Ainekset
-
500 gmyskikurpitsaa
-
300 gkesäkurpitsaa
-
200 gpalsternakkaa
-
1sipuli
-
2 cm palainkivääriä
-
1 rklöljyä
-
1 tlkanelia
-
½ tlneilikkaa
-
8 dlvettä
-
1liemikuutio
-
¼ tlrouhittua mustapippuria tai chilihiutaleita
-
1 dlkermankaltaista kasvirasvavalmistetta (rasvaa max 15%)
- Koristeeksi
-
4 rklkurpitsansiemeniä tai krutonkeja
Valmistusohje
1. Kuori ja pilko kurpitsat, palternakka, peruna, sipuli ja inkivääri. Poista myskikurpitsasta siemenet, ja paahda ne halutessasi puhdistettuna kuivalla paistinpannulla tai uunissa.
2. Kuullota sipuli öljyssä, lisää vesi, liemikuutio sekä kasvikset kesäkurpitsaa luukuun ottamatta ja anna kypsyä noin 15 minuuttia.
3. Soseuta kasvikset esimerkiksi sauvasekoittimella, lisää mausteet ja kesäkurpitsakuutiot.
4. Lisää ruokakermaa, anna kiehahtaa, tarkista maku ja koristele kurpitsansiemenillä tai krutongeilla.
Vinkki
- Jos aterialta jää tähteeksi peruna- tai kasvissosetta, sen voi hyvin käyttää mukaan sosekeittoon.
- Krutongit voi paahtaa pannulla kuivista leipäkuutioista. Valitse leipä gluteenittomana, jos haluat gluteenittoman lopputuotteen.
- Vegaaninen soppa syntyy, kun otat ruokakerman esimerkiksi kaurapohjaisena
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
60 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.3 g
Gluteeniton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Gluteeniton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Kahden kurpitsan keitto
Myskikurpitsasta ja kesäkurpitsasta valmistettu kurpitsakeitto saa mausteekseen lämpöisiä makuja kanelista, neilikasta ja inkivääristä.
Myskikurpitsasta ja kesäkurpitsasta valmistettu kurpitsakeitto saa mausteekseen lämpöisiä makuja kanelista, neilikasta ja inkivääristä.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
500 gmyskikurpitsaa
-
300 gkesäkurpitsaa
-
200 gpalsternakkaa
-
1sipuli
-
2 cm palainkivääriä
-
1 rklöljyä
-
1 tlkanelia
-
½ tlneilikkaa
-
8 dlvettä
-
1liemikuutio
-
¼ tlrouhittua mustapippuria tai chilihiutaleita
-
1 dlkermankaltaista kasvirasvavalmistetta (rasvaa max 15%)
- Koristeeksi
-
4 rklkurpitsansiemeniä tai krutonkeja
Valmistusohje
1. Kuori ja pilko kurpitsat, palternakka, peruna, sipuli ja inkivääri. Poista myskikurpitsasta siemenet, ja paahda ne halutessasi puhdistettuna kuivalla paistinpannulla tai uunissa.
2. Kuullota sipuli öljyssä, lisää vesi, liemikuutio sekä kasvikset kesäkurpitsaa luukuun ottamatta ja anna kypsyä noin 15 minuuttia.
3. Soseuta kasvikset esimerkiksi sauvasekoittimella, lisää mausteet ja kesäkurpitsakuutiot.
4. Lisää ruokakermaa, anna kiehahtaa, tarkista maku ja koristele kurpitsansiemenillä tai krutongeilla.
Vinkki
- Jos aterialta jää tähteeksi peruna- tai kasvissosetta, sen voi hyvin käyttää mukaan sosekeittoon.
- Krutongit voi paahtaa pannulla kuivista leipäkuutioista. Valitse leipä gluteenittomana, jos haluat gluteenittoman lopputuotteen.
- Vegaaninen soppa syntyy, kun otat ruokakerman esimerkiksi kaurapohjaisena
Valmistusohje
1.
Kuori ja pilko kurpitsat, palternakka, peruna, sipuli ja inkivääri. Poista myskikurpitsasta siemenet, ja paahda ne halutessasi puhdistettuna kuivalla paistinpannulla tai uunissa.
2.
Kuullota sipuli öljyssä, lisää vesi, liemikuutio sekä kasvikset kesäkurpitsaa luukuun ottamatta ja anna kypsyä noin 15 minuuttia.
3.
Soseuta kasvikset esimerkiksi sauvasekoittimella, lisää mausteet ja kesäkurpitsakuutiot.
4.
Lisää ruokakermaa, anna kiehahtaa, tarkista maku ja koristele kurpitsansiemenillä tai krutongeilla.
Vinkki
- Jos aterialta jää tähteeksi peruna- tai kasvissosetta,
sen voi hyvin käyttää mukaan sosekeittoon. - Krutongit voi paahtaa pannulla kuivista leipäkuutioista. Valitse leipä gluteenittomana, jos haluat gluteenittoman lopputuotteen.
- Vegaaninen soppa syntyy, kun otat ruokakerman esimerkiksi kaurapohjaisena
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
60 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.3 g