Ainekset
- Pitaleivät
-
3 dlmaustamatonta jogurttia
-
20 ghiivaa
-
1kananmuna
-
2 rklöljyä
-
1 rklsokeria
-
1 tlsuolaa
-
6–7 dlhiivaleipäjauhoja
- Marinoitu punasipuli
-
2punasipulia
-
1 dlvalkoviinietikkaa
-
2 rklsokeria
- Falafelit
-
1 prk (290 g)kikherneitä
-
1sipuli
-
3valkosipulinkynttä
-
1 dltuoretta persiljaa
-
½ dlrasvatonta jogurttia tai kermaviiliä
-
½ dlkorppujauhoja
-
1 tljuustokuminaa
-
½ tlsuolaa
-
½ tlmustapippuria
- Tsatsiki
-
150 gkurkkua
-
2valkosipulinkynttä
-
150 gmaustamatonta jogurttia (rasvaa max 4 %)
-
1 rklöljyä
-
1 rklviinietikkaa
-
½ tlsuolaa
-
¼ tljauhettua valkopippuria
- Tarjoiluun
-
100 gsalaattia
-
4tomaattia
-
½ ruukkuatuoretta korianteria
Valmistusohje
1. Lämmitä jogurtti kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, muna, öljy, sokeri ja suola. Lisää jauhoja vähitellen, jotta saat pehmeän taikinan.
2. Leivo heti tangoksi ja jaa 10 osaan. Kauli palat jauhoja apuna käyttäen litteiksi kiekoiksi (halkaisija noin 12 cm). Nosta leivät kohoamaan leivinpaperin päälle ja kohota tunnin ajan.
3. Tee kohotusaikana muut täytteet, ensiksi marinoitu punasipuli. Leikkaa punasipulit ohuiksi viipaleiksi. Sekoita etikka ja sokeri ja lisää mukaan sipuliviipaleet. Anna maustua jääkaapissa. Marinoidut punasipulit voi hyvin tehdä jo edellisenä päivänä.
4. Valuta falafelien kikherneistä neste. Hienonna sipulit. Laita kaikki aineet korkeaan kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Ota ruokalusikallinen taikinaa ja paina noin 1 cm paksuiseksi pihviksi leivinpaperin päälle. Annoksesta tulee 20 falafelia. Paista uunissa 200 asteessa 20-30 min
5. Raasta kurkku ja purista raastetta nyrkissä, jotta ylimääräinen neste poistuu. Raasta myös valkosipulin kynnet. Sekoita kaikki ainekset ja laita jääkaappiin maustumaan ainakin ½ tunniksi.
6. Paista kohonneita pitaleipiä 200 asteessa noin 10 minuuttia. Täytä lämpimät leivät parilla falafelilla, marinoidulla sipulilla, tsatsikilla sekä salaatilla, tomaattiviipaleilla ja korianterilla.
Vinkki
- Falafelien sijaan voit täyttää leivät lihapullilla tai valmiina ostetuilla kasvispihveillä tai -pullilla.
- Kokeile kastikkeena myös omenatsatsikia.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
125 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
17 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.6 g
Kasvis (lakto-ovo)
Kasvis (lakto-ovo)
Pitaleivät
Itsetehdyt falafelit, happamanmakea sipuli ja raikas jogurttikastike nostavat täytetyt pitaleivät uudelle tasolle.
Itsetehdyt falafelit, happamanmakea sipuli ja raikas jogurttikastike nostavat täytetyt pitaleivät uudelle tasolle.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
- Pitaleivät
-
3 dlmaustamatonta jogurttia
-
20 ghiivaa
-
1kananmuna
-
2 rklöljyä
-
1 rklsokeria
-
1 tlsuolaa
-
6–7 dlhiivaleipäjauhoja
- Marinoitu punasipuli
-
2punasipulia
-
1 dlvalkoviinietikkaa
-
2 rklsokeria
- Falafelit
-
1 prk (290 g)kikherneitä
-
1sipuli
-
3valkosipulinkynttä
-
1 dltuoretta persiljaa
-
½ dlrasvatonta jogurttia tai kermaviiliä
-
½ dlkorppujauhoja
-
1 tljuustokuminaa
-
½ tlsuolaa
-
½ tlmustapippuria
- Tsatsiki
-
150 gkurkkua
-
2valkosipulinkynttä
-
150 gmaustamatonta jogurttia (rasvaa max 4 %)
-
1 rklöljyä
-
1 rklviinietikkaa
-
½ tlsuolaa
-
¼ tljauhettua valkopippuria
- Tarjoiluun
-
100 gsalaattia
-
4tomaattia
-
½ ruukkuatuoretta korianteria
Valmistusohje
1. Lämmitä jogurtti kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, muna, öljy, sokeri ja suola. Lisää jauhoja vähitellen, jotta saat pehmeän taikinan.
