Ainekset
-
500 gsavoijin- eli kurttukaalta
-
250 gporkkanaa
-
200 glehtiselleriä
-
1punasipuli
-
3valkosipulin kynttä
-
150 gtomaattia
-
3 rklöljyä
-
5oksaa timjamia
-
1oksa rosmariinia
-
1laakerinlehti
-
3 rkltomaattipyreetä
-
1 ½ lvettä
-
2 tlsuolaa
-
2 tlk (á 230g)valkoisia papuja
-
½ tlrouhittua mustapippuria
- Lisäksi
-
6 viipalettavaaleaa leipää
-
30 gparmesanjuustoa
Valmistusohje
1. Leikkaa kaalista kanta pois ja suikaloi se. Kuori ja kuutioi porkkanat ja viipaloi lehtisellerin varret. Hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuutioi tomaatti.
2. Kuumenna öljy isossa kattilassa ja kuullota siinä porkkanoita, lehtiselleriä ja sipuleita noin 10 minuuttia.
3. Sido timjamin- ja rosmariinioksat yhdessä laakerinlehden kanssa yrttikimpuksi.
4. Lisää tomaattipyree kattilaan ja kuullota sekoitellen muutama minuutti. Lisää yrttikimppu, ja loput ainekset. Keitä 25-30 minuuttia, kunnes kaali on pehmentynyt.
5. Paahda leipäviipaleet leivänpaahtimessa ja laita pala leipää keittolautaselle. Annostele päälle keittoa ja raasta pinnalle hieman parmesaanijuustoa.
Vinkki
- Savoijinkaalin tilalla voit käyttää lehti- tai mustakaalia
- Saat keitosta vegaanisen, kun jätät pois parmesanjuuston
- Lihaisan version toscanalaisesta papukeitosta saat lisäämällä alkuvaiheessa 100 g suikaloitua pekonia
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
50 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.5 g
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Toscanalainen papukeitto
Toscanalainen papukeitto, ribollita, maistuu erityisen hyvältä pimeinä syys- ja talvi-iltoina. Keitä soppaa huoletta vaikka tupla-annos – maku vain paranee papukeittoa uudelleen lämmitettäessä.
Toscanalainen papukeitto, ribollita, maistuu erityisen hyvältä pimeinä syys- ja talvi-iltoina. Keitä soppaa huoletta vaikka tupla-annos – maku vain paranee papukeittoa uudelleen lämmitettäessä.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
500 gsavoijin- eli kurttukaalta
-
250 gporkkanaa
-
200 glehtiselleriä
-
1punasipuli
-
3valkosipulin kynttä
-
150 gtomaattia
-
3 rklöljyä
-
5oksaa timjamia
-
1oksa rosmariinia
-
1laakerinlehti
-
3 rkltomaattipyreetä
-
1 ½ lvettä
-
2 tlsuolaa
-
2 tlk (á 230g)valkoisia papuja
-
½ tlrouhittua mustapippuria
- Lisäksi
-
6 viipalettavaaleaa leipää
-
30 gparmesanjuustoa
Valmistusohje
1. Leikkaa kaalista kanta pois ja suikaloi se. Kuori ja kuutioi porkkanat ja viipaloi lehtisellerin varret. Hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuutioi tomaatti.
2. Kuumenna öljy isossa kattilassa ja kuullota siinä porkkanoita, lehtiselleriä ja sipuleita noin 10 minuuttia.
3. Sido timjamin- ja rosmariinioksat yhdessä laakerinlehden kanssa yrttikimpuksi.
4. Lisää tomaattipyree kattilaan ja kuullota sekoitellen muutama minuutti. Lisää yrttikimppu, ja loput ainekset. Keitä 25-30 minuuttia, kunnes kaali on pehmentynyt.
5. Paahda leipäviipaleet leivänpaahtimessa ja laita pala leipää keittolautaselle. Annostele päälle keittoa ja raasta pinnalle hieman parmesaanijuustoa.
Vinkki
- Savoijinkaalin tilalla voit käyttää lehti- tai mustakaalia
- Saat keitosta vegaanisen, kun jätät pois parmesanjuuston
- Lihaisan version toscanalaisesta papukeitosta saat lisäämällä alkuvaiheessa 100 g suikaloitua pekonia
Valmistusohje
1.
Leikkaa kaalista kanta pois ja suikaloi se. Kuori ja kuutioi porkkanat ja viipaloi lehtisellerin varret. Hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuutioi tomaatti.
2.
Kuumenna öljy isossa kattilassa ja kuullota siinä porkkanoita, lehtiselleriä ja sipuleita noin 10 minuuttia.
3.
Sido timjamin- ja rosmariinioksat yhdessä laakerinlehden kanssa yrttikimpuksi.
4.
Lisää tomaattipyree kattilaan ja kuullota sekoitellen muutama minuutti. Lisää yrttikimppu, ja loput ainekset. Keitä 25-30 minuuttia, kunnes kaali on pehmentynyt.
5.
Paahda leipäviipaleet leivänpaahtimessa ja laita pala leipää keittolautaselle. Annostele päälle keittoa ja raasta pinnalle hieman parmesaanijuustoa.
Vinkki
- Savoijinkaalin tilalla voit käyttää lehti- tai mustakaalia
- Saat keitosta vegaanisen, kun jätät pois parmesanjuuston
- Lihaisan version toscanalaisesta papukeitosta saat lisäämällä alkuvaiheessa 100 g suikaloitua pekonia
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
50 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.5 g