Ainekset
-
5 dlkasvipohjaista juomaa (esim. kaura- tai soijajuomaa)
-
2 ½ dlvehnäjauhoja
-
½ dlhärkäpapu- tai kikhernejauhoja
-
120 gpunajuurta
-
100 gporkkanaa
-
1 ½ dlherneitä (esim. pakaste)
-
2kananmunaa
-
½ tlsuolaa
-
¼ tlrouhittua valko- tai mustapippuria
- Paistamiseen
-
½ dlöljyä tai pullomargariinia
Valmistusohje
1. Sekoita kasvijuoma ja jauhot ja anna turvota noin puoli tuntia.
2. Kuori sillä välin juurekset, raasta hienolla terällä eri astioihin. Hienonna tai soseuta myös herneet.
3. LIsää maitoseokseen munat ja mausteet. Jaa taikinasta kolmannes (noin 2 dl) punajuuriraasteeseen, kolmannes porkkanaraasteeseen ja loput hernesilpun joukkoon.
4. Paista taikinat letuiksi ohukaispannulla rasvatilkassa.
Vinkki
- mehevät vihertävät letut syntyvät myös kesäkurpitsasta: raasta taikinaan noin 200 g kesäkurpitsaa ja mausta parilla ruokalusikallisella pestoa. Pestosta tulee mukavasti suolaista makua, joten suolan voit jättää reseptistä pois.
- kasvipohjaisten juomien sijaan voit käyttää tavallista maitoa
- jos haluat letuista pehmeämpiä, kuumenna juuresraasteita pari minuuttia mikrossa. Anna raasteiden jäähtyä hetki ennen muiden aineiden lisäämistä.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
115 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
15 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.4 g
Kasvis (lakto-ovo)
Kasvis (lakto-ovo)
Kasvisletut
Juureksilla ja herneillä väritetyt kasvisletut ovat paitsi houkuttelevan värisiä, myös tavallisia ohukaisia maukkaampia ja mehevämpiä.
Juureksilla ja herneillä väritetyt kasvisletut ovat paitsi houkuttelevan värisiä, myös tavallisia ohukaisia maukkaampia ja mehevämpiä.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
5 dlkasvipohjaista juomaa (esim. kaura- tai soijajuomaa)
-
2 ½ dlvehnäjauhoja
-
½ dlhärkäpapu- tai kikhernejauhoja
-
120 gpunajuurta
-
100 gporkkanaa
-
1 ½ dlherneitä (esim. pakaste)
-
2kananmunaa
-
½ tlsuolaa
-
¼ tlrouhittua valko- tai mustapippuria
- Paistamiseen
-
½ dlöljyä tai pullomargariinia
Valmistusohje
1. Sekoita kasvijuoma ja jauhot ja anna turvota noin puoli tuntia.
2. Kuori sillä välin juurekset, raasta hienolla terällä eri astioihin. Hienonna tai soseuta myös herneet.
3. LIsää maitoseokseen munat ja mausteet. Jaa taikinasta kolmannes (noin 2 dl) punajuuriraasteeseen, kolmannes porkkanaraasteeseen ja loput hernesilpun joukkoon.
4. Paista taikinat letuiksi ohukaispannulla rasvatilkassa.
Vinkki
- mehevät vihertävät letut syntyvät myös kesäkurpitsasta: raasta taikinaan noin 200 g kesäkurpitsaa ja mausta parilla ruokalusikallisella pestoa. Pestosta tulee mukavasti suolaista makua, joten suolan voit jättää reseptistä pois.
- kasvipohjaisten juomien sijaan voit käyttää tavallista maitoa
- jos haluat letuista pehmeämpiä, kuumenna juuresraasteita pari minuuttia mikrossa. Anna raasteiden jäähtyä hetki ennen muiden aineiden lisäämistä.
Valmistusohje
1.
Sekoita kasvijuoma ja jauhot ja anna turvota noin puoli tuntia.
2.
Kuori sillä välin juurekset, raasta hienolla terällä eri astioihin. Hienonna tai soseuta myös herneet.
3.
LIsää maitoseokseen munat ja mausteet. Jaa taikinasta kolmannes (noin 2 dl) punajuuriraasteeseen, kolmannes porkkanaraasteeseen ja loput hernesilpun joukkoon.
4.
Paista taikinat letuiksi ohukaispannulla rasvatilkassa.
Vinkki
- mehevät vihertävät letut syntyvät myös kesäkurpitsasta: raasta taikinaan noin 200 g kesäkurpitsaa ja mausta parilla ruokalusikallisella pestoa. Pestosta tulee mukavasti suolaista makua, joten suolan voit jättää reseptistä pois.
- kasvipohjaisten juomien sijaan voit käyttää tavallista maitoa
- jos haluat letuista pehmeämpiä, kuumenna juuresraasteita pari minuuttia mikrossa. Anna raasteiden jäähtyä hetki ennen muiden aineiden lisäämistä.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
115 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
15 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.4 g