Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste

Ainekset

500 g
savoijin- eli kurttukaalta
250 g
porkkanaa
200 g
lehtiselleriä
1
punasipuli
3
valkosipulin kynttä
150 g
tomaattia
3 rkl
öljyä
5
oksaa timjamia
1
oksa rosmariinia
1
laakerinlehti
3 rkl
tomaattipyreetä
1 ½ l
vettä
2 tl
suolaa
2 tlk (á 230g)
valkoisia papuja
½ tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
6 viipaletta
vaaleaa leipää
30 g
parmesanjuustoa
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
50 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.5 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)

Toscanalainen papukeitto

Toscanalainen papukeitto, ribollita, maistuu erityisen hyvältä pimeinä syys- ja talvi-iltoina. Keitä soppaa huoletta vaikka tupla-annos – maku vain paranee papukeittoa uudelleen lämmitettäessä.

Toscanalainen papukeitto, ribollita, maistuu erityisen hyvältä pimeinä syys- ja talvi-iltoina. Keitä soppaa huoletta vaikka tupla-annos – maku vain paranee papukeittoa uudelleen lämmitettäessä.

Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
500 g
savoijin- eli kurttukaalta
250 g
porkkanaa
200 g
lehtiselleriä
1
punasipuli
3
valkosipulin kynttä
150 g
tomaattia
3 rkl
öljyä
5
oksaa timjamia
1
oksa rosmariinia
1
laakerinlehti
3 rkl
tomaattipyreetä
1 ½ l
vettä
2 tl
suolaa
2 tlk (á 230g)
valkoisia papuja
½ tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
6 viipaletta
vaaleaa leipää
30 g
parmesanjuustoa

Valmistusohje

1.
Leikkaa kaalista kanta pois ja suikaloi se. Kuori ja kuutioi porkkanat ja viipaloi lehtisellerin varret. Hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuutioi tomaatti.
2.
Kuumenna öljy isossa kattilassa ja kuullota siinä porkkanoita, lehtiselleriä ja sipuleita noin 10 minuuttia.
3.
Sido timjamin- ja rosmariinioksat yhdessä laakerinlehden kanssa yrttikimpuksi.
4.
Lisää tomaattipyree kattilaan ja kuullota sekoitellen muutama minuutti. Lisää yrttikimppu, ja loput ainekset. Keitä 25-30 minuuttia, kunnes kaali on pehmentynyt.
5.
Paahda leipäviipaleet leivänpaahtimessa ja laita pala leipää keittolautaselle. Annostele päälle keittoa ja raasta pinnalle hieman parmesaanijuustoa.

Vinkki

  • Savoijinkaalin tilalla voit käyttää lehti- tai mustakaalia
  • Saat keitosta vegaanisen, kun jätät pois parmesanjuuston
  • Lihaisan version toscanalaisesta papukeitosta saat lisäämällä alkuvaiheessa 100 g suikaloitua pekonia
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
50 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.5 g

Yhteistyössä