
Ainekset
-
2 dlkuohukermaa
-
1 dlsokeria
-
¼vaniljatankoa
-
1 dlpiimää
- Koristeeksi
-
100glakkoja
-
1 rklsitruslikööriä, esim. Limoncello
Valmistusohje
1. Mittaa kerma ja sokeri pinnoitettuun kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja kaavi neljäsosa sisuksesta kermaseoksen joukkoon. Kiehauta ja keitä sekoitellen noin 5 minuuttia.
2. Nosta kattila liedeltä. Lisää piimä kermaseoksen joukkoon. Kaada seos kahvikuppeihin tai jälkiruokamaljoihin. Anna jäähtyä ja nosta kulhot jääkaappiin. Anna hyytyä noin 4 tuntia tai yön yli.
3. Valuta lakoista ylimääräinen neste. Mausta lakat liköörillä. Anna maustua jääkaapissa ja nostele marjat sekä lientä hyytyneiden vanukkaiden pinnalle.
Vinkki
- Vanukas hyytyy kerman ja sokerin oikean suhteen, keittoajan sekä happaman piimän ansiosta, joten mittaa ainekset huolellisesti.
- Alkoholin sijaan voit käyttää sokeroitua sitruunamehua sekä sitruunan kuorta.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
230 kcal
Rasvaa
15 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
9.7 g
Hiilihydraatteja
22 g
josta sokereita
22 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.1 g
Gluteeniton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Gluteeniton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Piimävanukasta sitruslakalla
Piimä keventää kermaisen vanukkaan makua ja rasvaisuutta. Lopputulos on samettisen pehmeä ja lusikoitava herkku, johon lakka tuo juhlavuutta.
Piimä keventää kermaisen vanukkaan makua ja rasvaisuutta. Lopputulos on samettisen pehmeä ja lusikoitava herkku, johon lakka tuo juhlavuutta.
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
2 dlkuohukermaa
-
1 dlsokeria
-
¼vaniljatankoa
-
1 dlpiimää
- Koristeeksi
-
100glakkoja
-
1 rklsitruslikööriä, esim. Limoncello
Valmistusohje
1. Mittaa kerma ja sokeri pinnoitettuun kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja kaavi neljäsosa sisuksesta kermaseoksen joukkoon. Kiehauta ja keitä sekoitellen noin 5 minuuttia.
2. Nosta kattila liedeltä. Lisää piimä kermaseoksen joukkoon. Kaada seos kahvikuppeihin tai jälkiruokamaljoihin. Anna jäähtyä ja nosta kulhot jääkaappiin. Anna hyytyä noin 4 tuntia tai yön yli.
3. Valuta lakoista ylimääräinen neste. Mausta lakat liköörillä. Anna maustua jääkaapissa ja nostele marjat sekä lientä hyytyneiden vanukkaiden pinnalle.
Vinkki
- Vanukas hyytyy kerman ja sokerin oikean suhteen, keittoajan sekä happaman piimän ansiosta, joten mittaa ainekset huolellisesti.
- Alkoholin sijaan voit käyttää sokeroitua sitruunamehua sekä sitruunan kuorta.
Valmistusohje
1.
Mittaa kerma ja sokeri pinnoitettuun kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja kaavi neljäsosa sisuksesta kermaseoksen joukkoon. Kiehauta ja keitä sekoitellen noin 5 minuuttia.
2.
Nosta kattila liedeltä. Lisää piimä kermaseoksen joukkoon. Kaada seos kahvikuppeihin tai jälkiruokamaljoihin. Anna jäähtyä ja nosta kulhot jääkaappiin. Anna hyytyä noin 4 tuntia tai yön yli.
3.
Valuta lakoista ylimääräinen neste. Mausta lakat liköörillä. Anna maustua jääkaapissa ja nostele marjat sekä lientä hyytyneiden vanukkaiden pinnalle.
Vinkki
- Vanukas hyytyy kerman ja sokerin oikean suhteen, keittoajan sekä happaman piimän ansiosta, joten mittaa ainekset huolellisesti.
- Alkoholin sijaan voit käyttää sokeroitua sitruunamehua sekä sitruunan kuorta.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
230 kcal
Rasvaa
15 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
9.7 g
Hiilihydraatteja
22 g
josta sokereita
22 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.1 g