Ainekset
- Tortillat
-
4täysjyvätortillaa
- Kalatäyte
-
1 pkt (250g)kalapuikkoja
-
2 rklöljyä
- Punakaalisalaatti
-
100 gpunakaalta
-
1omena
-
1salottisipuli
-
½chili
-
1 rkllimen mehua
-
1 rkletikkaa
-
1 rklöljyä
-
½ tlsokeria
-
1 mmsuolaa
-
1 dltuoretta korianteria
- Lisäksi
-
1 dlluonnonjogurttia tai kermaviiliä
-
1avokado
-
1salottisipuli
Valmistusohje
1. Tee ensin punakaalisalaatti: Suikaloi kaali ohuiksi paloiksi, pilko omena, sipuli ja chili pieniksi kuutioiksi. Hienonna korianteri. Sekoita limemehu, etikka, öljy ja mausteet ja lisää kasvikset kastikkeeseen. Anna maustua jääkaapissa.
2. Suikaloi täytteen avokado ja sipuli.
3. Kypsennä kalapuikot öljyssä paistinpannussa pakkauksen ohjeen mukaan. Itsetehtyjen kalapuikkojen ohjeen löydät vinkeistä.
4. Kuumenna tortillaletut mikrossa tai paistinpannussa. Jos haluat tehdä tortillat itse, ohjeen löydät vinkeistä.
5. Kokoa tortillat laittamalla tortillaletun päälle punakaalisalaattia sekä 2 ½ kalapuikkoa. Viimeistele annos lusikallisella luonnonjogurttia sekä avokado- ja sipulisuikaleilla.
Vinkki
- Avokadon sijaan täytteeseen sopii myös guacamole.
- Kokeile myös kylmäsavukirjolohi-salaattitacoja.
- Itse tehdyt tortillat
1 dl durumvehnäjauhoja
4 ½ rkl maissijauhoja
4 ½ rkl vettä
2 tl öljyä
ripaus suolaa
Sekoita ainekset keskenään. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 4 osaan. Pyöritä palat pulliksi ja anna levätä peitettynä täytteiden valmistuksen ajan.
Kauli taikinapallot paistinpannun kokoisiksi pyöreiksi levyiksi. Paista tortilloja paistinpannulla ilman rasvaa niin, että lettu saa hivenen rusehtavia pilkkuja. - Itse tehdyt kalapuikot
400 g vaaleaa kalaa (esim. siika, sei)
½ dl vehnäjauhoja
1 tl savupaprikajauhetta
1 mm jauhettua valkopippuria
½ tl suolaa
1 rkl öljyä
Poista kalasta tarvittaessa nahka ja ruodot. Jaa kalapalat 8 osaan. Sekoita mausteet vehnäjauhoihin ja kierittele kalapalat jauho-mausteseoksessa. Kypsennä öljytilkassa kauniin ruskeiksi.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
102 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.2 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.5 g
Munaton
Munaton
Kalatacot
Kalatacot voi valmistaa lyhyen tai pitkän kaavan kautta. Pikaversioon käytetään valmiita tortillalättyjä ja kalapuikkoja. Jos aikaa on, tee tortillat ja kalapalat alusta saakka itse. Täytteen punakaalisalaatti piristää muutoin miedonmakuista kokonaisuutta.
Kalatacot voi valmistaa lyhyen tai pitkän kaavan kautta. Pikaversioon käytetään valmiita tortillalättyjä ja kalapuikkoja. Jos aikaa on, tee tortillat ja kalapalat alusta saakka itse. Täytteen punakaalisalaatti piristää muutoin miedonmakuista kokonaisuutta.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
- Tortillat
-
4täysjyvätortillaa
- Kalatäyte
-
1 pkt (250g)kalapuikkoja
-
2 rklöljyä
- Punakaalisalaatti
-
100 gpunakaalta
-
1omena
-
1salottisipuli
-
½chili
-
1 rkllimen mehua
-
1 rkletikkaa
-
1 rklöljyä
-
½ tlsokeria
-
1 mmsuolaa
-
1 dltuoretta korianteria
- Lisäksi
-
1 dlluonnonjogurttia tai kermaviiliä
-
1avokado
-
1salottisipuli
Valmistusohje
1. Tee ensin punakaalisalaatti: Suikaloi kaali ohuiksi paloiksi, pilko omena, sipuli ja chili pieniksi kuutioiksi. Hienonna korianteri. Sekoita limemehu, etikka, öljy ja mausteet ja lisää kasvikset kastikkeeseen. Anna maustua jääkaapissa.
