Ainekset
-
1 ½ lvettä
-
3 dlpunaisia marjoja
-
3 ½ dlruisjauhoja
-
2 dlsokeria
-
½ - ¾ tlsuolaa
Valmistusohje
1. Lisää vesi ja marjat kattilaan. Kiehauta ja lisää sekaan jauhot koko ajan sekoittaen. Kiehauta puuro uudelleen ja anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla noin tunnin ajan välillä sekoittaen. Lisää lopuksi sokeri ja ripaus suolaa.
2. Nosta puurokattila liedeltä ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
3. Vatkaa jäähtynyt puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella (n. 10 minuuttia). Mitä enemmän vatkaat, sen kuohkeampaa puuroa saat. Tarjoile vispipuuro tuoreiden marjojen ja maidon kanssa.
Vinkki
Vispipuuroon sopivat erinomaisesti herukat, puolukat ja karviaismarjat eli kaikki happamat marjat. Kokeile vispipuuroa myös raparperista.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
80 kcal
Rasvaa
0 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0 g
Hiilihydraatteja
17 g
josta sokereita
11 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
2 g
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Vispipuuro
Vispipuuro, lappapuuro, marjapuuro - rakkaalla puurolla on monta nimeä. Tämä välipalojen kuningatar valmistetaan raikkaista marjoista ja täysjyvärukiista. Jäähtynyt puuro vispataan kuohkeaksi vaahdoksi - nam!
Vispipuuro, lappapuuro, marjapuuro - rakkaalla puurolla on monta nimeä. Tämä välipalojen kuningatar valmistetaan raikkaista marjoista ja täysjyvärukiista. Jäähtynyt puuro vispataan kuohkeaksi vaahdoksi - nam!
Kuva: Satokausikalenteri
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
1 ½ lvettä
-
3 dlpunaisia marjoja
-
3 ½ dlruisjauhoja
-
2 dlsokeria
-
½ - ¾ tlsuolaa
Valmistusohje
1. Lisää vesi ja marjat kattilaan. Kiehauta ja lisää sekaan jauhot koko ajan sekoittaen. Kiehauta puuro uudelleen ja anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla noin tunnin ajan välillä sekoittaen. Lisää lopuksi sokeri ja ripaus suolaa.
2. Nosta puurokattila liedeltä ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
3. Vatkaa jäähtynyt puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella (n. 10 minuuttia). Mitä enemmän vatkaat, sen kuohkeampaa puuroa saat. Tarjoile vispipuuro tuoreiden marjojen ja maidon kanssa.
Vinkki
Vispipuuroon sopivat erinomaisesti herukat, puolukat ja karviaismarjat eli kaikki happamat marjat. Kokeile vispipuuroa myös raparperista.
Valmistusohje
1.
Lisää vesi ja marjat kattilaan. Kiehauta ja lisää sekaan jauhot koko ajan sekoittaen. Kiehauta puuro uudelleen ja anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla noin tunnin ajan välillä sekoittaen. Lisää lopuksi sokeri ja ripaus suolaa.
2.
Nosta puurokattila liedeltä ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
3.
Vatkaa jäähtynyt puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella (n. 10 minuuttia). Mitä enemmän vatkaat, sen kuohkeampaa puuroa saat. Tarjoile vispipuuro tuoreiden marjojen ja maidon kanssa.
Vinkki
Vispipuuroon sopivat erinomaisesti herukat, puolukat ja karviaismarjat eli kaikki happamat marjat. Kokeile vispipuuroa myös raparperista.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
80 kcal
Rasvaa
0 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0 g
Hiilihydraatteja
17 g
josta sokereita
11 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
2 g
Yhteistyössä