Kuva: Sydänmerkki/Elina Himanen

Ainekset

5 dl
rasvatonta maitoa
2
munaa
2 ½ dl
vehnäjauhoja
1 dl
kauraleseitä
2 rkl
sokeria
1 tl
leivinjauhetta
¼ tl
suolaa
2 rkl
pullomargariinia
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
165 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
22 g
josta sokereita
6 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.5 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Helppo
Helppo

Pannukakku

Jälkiruokien klassikkoon, helppoon pannukakkuun saa helposti hyödynnettyä myös happaman maidon ja päiväysvanhat kananmunat.

Jälkiruokien klassikkoon, helppoon pannukakkuun saa helposti hyödynnettyä myös happaman maidon ja päiväysvanhat kananmunat.

Kuva: Sydänmerkki/Elina Himanen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
5 dl
rasvatonta maitoa
2
munaa
2 ½ dl
vehnäjauhoja
1 dl
kauraleseitä
2 rkl
sokeria
1 tl
leivinjauhetta
¼ tl
suolaa
2 rkl
pullomargariinia

Valmistusohje

1.
Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään tasaiseksi taikinaksi ja anna turvota ainakin 10 minuuttia.
2.
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kun taikina on turvonnut, kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista pannukakkua 20-30 minuuttia.

Vinkki

  • Lämpimän mausteista makua pannukakkuun saat lisäämällä taikinaan ½ tl kanelia ja ½ tl kardemummaa.
  • Itsetehty hillo kruunaa pannarin. Kokeile vaikka raikasta karviaishilloa tai pirteää puolukka-omenahilloketta.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
165 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
22 g
josta sokereita
6 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.5 g