Ainekset
-
1sipuli
-
1 rklöljyä tai juoksevaa margariinia
-
600 gherneitä (tuore tai pakaste)
-
12-15 dlvettä
-
3 oksaatuoretta timjamia
-
1 - 1 ½ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
1 dlkermankaltaista kasvirasvasekoitetta
- Tarjoiluun
-
100 gpekonia
-
1 dlbulgarian jogurttia
Valmistusohje
1. Hienonna sipuli. Kuullota silppua hetki rasvassa. Lisää herneet, vesi (1,2 l) ja mausteet. Keitä miedolla lämmöllä 10–15 minuuttia eli kunnes herneet ovat kypsyneet.
2. Paahda sillä aikaa pekonit. Silppua pekoni ja laita kylmälle paistinpannulle. Kuumenna pannu ja ruskista pekonipaloja viitisen minuuttia eli kunnes ne ovat rapeita ja kullanruskeita.
3. Poista yrttioksat. Soseuta hernesosekeitto sauvasekoittimella. Lisää kasvirasvasekoite ja vettä 2-3 dl, jos keitto on liian paksua. Kiehauta.
4. Lisää keittoannosten päälle lusikallinen jogurttia ja pekonimurua.
Vinkki
- Saat keitosta juhlavan version, kun lisäät valmiiseen soppaan pari desiä siideriä.
- Pekonin voi jättää keitosta pois tai korvata ruskistetuilla sienillä.
- Täydennä laskiaistarjoiluja laskiaswrapeilla tai laskiaspullapitkolla.
- Kokeile myös muita herkullisia kasviskeittoja
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
50 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.5 g
Gluteeniton,
Munaton
Gluteeniton,
Munaton
Hernesosekeitto
Perinteisen hernekeiton nopea ja samettisen sileä versio syntyy muutamassa hetkessä pakasteherneistä.
Perinteisen hernekeiton nopea ja samettisen sileä versio syntyy muutamassa hetkessä pakasteherneistä.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
1sipuli
-
1 rklöljyä tai juoksevaa margariinia
-
600 gherneitä (tuore tai pakaste)
-
12-15 dlvettä
-
3 oksaatuoretta timjamia
-
1 - 1 ½ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
1 dlkermankaltaista kasvirasvasekoitetta
- Tarjoiluun
-
100 gpekonia
-
1 dlbulgarian jogurttia
Valmistusohje
1. Hienonna sipuli. Kuullota silppua hetki rasvassa. Lisää herneet, vesi (1,2 l) ja mausteet. Keitä miedolla lämmöllä 10–15 minuuttia eli kunnes herneet ovat kypsyneet.
2. Paahda sillä aikaa pekonit. Silppua pekoni ja laita kylmälle paistinpannulle. Kuumenna pannu ja ruskista pekonipaloja viitisen minuuttia eli kunnes ne ovat rapeita ja kullanruskeita.
3. Poista yrttioksat. Soseuta hernesosekeitto sauvasekoittimella. Lisää kasvirasvasekoite ja vettä 2-3 dl, jos keitto on liian paksua. Kiehauta.
4. Lisää keittoannosten päälle lusikallinen jogurttia ja pekonimurua.
Vinkki
- Saat keitosta juhlavan version, kun lisäät valmiiseen soppaan pari desiä siideriä.
- Pekonin voi jättää keitosta pois tai korvata ruskistetuilla sienillä.
- Täydennä laskiaistarjoiluja laskiaswrapeilla tai laskiaspullapitkolla.
- Kokeile myös muita herkullisia kasviskeittoja
Valmistusohje
1.
Hienonna sipuli. Kuullota silppua hetki rasvassa. Lisää herneet, vesi (1,2 l) ja mausteet. Keitä miedolla lämmöllä 10–15 minuuttia eli kunnes herneet ovat kypsyneet.
2.
Paahda sillä aikaa pekonit. Silppua pekoni ja laita kylmälle paistinpannulle. Kuumenna pannu ja ruskista pekonipaloja viitisen minuuttia eli kunnes ne ovat rapeita ja kullanruskeita.
3.
Poista yrttioksat. Soseuta hernesosekeitto sauvasekoittimella. Lisää kasvirasvasekoite ja vettä 2-3 dl, jos keitto on liian paksua. Kiehauta.
4.
Lisää keittoannosten päälle lusikallinen jogurttia ja pekonimurua.
Vinkki
- Saat keitosta juhlavan version, kun lisäät valmiiseen soppaan pari desiä
siideriä. - Pekonin voi jättää keitosta pois tai korvata ruskistetuilla sienillä.
- Täydennä laskiaistarjoiluja laskiaswrapeilla tai laskiaspullapitkolla.
- Kokeile myös muita herkullisia kasviskeittoja
Muunnos
- Korvaa pekonin muru esimerkiksi vegekuutioilla ja jogurtti esimerkiksi kauragurtilla, jotta saat hernesosekeitosta vegaanisen
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
50 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.5 g