Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste

Ainekset

500 g
mustajuuria
450 g
jauhoisia perunoita
1
sipuli
1 rkl
öljyä
8-10 dl
vettä
1 prk (250 ml)
kermankaltaista kasvirasvavalmistetta
1 tl
suolaa
ripaus
valkopippuria
Yrttiöljy
2 rkl
öljyä
1 rkl
hienonnettua tuoretta kirveliä tai tilliä
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
56 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.4 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

G Gluteeniton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
G Gluteeniton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)

Mustajuurikeitto

Helmenvaalea mustajuuri kätkeytyy nimensä mukaisesti mustan kuoren alle. Parsan tapaan käytettävä juures maistuu lisäkkeenä, mutta antaa juhlavan makunsa myös keittoon. Mustajuurikeitto on hienostunut aloitus juhlavammalle aterialle.

Helmenvaalea mustajuuri kätkeytyy nimensä mukaisesti mustan kuoren alle. Parsan tapaan käytettävä juures maistuu lisäkkeenä, mutta antaa juhlavan makunsa myös keittoon. Mustajuurikeitto on hienostunut aloitus juhlavammalle aterialle.

Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
500 g
mustajuuria
450 g
jauhoisia perunoita
1
sipuli
1 rkl
öljyä
8-10 dl
vettä
1 prk (250 ml)
kermankaltaista kasvirasvavalmistetta
1 tl
suolaa
ripaus
valkopippuria
Yrttiöljy
2 rkl
öljyä
1 rkl
hienonnettua tuoretta kirveliä tai tilliä

Valmistusohje

1.
Pese mustajuuret huolellisesti juuriharjalla ja kuori ne altaassa veden alla. Paloittele mustajuuret ja siirrä ne vesikulhoon odottamaan, jotta juuret eivät tummu. Pese, kuori ja kuutioi perunat.
2.
Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna kattilassa öljy ja kuullota siinä sipulia, mustajuuria ja perunoita noin 5 minuuttia. Lisää kattilaan 5 dl vettä, kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla 10-12 minuuttia, kunnes juurekset ovat pehmenneet. Ota halutessasi muutama mustajuuripala erikseen keiton koristelua varten.
3.
Soseuta juurekset kattilassa sauvasekoittimella sileäksi. Lisää kattilaan 3 desiä vettä, ruokakerma ja mausteet. Kuumenna keitto kiehuvaksi. Lisää vettä tarvittaessa 1-2 dl.
4.
Sekoita öljy ja hienonnettu yrtti. Jaa keitto kulhoihin ja koristele annokset mustajuuripaloilla sekä yrttiöljyllä.

Vinkki

Muita herkullisia alkuruokakeittoja: parsakeitto, palsternakkashotti ja sienicappuccino

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
56 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.4 g

Yhteistyössä