Ainekset
-
5 dlvettä
-
50 ghiivaa
-
1 rklöljyä
-
2 tltimjamia, basilikaa tai meiramia
-
½ tlsuolaa
-
1 dlkauraleseitä
-
11 dlhiivaleipäjauhoja
- Pinnalle
-
½ dlöljyä
-
1 ½ rklrosmariinia
-
½ tl(karkeaa tai hiutale) suolaa
-
¼paprika
Valmistusohje
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää muut ainekset hiivaleipäjauhoja lukuun ottamatta ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi jauhoja vähitellen ja alusta pehmeäksi taikinaksi. Vaivaa taikinaa viiden minuutin ajan hyvän sitkon saamiseksi.
2. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille ja taputtele siitä jauhoisin käsin pellin kokoinen leipä. Peitä liinalla ja kohota lämpimässä paikassa.
3. Sivele kohonneen leivän pinnalle pullasudilla öljyä. Ripottele päälle rosmariinia ja hieman suolaa. Lisäväriä saat paprikasuikaleista. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Vinkki
- Kokeile pinnalle myös muita yrttejä ja kasvissuikaleita tai vaikka nokkosta tai pinaattia.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
230 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
33 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.4 g
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo),
Vegaaninen
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo),
Vegaaninen
Focaccia
Mehevän focaccia-leivän ulkonäköä voi tuunailla loputtomiin yrteillä ja kasvissuikaleilla.
Mehevän focaccia-leivän ulkonäköä voi tuunailla loputtomiin yrteillä ja kasvissuikaleilla.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
5 dlvettä
-
50 ghiivaa
-
1 rklöljyä
-
2 tltimjamia, basilikaa tai meiramia
-
½ tlsuolaa
-
1 dlkauraleseitä
-
11 dlhiivaleipäjauhoja
- Pinnalle
-
½ dlöljyä
-
1 ½ rklrosmariinia
-
½ tl(karkeaa tai hiutale) suolaa
-
¼paprika
Valmistusohje
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää muut ainekset hiivaleipäjauhoja lukuun ottamatta ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi jauhoja vähitellen ja alusta pehmeäksi taikinaksi. Vaivaa taikinaa viiden minuutin ajan hyvän sitkon saamiseksi.
2. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille ja taputtele siitä jauhoisin käsin pellin kokoinen leipä. Peitä liinalla ja kohota lämpimässä paikassa.
3. Sivele kohonneen leivän pinnalle pullasudilla öljyä. Ripottele päälle rosmariinia ja hieman suolaa. Lisäväriä saat paprikasuikaleista. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Vinkki
- Kokeile pinnalle myös muita yrttejä ja kasvissuikaleita tai vaikka nokkosta tai pinaattia.
Valmistusohje
1.
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää muut ainekset hiivaleipäjauhoja lukuun ottamatta ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi jauhoja vähitellen ja alusta pehmeäksi taikinaksi. Vaivaa taikinaa viiden minuutin ajan hyvän sitkon saamiseksi.
2.
Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille ja taputtele siitä jauhoisin käsin pellin kokoinen leipä. Peitä liinalla ja kohota lämpimässä paikassa.
3.
Sivele kohonneen leivän pinnalle pullasudilla öljyä. Ripottele päälle rosmariinia ja hieman suolaa. Lisäväriä saat paprikasuikaleista. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Vinkki
- Kokeile pinnalle myös muita yrttejä ja kasvissuikaleita tai vaikka nokkosta tai pinaattia.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
230 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
33 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.4 g