2. Leivo heti tangoksi ja jaa 10 osaan. Kauli palat jauhoja apuna käyttäen litteiksi kiekoiksi (halkaisija noin 12 cm). Nosta leivät kohoamaan leivinpaperin päälle ja kohota tunnin ajan.
3. Tee kohotusaikana muut täytteet, ensiksi marinoitu punasipuli. Leikkaa punasipulit ohuiksi viipaleiksi. Sekoita etikka ja sokeri ja lisää mukaan sipuliviipaleet. Anna maustua jääkaapissa. Marinoidut punasipulit voi hyvin tehdä jo edellisenä päivänä.
4. Valuta falafelien kikherneistä neste. Hienonna sipulit. Laita kaikki aineet korkeaan kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Ota ruokalusikallinen taikinaa ja paina noin 1 cm paksuiseksi pihviksi leivinpaperin päälle. Annoksesta tulee 20 falafelia. Paista uunissa 200 asteessa 20-30 min
5. Raasta kurkku ja purista raastetta nyrkissä, jotta ylimääräinen neste poistuu. Raasta myös valkosipulin kynnet. Sekoita kaikki ainekset ja laita jääkaappiin maustumaan ainakin ½ tunniksi.
6. Paista kohonneita pitaleipiä 200 asteessa noin 10 minuuttia. Täytä lämpimät leivät parilla falafelilla, marinoidulla sipulilla, tsatsikilla sekä salaatilla, tomaattiviipaleilla ja korianterilla.
Vinkki
- Falafelien sijaan voit täyttää leivät lihapullilla tai valmiina ostetuilla kasvispihveillä tai -pullilla.
- Kokeile kastikkeena myös omenatsatsikia.
Valmistusohje
1.
Lämmitä jogurtti kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, muna, öljy, sokeri ja suola. Lisää jauhoja vähitellen, jotta saat pehmeän taikinan.
2.
Leivo heti tangoksi ja jaa 10 osaan. Kauli palat jauhoja apuna käyttäen litteiksi kiekoiksi (halkaisija noin 12 cm). Nosta leivät kohoamaan leivinpaperin päälle ja kohota tunnin ajan.
3.
Tee kohotusaikana muut täytteet, ensiksi marinoitu punasipuli. Leikkaa punasipulit ohuiksi viipaleiksi. Sekoita etikka ja sokeri ja lisää mukaan sipuliviipaleet. Anna maustua jääkaapissa. Marinoidut punasipulit voi hyvin tehdä jo edellisenä päivänä.
4.
Valuta falafelien kikherneistä neste. Hienonna sipulit. Laita kaikki aineet korkeaan kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Ota ruokalusikallinen taikinaa ja paina noin 1 cm paksuiseksi pihviksi leivinpaperin päälle. Annoksesta tulee 20 falafelia. Paista uunissa 200 asteessa 20-30 min
5.
Raasta kurkku ja purista raastetta nyrkissä, jotta ylimääräinen neste poistuu. Raasta myös valkosipulin kynnet. Sekoita kaikki ainekset ja laita jääkaappiin maustumaan ainakin ½ tunniksi.
6.
Paista kohonneita pitaleipiä 200 asteessa noin 10 minuuttia. Täytä lämpimät leivät parilla falafelilla, marinoidulla sipulilla, tsatsikilla sekä salaatilla, tomaattiviipaleilla ja korianterilla.
Vinkki
- Falafelien sijaan voit täyttää leivät lihapullilla tai valmiina ostetuilla kasvispihveillä tai -pullilla.
- Kokeile kastikkeena myös omenatsatsikia.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
125 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
17 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.6 g