2. Suikaloi täytteen avokado ja sipuli.
3. Kypsennä kalapuikot öljyssä paistinpannussa pakkauksen ohjeen mukaan. Itsetehtyjen kalapuikkojen ohjeen löydät vinkeistä.
4. Kuumenna tortillaletut mikrossa tai paistinpannussa. Jos haluat tehdä tortillat itse, ohjeen löydät vinkeistä.
5. Kokoa tortillat laittamalla tortillaletun päälle punakaalisalaattia sekä 2 ½ kalapuikkoa. Viimeistele annos lusikallisella luonnonjogurttia sekä avokado- ja sipulisuikaleilla.
Vinkki
- Avokadon sijaan täytteeseen sopii myös guacamole.
- Kokeile myös kylmäsavukirjolohi-salaattitacoja.
- Itse tehdyt tortillat
1 dl durumvehnäjauhoja
4 ½ rkl maissijauhoja
4 ½ rkl vettä
2 tl öljyä
ripaus suolaa
Sekoita ainekset keskenään. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 4 osaan. Pyöritä palat pulliksi ja anna levätä peitettynä täytteiden valmistuksen ajan.
Kauli taikinapallot paistinpannun kokoisiksi pyöreiksi levyiksi. Paista tortilloja paistinpannulla ilman rasvaa niin, että lettu saa hivenen rusehtavia pilkkuja. - Itse tehdyt kalapuikot
400 g vaaleaa kalaa (esim. siika, sei)
½ dl vehnäjauhoja
1 tl savupaprikajauhetta
1 mm jauhettua valkopippuria
½ tl suolaa
1 rkl öljyä
Poista kalasta tarvittaessa nahka ja ruodot. Jaa kalapalat 8 osaan. Sekoita mausteet vehnäjauhoihin ja kierittele kalapalat jauho-mausteseoksessa. Kypsennä öljytilkassa kauniin ruskeiksi.
Valmistusohje
1.
Tee ensin punakaalisalaatti: Suikaloi kaali ohuiksi paloiksi, pilko omena, sipuli ja chili pieniksi kuutioiksi. Hienonna korianteri. Sekoita limemehu, etikka, öljy ja mausteet ja lisää kasvikset kastikkeeseen. Anna maustua jääkaapissa.
2.
Suikaloi täytteen avokado ja sipuli.
3.
Kypsennä kalapuikot öljyssä paistinpannussa pakkauksen ohjeen mukaan. Itsetehtyjen kalapuikkojen ohjeen löydät vinkeistä.
4.
Kuumenna tortillaletut mikrossa tai paistinpannussa. Jos haluat tehdä tortillat itse, ohjeen löydät vinkeistä.
5.
Kokoa tortillat laittamalla tortillaletun päälle punakaalisalaattia sekä 2 ½ kalapuikkoa. Viimeistele annos lusikallisella luonnonjogurttia sekä avokado- ja sipulisuikaleilla.
Vinkki
- Avokadon sijaan täytteeseen sopii myös guacamole.
- Kokeile myös kylmäsavukirjolohi-salaattitacoja.
- Itse tehdyt tortillat
1 dl durumvehnäjauhoja
4 ½ rkl maissijauhoja
4 ½ rkl vettä
2 tl öljyä
ripaus suolaa
Sekoita ainekset keskenään. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 4 osaan. Pyöritä palat pulliksi ja anna levätä peitettynä täytteiden valmistuksen ajan.
Kauli taikinapallot paistinpannun kokoisiksi pyöreiksi levyiksi. Paista tortilloja paistinpannulla ilman rasvaa niin, että lettu saa hivenen rusehtavia pilkkuja. - Itse tehdyt kalapuikot
400 g vaaleaa kalaa (esim. siika, sei)
½ dl vehnäjauhoja
1 tl savupaprikajauhetta
1 mm jauhettua valkopippuria
½ tl suolaa
1 rkl öljyä
Poista kalasta tarvittaessa nahka ja ruodot. Jaa kalapalat 8 osaan. Sekoita mausteet vehnäjauhoihin ja kierittele kalapalat jauho-mausteseoksessa. Kypsennä öljytilkassa kauniin ruskeiksi.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
102 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.2 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.5 g