Ainekset
-
500 gvihreää parsaa
-
1sipuli
-
300 gkesäkurpitsaa
-
1 rklöljyä
-
6 dlvettä
-
1 dlomenamehua
-
1kasvisliemikuutio
-
2 ½ dlkermankaltaista kasvirasvasekoitetta (rasvaa max. 15%)
-
½ tlkuivattua rakuunaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Huuhtele parsat ja leikkaa tyvestä kova osuus (2-3 cm) pois. Pilko varret noin 1,5 cm palasiksi. Siirrä nuppuosat syrjään.
2. Hienonna sipuli ja kuutioi kesäkurpitsa.
3. Kuullota sipulia öljyssä kattilassa pari minuuttia. Lisää kesäkurpitsa, parsapalat nuppuja lukuun ottamatta, vesi, omenamehu sekä liemikuutio ja kypsennä pehmeäksi (n. 10 minuuttia). Soseuta keitto sauvasekoittimella.
4. Lisää kattilaan parsannuput, ruokakerma ja mausteet ja kypsennä muutama minuutti eli kunnes parsannuput kypsyvät.
Vinkki
- Kesäkurpitsan voi korvata jauhoisella perunalla, mikä tekee rakenteesta hiukan kiinteämmän.
- Muita Sydänmerkin kasviskeitto-reseptejä löytyy täältä.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
40 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
1 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.7 g
Gluteeniton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Gluteeniton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Parsakeitto
Samettinen, heleän vihreä parsakeitto sopii kevään juhliin.
Samettinen, heleän vihreä parsakeitto sopii kevään juhliin.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
500 gvihreää parsaa
-
1sipuli
-
300 gkesäkurpitsaa
-
1 rklöljyä
-
6 dlvettä
-
1 dlomenamehua
-
1kasvisliemikuutio
-
2 ½ dlkermankaltaista kasvirasvasekoitetta (rasvaa max. 15%)
-
½ tlkuivattua rakuunaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Huuhtele parsat ja leikkaa tyvestä kova osuus (2-3 cm) pois. Pilko varret noin 1,5 cm palasiksi. Siirrä nuppuosat syrjään.
2. Hienonna sipuli ja kuutioi kesäkurpitsa.
3. Kuullota sipulia öljyssä kattilassa pari minuuttia. Lisää kesäkurpitsa, parsapalat nuppuja lukuun ottamatta, vesi, omenamehu sekä liemikuutio ja kypsennä pehmeäksi (n. 10 minuuttia). Soseuta keitto sauvasekoittimella.
4. Lisää kattilaan parsannuput, ruokakerma ja mausteet ja kypsennä muutama minuutti eli kunnes parsannuput kypsyvät.
Vinkki
- Kesäkurpitsan voi korvata jauhoisella perunalla, mikä tekee rakenteesta hiukan kiinteämmän.
- Muita Sydänmerkin kasviskeitto-reseptejä löytyy täältä.
Valmistusohje
1.
Huuhtele parsat ja leikkaa tyvestä kova osuus (2-3 cm) pois. Pilko varret noin 1,5 cm palasiksi. Siirrä nuppuosat syrjään.
2.
Hienonna sipuli ja kuutioi kesäkurpitsa.
3.
Kuullota sipulia öljyssä kattilassa pari minuuttia. Lisää kesäkurpitsa, parsapalat nuppuja lukuun ottamatta, vesi, omenamehu sekä liemikuutio ja kypsennä pehmeäksi (n. 10 minuuttia). Soseuta keitto sauvasekoittimella.
4.
Lisää kattilaan parsannuput, ruokakerma ja mausteet ja kypsennä muutama minuutti eli kunnes parsannuput kypsyvät.
Vinkki
- Kesäkurpitsan voi korvata jauhoisella perunalla, mikä tekee rakenteesta hiukan kiinteämmän.
- Muita Sydänmerkin kasviskeitto-reseptejä löytyy täältä.
Muunnos
Kun valitset ruokakerman kasvipohjaisena (esim. kaura tai soija), saat parsakeitosta vegaanisen.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
40 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
1 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.7 g