Ainekset
-
1sipuli
-
200 glehtikaalia
-
1 rklöljyä
-
1kana- tai kasvisliemikuutio
-
1 lvettä
-
4 rklvehnäjauhoja
-
2 dlkermankaltaista kasvisrasvavalmistetta
-
1 ½ rklaniksensiemeniä
-
2 rkltuoretta timjamia
-
¼ tlsuolaa
- Tarjoiluun
-
100 gretiisejä
-
100 gkotijuustoa
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipuli. Huuhtele lehtikaalinlehdet, valuta ja leikkaa suikaleiksi. Poista lehtiruotien kovat osat.
2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä sipuli. Lisää joukkoon lehtikaalisuiklaeet ja kuumenna ne käännellen.
3. Murustele joukkoon liemikuutio. Sekoita vesi ja vehnäjauhot ja kaada kattilaan. Lisää myös ruokakerma. Keitä välillä sekoitellen noin 5 minuuttia eli kunnes keitto sakenee.
4. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Rakenteen ei tarvitse tulla aivan sileäksi.
5. Paahda aniksensiemeniä pannulla, kunnes ne alkavat tuoksua ja lisää keittoon. Hienonna timjami ja lisää silppu yhdessä suolan kanssa kattilaan.
6. Huuhtele ja suikaloi retiisit ja viipaloi juusto. Paista juustopaloja kevyesti pannulla. Koristele keittoaineikset retiisisuikaleilla ja juustoviipaleilla.
Vinkki
- Retiisin tilalla voit käyttää myös kuorittu ja suikaloitua kyssäkaalia
- Jos kaipaat lisäproteiinia, pilko soppaan keitetty kananmuna
- Valmista keiton kanssa sämpylöitä
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
86 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.5 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.6 g
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Lehtikaalikeitto
Lehtikaalikeitto on loppusyksyn vastine pinaattikeitolle. Lehtikaalikeiton aromisen maun salaisuus piilee aniksessa.
Lehtikaalikeitto on loppusyksyn vastine pinaattikeitolle. Lehtikaalikeiton aromisen maun salaisuus piilee aniksessa.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
1sipuli
-
200 glehtikaalia
-
1 rklöljyä
-
1kana- tai kasvisliemikuutio
-
1 lvettä
-
4 rklvehnäjauhoja
-
2 dlkermankaltaista kasvisrasvavalmistetta
-
1 ½ rklaniksensiemeniä
-
2 rkltuoretta timjamia
-
¼ tlsuolaa
- Tarjoiluun
-
100 gretiisejä
-
100 gkotijuustoa
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipuli. Huuhtele lehtikaalinlehdet, valuta ja leikkaa suikaleiksi. Poista lehtiruotien kovat osat.
2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä sipuli. Lisää joukkoon lehtikaalisuiklaeet ja kuumenna ne käännellen.
3. Murustele joukkoon liemikuutio. Sekoita vesi ja vehnäjauhot ja kaada kattilaan. Lisää myös ruokakerma. Keitä välillä sekoitellen noin 5 minuuttia eli kunnes keitto sakenee.
4. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Rakenteen ei tarvitse tulla aivan sileäksi.
5. Paahda aniksensiemeniä pannulla, kunnes ne alkavat tuoksua ja lisää keittoon. Hienonna timjami ja lisää silppu yhdessä suolan kanssa kattilaan.
6. Huuhtele ja suikaloi retiisit ja viipaloi juusto. Paista juustopaloja kevyesti pannulla. Koristele keittoaineikset retiisisuikaleilla ja juustoviipaleilla.
Vinkki
- Retiisin tilalla voit käyttää myös kuorittu ja suikaloitua kyssäkaalia
- Jos kaipaat lisäproteiinia, pilko soppaan keitetty kananmuna
- Valmista keiton kanssa sämpylöitä
Valmistusohje
1.
Kuori ja hienonna sipuli. Huuhtele lehtikaalinlehdet, valuta ja leikkaa suikaleiksi. Poista lehtiruotien kovat osat.
2.
Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä sipuli. Lisää joukkoon lehtikaalisuiklaeet ja kuumenna ne käännellen.
3.
Murustele joukkoon liemikuutio. Sekoita vesi ja vehnäjauhot ja kaada kattilaan. Lisää myös ruokakerma. Keitä välillä sekoitellen noin 5 minuuttia eli kunnes keitto sakenee.
4.
Soseuta keitto sauvasekoittimella. Rakenteen ei tarvitse tulla aivan sileäksi.
5.
Paahda aniksensiemeniä pannulla, kunnes ne alkavat tuoksua ja lisää keittoon. Hienonna timjami ja lisää silppu yhdessä suolan kanssa kattilaan.
6.
Huuhtele ja suikaloi retiisit ja viipaloi juusto. Paista juustopaloja kevyesti pannulla. Koristele keittoaineikset retiisisuikaleilla ja juustoviipaleilla.
Vinkki
- Retiisin tilalla voit käyttää myös kuorittu ja suikaloitua kyssäkaalia
- Jos kaipaat lisäproteiinia, pilko soppaan keitetty kananmuna
- Valmista keiton kanssa sämpylöitä
Muunnos
- Korvaamalla kotijuuston vastaavalla kasvipohjaisella tuotteella saat keitosta vegaanisen ja maidottoman
- Saat keitosta gluteenittoman käyttämällä gluteenittomia jauhoja
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
86 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.5 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.6 g