Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen

Ainekset

1
sipuli
200 g
lehtikaalia
1 rkl
öljyä
1
kana- tai kasvisliemikuutio
1 l
vettä
4 rkl
vehnäjauhoja
2 dl
kermankaltaista kasvisrasvavalmistetta
1 ½ rkl
aniksensiemeniä
2 rkl
tuoretta timjamia
¼ tl
suolaa
Tarjoiluun
100 g
retiisejä
100 g
kotijuustoa
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
86 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.5 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.6 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)

Lehtikaalikeitto

Lehtikaalikeitto on loppusyksyn vastine pinaattikeitolle. Lehtikaalikeiton aromisen maun salaisuus piilee aniksessa.

Lehtikaalikeitto on loppusyksyn vastine pinaattikeitolle. Lehtikaalikeiton aromisen maun salaisuus piilee aniksessa.

Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
1
sipuli
200 g
lehtikaalia
1 rkl
öljyä
1
kana- tai kasvisliemikuutio
1 l
vettä
4 rkl
vehnäjauhoja
2 dl
kermankaltaista kasvisrasvavalmistetta
1 ½ rkl
aniksensiemeniä
2 rkl
tuoretta timjamia
¼ tl
suolaa
Tarjoiluun
100 g
retiisejä
100 g
kotijuustoa

Valmistusohje

1.
Kuori ja hienonna sipuli. Huuhtele lehtikaalinlehdet, valuta ja leikkaa suikaleiksi. Poista lehtiruotien kovat osat.
2.
Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä sipuli. Lisää joukkoon lehtikaalisuiklaeet ja kuumenna ne käännellen.
3.
Murustele joukkoon liemikuutio. Sekoita vesi ja vehnäjauhot ja kaada kattilaan. Lisää myös ruokakerma. Keitä välillä sekoitellen noin 5 minuuttia eli kunnes keitto sakenee.
4.
Soseuta keitto sauvasekoittimella. Rakenteen ei tarvitse tulla aivan sileäksi.
5.
Paahda aniksensiemeniä pannulla, kunnes ne alkavat tuoksua ja lisää keittoon. Hienonna timjami ja lisää silppu yhdessä suolan kanssa kattilaan.
6.
Huuhtele ja suikaloi retiisit ja viipaloi juusto. Paista juustopaloja kevyesti pannulla. Koristele keittoaineikset retiisisuikaleilla ja juustoviipaleilla.

Vinkki

  • Retiisin tilalla voit käyttää myös kuorittu ja suikaloitua kyssäkaalia
  • Jos kaipaat lisäproteiinia, pilko soppaan keitetty kananmuna
  • Valmista keiton kanssa sämpylöitä
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
86 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.5 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.6 g