Ainekset
-
½ lnokkosia
-
4 dlmaitoa tai kasvijuomaa
-
6munaa
-
2 ½ dlpuolikarkeita spelttijauhoja
-
4 rklperunajauhoja
-
½ -1 tlsuolaa
- Uunivuokaan
-
2 rklöljyä tai pullomargariinia
- Lisäksi
-
50-70 gohuen ohuita kinkkusiivuja
-
rucolaa tai tuoreita yrttejä
Valmistusohje
1. Suojaa kädet keittiöhanskoilla ja nypi nokkosen lehdet irti varresta. Pehmeät varret voi myös hyödyntää. Kiehauta nokkosia kiehuvassa vedessä minuutti-kaksi. Kumoa nokkoset siivilään ja jäähdytä kylmällä vedellä. Purista kuiviksi.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Nosta uunipannu tai -vuoka (35x28 cm) tyhjänä uuniin.
3. Laita maito tehosekoittimeen ja riko sinne munat. Käytä konetta minuutin verran ja lisää sitten jauhot ja suola. Anna koneen käydä vielä hetken. Jos et omista tehosekoitinta, voit sekoittaa ainekset myös esim. sauvasekoittimella.
4. Nosta pannu uunista, peitä pohja leivinpaperilla ja levitä paperin päälle rasva. Kaada pannariseos pannulle ja ripottele päälle nokkoset.
5. Laske uunin lämpö 200 asteeseen ja paista pannaria 25–30 minuuttia.
6. Anna pannarin jäähtyä. Jos tarjoat pannaria juhlapöydässä, leikkaa n. 5x5 cm annospaloiksi. Arkisemmassa tarjoilussa leikkaa 4–6 palaan. Koristele palat kinkkuviipaleilla ja versoilla tai tuoreilla yrteillä.
Vinkki
- Voit käyttää pannariin myös kuivattuja nokkosia (½ dl)
- kasvisversion voit koristaa kinkkusiivujen sijaan vaikkapa paahdetuilla tomaateilla
- Nokkospannaritaikina poikkeaa tavanomaisesta pannaristamme, koska siinä on enemmän kananmunaa. Pannukakku on myös hieman paksumpi ja se kohoaa enemmän. Taikina tunnetaan myös nimellä Dutch Baby viitaten sen kotimaahan Hollantiin.
- katso myös muut mainiot pannariohjeet: pannukakku ja perunapannukakku
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
100 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.8 g
Nokkospannari
Hortoilun harrastaja hyödyntää satoa herkullisesti pannukakussa. Kinkkuruusukkein ja yrteillä koristettuna nokkospannari kelpaa myös juhlapöydän antimiksi, annoksesta riittää maistiaisia 30 juhlavieraalle.
Hortoilun harrastaja hyödyntää satoa herkullisesti pannukakussa. Kinkkuruusukkein ja yrteillä koristettuna nokkospannari kelpaa myös juhlapöydän antimiksi, annoksesta riittää maistiaisia 30 juhlavieraalle.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
½ lnokkosia
-
4 dlmaitoa tai kasvijuomaa
-
6munaa
-
2 ½ dlpuolikarkeita spelttijauhoja
-
4 rklperunajauhoja
-
½ -1 tlsuolaa
- Uunivuokaan
-
2 rklöljyä tai pullomargariinia
- Lisäksi
-
50-70 gohuen ohuita kinkkusiivuja
-
rucolaa tai tuoreita yrttejä
Valmistusohje
1. Suojaa kädet keittiöhanskoilla ja nypi nokkosen lehdet irti varresta. Pehmeät varret voi myös hyödyntää. Kiehauta nokkosia kiehuvassa vedessä minuutti-kaksi. Kumoa nokkoset siivilään ja jäähdytä kylmällä vedellä. Purista kuiviksi.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Nosta uunipannu tai -vuoka (35x28 cm) tyhjänä uuniin.
3. Laita maito tehosekoittimeen ja riko sinne munat. Käytä konetta minuutin verran ja lisää sitten jauhot ja suola. Anna koneen käydä vielä hetken. Jos et omista tehosekoitinta, voit sekoittaa ainekset myös esim. sauvasekoittimella.
4. Nosta pannu uunista, peitä pohja leivinpaperilla ja levitä paperin päälle rasva. Kaada pannariseos pannulle ja ripottele päälle nokkoset.
5. Laske uunin lämpö 200 asteeseen ja paista pannaria 25–30 minuuttia.
6. Anna pannarin jäähtyä. Jos tarjoat pannaria juhlapöydässä, leikkaa n. 5x5 cm annospaloiksi. Arkisemmassa tarjoilussa leikkaa 4–6 palaan. Koristele palat kinkkuviipaleilla ja versoilla tai tuoreilla yrteillä.
Vinkki
- Voit käyttää pannariin myös kuivattuja nokkosia (½ dl)
- kasvisversion voit koristaa kinkkusiivujen sijaan vaikkapa paahdetuilla tomaateilla
- Nokkospannaritaikina poikkeaa tavanomaisesta pannaristamme, koska siinä on enemmän kananmunaa. Pannukakku on myös hieman paksumpi ja se kohoaa enemmän. Taikina tunnetaan myös nimellä Dutch Baby viitaten sen kotimaahan Hollantiin.
- katso myös muut mainiot pannariohjeet: pannukakku ja perunapannukakku
Valmistusohje
1.
Suojaa kädet keittiöhanskoilla ja nypi nokkosen lehdet irti varresta. Pehmeät varret voi myös hyödyntää. Kiehauta nokkosia kiehuvassa vedessä minuutti-kaksi. Kumoa nokkoset siivilään ja jäähdytä kylmällä vedellä. Purista kuiviksi.
2.
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Nosta uunipannu tai -vuoka (35x28 cm) tyhjänä uuniin.
3.
Laita maito tehosekoittimeen ja riko sinne munat. Käytä konetta minuutin verran ja lisää sitten jauhot ja suola. Anna koneen käydä vielä hetken. Jos et omista tehosekoitinta, voit sekoittaa ainekset myös esim. sauvasekoittimella.
4.
Nosta pannu uunista, peitä pohja leivinpaperilla ja levitä paperin päälle rasva. Kaada pannariseos pannulle ja ripottele päälle nokkoset.
5.
Laske uunin lämpö 200 asteeseen ja paista pannaria 25–30 minuuttia.
6.
Anna pannarin jäähtyä. Jos tarjoat pannaria juhlapöydässä, leikkaa n. 5x5 cm annospaloiksi. Arkisemmassa tarjoilussa leikkaa 4–6 palaan. Koristele palat kinkkuviipaleilla ja versoilla tai tuoreilla yrteillä.
Vinkki
- Voit käyttää pannariin myös kuivattuja nokkosia (½ dl)
- kasvisversion voit koristaa kinkkusiivujen sijaan vaikkapa paahdetuilla tomaateilla
- Nokkospannaritaikina poikkeaa tavanomaisesta pannaristamme, koska siinä on enemmän kananmunaa. Pannukakku on myös hieman paksumpi ja se kohoaa enemmän. Taikina tunnetaan myös nimellä Dutch Baby viitaten sen kotimaahan Hollantiin.
- katso myös muut mainiot pannariohjeet: pannukakku ja perunapannukakku
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
100 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.8 g