Ainekset
-
250 gkotimaisia (pakaste)mansikoita
-
5 dlmaustamatonta jogurttia (rasvaa 7-10 %)
-
1 dlglukoosisiirappia
-
1 dlsokeria
-
1 tlvaniljasokeria
-
½ ruukkuatuoretta minttua
- Tarjoiluun
-
3 dltuoreita vadelmia, mansikoita tai mustikoita
Valmistusohje
1. Soseuta (sulaneet) mansikat haarukalla tai sauvasekoittimella.
2. Sekoita jogurtti ja sokerit. Lisää hienonnettu minttu. Lisää mansikkasurvos ja sekoita kevyesti niin, että jäädykkeeseen muodostuu punaisia raitoja.
3. Kaada massa pakastuksen kestävään astiaan, esimerkiksi muovikelmulla vuorattuun leipävuokaan. Peitä hyvin ja pakasta ainakin 7-8 tunniksi.
4. Ota jäädyke huomeenlämpöön sulamaan ½ - 1 tuntia ennen tarjoilua. Kumoa vadille ja leikkaa viipaleiksi. Tarjoile marjojen kanssa.
Vinkki
Valitse marjat makusi mukaan. Jäädykkeen voi maustaa myös valmiilla hedelmäsoseella.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
130 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3.3 g
Hiilihydraatteja
24 g
josta sokereita
17 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.1 g
Gluteeniton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Gluteeniton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Jogurttijäädyke
Kesäisessä ja pehmeässä jogurttijäädykkeessä eli frozen yogurtissa maistuvat ihanat marjat ja tuore minttu.
Kesäisessä ja pehmeässä jogurttijäädykkeessä eli frozen yogurtissa maistuvat ihanat marjat ja tuore minttu.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
250 gkotimaisia (pakaste)mansikoita
-
5 dlmaustamatonta jogurttia (rasvaa 7-10 %)
-
1 dlglukoosisiirappia
-
1 dlsokeria
-
1 tlvaniljasokeria
-
½ ruukkuatuoretta minttua
- Tarjoiluun
-
3 dltuoreita vadelmia, mansikoita tai mustikoita
Valmistusohje
1. Soseuta (sulaneet) mansikat haarukalla tai sauvasekoittimella.
2. Sekoita jogurtti ja sokerit. Lisää hienonnettu minttu. Lisää mansikkasurvos ja sekoita kevyesti niin, että jäädykkeeseen muodostuu punaisia raitoja.
3. Kaada massa pakastuksen kestävään astiaan, esimerkiksi muovikelmulla vuorattuun leipävuokaan. Peitä hyvin ja pakasta ainakin 7-8 tunniksi.
4. Ota jäädyke huomeenlämpöön sulamaan ½ - 1 tuntia ennen tarjoilua. Kumoa vadille ja leikkaa viipaleiksi. Tarjoile marjojen kanssa.
Vinkki
Valitse marjat makusi mukaan. Jäädykkeen voi maustaa myös valmiilla hedelmäsoseella.
Valmistusohje
1.
Soseuta (sulaneet) mansikat haarukalla tai sauvasekoittimella.
2.
Sekoita jogurtti ja sokerit. Lisää hienonnettu minttu. Lisää mansikkasurvos ja sekoita kevyesti niin, että jäädykkeeseen muodostuu punaisia raitoja.
3.
Kaada massa pakastuksen kestävään astiaan, esimerkiksi muovikelmulla vuorattuun leipävuokaan. Peitä hyvin ja pakasta ainakin 7-8 tunniksi.
4.
Ota jäädyke huomeenlämpöön sulamaan ½ - 1 tuntia ennen tarjoilua. Kumoa vadille ja leikkaa viipaleiksi. Tarjoile marjojen kanssa.
Vinkki
Valitse marjat makusi mukaan. Jäädykkeen voi maustaa myös valmiilla hedelmäsoseella.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
130 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3.3 g
Hiilihydraatteja
24 g
josta sokereita
17 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.1 g