Ainekset
-
150 gpinaattia (pakaste)
-
1sipuli
-
(2 kpl eli 150 gporkkanaa)
-
4 dltäysjyväjauhoja (esim. hiivaleipä-, ruis- tai ohrajauhoja)
-
8 dlrasvatonta maitoa tai kasvijuomaa
-
2kananmunaa
-
½ - 1 tlsuolaa
-
ripausrouhittua mustapippuria
- Paistamiseen
-
2 rklpullomargariinia
Valmistusohje
1. Sulata pinaatti huoneenlämmössä. Hienonna sipuli pieneksi silpuksi. Jos haluat käyttää porkkanaa, raasta se hienoksi raasteeksi.
2. Sekoita ainekset taikinaksi, anna turvota 10 minuuttia. Jos haluat tasaisen taikinan ilman kasvissattumia, soseuta esim. sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
3. Paista taikina letuiksi kevyesti rasvatulla lettupannulla.
Vinkki
- Jos maito on päässyt jääkaapissa happanemaan, se sopii vielä erinomaisesti lettutaikinaan.
- Ohjeesta tulee noin 60 pikkulettua tai 16 isompaa, pannun koosta ja lettujen paksuudesta riippuen.
- Voit korvata osan tai kaikki jauhot tavallisilla vehnäjauhoilla.
- Pinaattiletut onnistuvat hyvin myös ilman sipulia ja porkkanaraastetta.
- Voit käyttää myös tuoreita pinaatinlehtiä n. 1 l. Ryöppää eli kiehauta ne nopeasti ja silppua hienoksi.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
110 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
16 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.6 g
Kasvis (lakto-ovo)
Kasvis (lakto-ovo)
Pinaattiletut
Sipuli tuo perinteisiin pinaattiohukaisiin ihanan makulisän. Rohkeimmat lisäävät lättyihin myös porkkanaraastetta.
Sipuli tuo perinteisiin pinaattiohukaisiin ihanan makulisän. Rohkeimmat lisäävät lättyihin myös porkkanaraastetta.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
150 gpinaattia (pakaste)
-
1sipuli
-
(2 kpl eli 150 gporkkanaa)
-
4 dltäysjyväjauhoja (esim. hiivaleipä-, ruis- tai ohrajauhoja)
-
8 dlrasvatonta maitoa tai kasvijuomaa
-
2kananmunaa
-
½ - 1 tlsuolaa
-
ripausrouhittua mustapippuria
- Paistamiseen
-
2 rklpullomargariinia
Valmistusohje
1. Sulata pinaatti huoneenlämmössä. Hienonna sipuli pieneksi silpuksi. Jos haluat käyttää porkkanaa, raasta se hienoksi raasteeksi.
2. Sekoita ainekset taikinaksi, anna turvota 10 minuuttia. Jos haluat tasaisen taikinan ilman kasvissattumia, soseuta esim. sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
3. Paista taikina letuiksi kevyesti rasvatulla lettupannulla.
Vinkki
- Jos maito on päässyt jääkaapissa happanemaan, se sopii vielä erinomaisesti lettutaikinaan.
- Ohjeesta tulee noin 60 pikkulettua tai 16 isompaa, pannun koosta ja lettujen paksuudesta riippuen.
- Voit korvata osan tai kaikki jauhot tavallisilla vehnäjauhoilla.
- Pinaattiletut onnistuvat hyvin myös ilman sipulia ja porkkanaraastetta.
- Voit käyttää myös tuoreita pinaatinlehtiä n. 1 l. Ryöppää eli kiehauta ne nopeasti ja silppua hienoksi.
Valmistusohje
1.
Sulata pinaatti huoneenlämmössä. Hienonna sipuli pieneksi silpuksi. Jos haluat käyttää porkkanaa, raasta se hienoksi raasteeksi.
2.
Sekoita ainekset taikinaksi, anna turvota 10 minuuttia. Jos haluat tasaisen taikinan ilman kasvissattumia, soseuta esim. sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
3.
Paista taikina letuiksi kevyesti rasvatulla lettupannulla.
Vinkki
- Jos maito on päässyt jääkaapissa happanemaan, se sopii vielä erinomaisesti lettutaikinaan.
- Ohjeesta tulee noin 60 pikkulettua tai 16 isompaa, pannun koosta ja lettujen paksuudesta riippuen.
- Voit korvata osan tai kaikki jauhot tavallisilla vehnäjauhoilla.
- Pinaattiletut onnistuvat hyvin myös ilman sipulia ja porkkanaraastetta.
- Voit käyttää myös tuoreita pinaatinlehtiä n. 1 l. Ryöppää eli kiehauta ne nopeasti ja silppua hienoksi.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
110 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
16 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.6 g