi porkkanat. Viipaloi retiisit. Jos käytät pulleita herneenpaljoja, perkaa herneet. Litteille paloille riittää huuhtelu ja puolittaminen. Viipaloi sipulit.
3.
Kuumenna vesi kattilassa. Lisää kalafondi, perunat ja sipulin valkoiset osat. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä, mutta vielä napakoita.
4.
Lisää porkkanaviipaleet, herneet, retiisit ja ruokakerma. Kiehauta. Siirrä kattila pois liedeltä.
5.
Kuumenna öljy pannulla. Paista ahvenfileitä 1 – 2 minuuttia molemmin puolin.
6.
Viimeistele keitto hienonnetulla tillillä ja sipulin varsilla. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Jaa keitto lautasille ja laita paistetut ahvenpalat keiton päälle.
Vinkki
Keittoon sopii myös savustettu kala paloiteltuna.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
50 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.5 g