Kuva: Sydänmerkki / Kirsi-Marja Savola

Ainekset

500 g
ahvenfileitä
½ tl
suolaa
500 g
varhaisperunoita
3 (200 g)
porkkanoita
150 g
retiisejä
3
kesäsipulia
1 l
vettä
2 rkl
kalafondia
1-2 dl
kermankaltaista kasvirasvasekoitetta
½ ruukku
tuoretta tilliä
(1 tl
suolaa)
Paistamiseen
1 rkl
öljyä
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
50 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.5 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Uusi
G Gluteeniton
Mu Munaton
G Gluteeniton
Mu Munaton
Uusi

Kesäkalakeitto

Kesäkalakeitossa yhdistyvät kaksi kesäsuosikkia – kalakeitto ja kesäkeitto. Tuunaa keittoa lempikasviksillasi ja vaihtele kalaa sen mukaan mitä kalaonni tuo tullessaan.

Kesäkalakeitossa yhdistyvät kaksi kesäsuosikkia – kalakeitto ja kesäkeitto. Tuunaa keittoa lempikasviksillasi ja vaihtele kalaa sen mukaan mitä kalaonni tuo tullessaan.

Kuva: Sydänmerkki / Kirsi-Marja Savola

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
500 g
ahvenfileitä
½ tl
suolaa
500 g
varhaisperunoita
3 (200 g)
porkkanoita
150 g
retiisejä
3
kesäsipulia
1 l
vettä
2 rkl
kalafondia
1-2 dl
kermankaltaista kasvirasvasekoitetta
½ ruukku
tuoretta tilliä
(1 tl
suolaa)
Paistamiseen
1 rkl
öljyä

Valmistusohje

1.
Poista ahvenfileistä tarvittaessa ruodot. Tunnustele sormella, missä ruodot kulkevat. Tee fileisiin leveämmästä päästä molemmin puolin selkäruotoa viilto ja leikkaa ruotosuikale pois. Mausta fileet suolalla (½ tl).
2.
Pese perunat ja porkkanat. Lohko perunat ja viipaloi porkkanat. Viipaloi retiisit. Jos käytät pulleita herneenpaljoja, perkaa herneet. Litteille paloille riittää huuhtelu ja puolittaminen. Viipaloi sipulit.
3.
Kuumenna vesi kattilassa. Lisää kalafondi, perunat ja sipulin valkoiset osat. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä, mutta vielä napakoita.
4.
Lisää porkkanaviipaleet, herneet, retiisit ja ruokakerma. Kiehauta. Siirrä kattila pois liedeltä.
5.
Kuumenna öljy pannulla. Paista ahvenfileitä 1 – 2 minuuttia molemmin puolin.
6.
Viimeistele keitto hienonnetulla tillillä ja sipulin varsilla. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Jaa keitto lautasille ja laita paistetut ahvenpalat keiton päälle.

Vinkki

Keittoon sopii myös savustettu kala paloiteltuna.

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
50 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.5 g