Kuva: Sydänmerkki/Elina Himanen

Ainekset

1
sipuli
1 rkl
öljyä tai juoksevaa margariinia
600 g
herneitä (tuore tai pakaste)
12-15 dl
vettä
3 oksaa
tuoretta timjamia
1 - 1 ½ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
1 dl
kermankaltaista kasvirasvasekoitetta
Tarjoiluun
100 g
pekonia
1 dl
bulgarian jogurttia
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
50 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.5 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Helppo
G Gluteeniton
Mu Munaton
G Gluteeniton
Mu Munaton
Helppo

Hernesosekeitto

Perinteisen hernekeiton nopea ja samettisen sileä versio syntyy muutamassa hetkessä pakasteherneistä.

Perinteisen hernekeiton nopea ja samettisen sileä versio syntyy muutamassa hetkessä pakasteherneistä.

Kuva: Sydänmerkki/Elina Himanen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
1
sipuli
1 rkl
öljyä tai juoksevaa margariinia
600 g
herneitä (tuore tai pakaste)
12-15 dl
vettä
3 oksaa
tuoretta timjamia
1 - 1 ½ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
1 dl
kermankaltaista kasvirasvasekoitetta
Tarjoiluun
100 g
pekonia
1 dl
bulgarian jogurttia

Valmistusohje

1.
Hienonna sipuli. Kuullota silppua hetki rasvassa. Lisää herneet, vesi (1,2 l) ja mausteet. Keitä miedolla lämmöllä 10–15 minuuttia eli kunnes herneet ovat kypsyneet.
2.
Paahda sillä aikaa pekonit. Silppua pekoni ja laita kylmälle paistinpannulle. Kuumenna pannu ja ruskista pekonipaloja viitisen minuuttia eli kunnes ne ovat rapeita ja kullanruskeita.
3.
Poista yrttioksat. Soseuta hernesosekeitto sauvasekoittimella. Lisää kasvirasvasekoite ja vettä 2-3 dl, jos keitto on liian paksua. Kiehauta.
4.
Lisää keittoannosten päälle lusikallinen jogurttia ja pekonimurua.

Vinkki

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
50 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.5 g