Kuva: Satokausikalenteri

Ainekset

1 ½ l
vettä
3 dl
punaisia marjoja
3 ½ dl
ruisjauhoja
2 dl
sokeria
½ - ¾ tl
suolaa
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
80 kcal
Rasvaa
0 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0 g
Hiilihydraatteja
17 g
josta sokereita
11 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
2 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)

Vispipuuro

Vispipuuro, lappapuuro, marjapuuro - rakkaalla puurolla on monta nimeä. Tämä välipalojen kuningatar valmistetaan raikkaista marjoista ja täysjyvärukiista. Jäähtynyt puuro vispataan kuohkeaksi vaahdoksi - nam!

Vispipuuro, lappapuuro, marjapuuro - rakkaalla puurolla on monta nimeä. Tämä välipalojen kuningatar valmistetaan raikkaista marjoista ja täysjyvärukiista. Jäähtynyt puuro vispataan kuohkeaksi vaahdoksi - nam!

Kuva: Satokausikalenteri

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
1 ½ l
vettä
3 dl
punaisia marjoja
3 ½ dl
ruisjauhoja
2 dl
sokeria
½ - ¾ tl
suolaa

Valmistusohje

1.
Lisää vesi ja marjat kattilaan. Kiehauta ja lisää sekaan jauhot koko ajan sekoittaen. Kiehauta puuro uudelleen ja anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla noin tunnin ajan välillä sekoittaen. Lisää lopuksi sokeri ja ripaus suolaa.
2.
Nosta puurokattila liedeltä ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
3.
Vatkaa jäähtynyt puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella (n. 10 minuuttia). Mitä enemmän vatkaat, sen kuohkeampaa puuroa saat. Tarjoile vispipuuro tuoreiden marjojen ja maidon kanssa.

Vinkki

Vispipuuroon sopivat erinomaisesti herukat, puolukat ja karviaismarjat eli kaikki happamat marjat. Kokeile vispipuuroa myös raparperista.

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
80 kcal
Rasvaa
0 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0 g
Hiilihydraatteja
17 g
josta sokereita
11 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
2 g

Yhteistyössä