Ainekset
-
3 dlhiutalepuuroa
-
3 dlvettä
-
25 ghiivaa
-
1 rklsiirappia
-
1 tlsuolaa
-
1 dlporkkanaraastetta
-
4 dltäysjyväspelttijauhoja
-
4 dlhiivaleipäjauhoja
-
1 rklöljyä
Valmistusohje
1. Sekoita puuro ja vesi ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva, lisää taikinan muut aineet ja alusta taikinaksi. Kohota tunnin verran liinalla peitettynä.
2. Nostele kahdella öljytyllä lusikalla taikinapalloja lautaselle, jossa on jauhoja, pyöräytä sämpylöiksi, nosta pellille leivinpaperin päälle ja kohota vielä puoli tuntia.
3. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Vinkki
- Hiivaleipäjauhon voi myös korvata sämpyläjauhoilla.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
190 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
33 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
5 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.5 g
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Pehmeät sämpylät
Pehmeät sämpylät ovat hävikin vähentäjä, sillä ne valmistuvat kätevästi aamupuuron, kasvisraasteen tai soseen jämistä.
Pehmeät sämpylät ovat hävikin vähentäjä, sillä ne valmistuvat kätevästi aamupuuron, kasvisraasteen tai soseen jämistä.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
3 dlhiutalepuuroa
-
3 dlvettä
-
25 ghiivaa
-
1 rklsiirappia
-
1 tlsuolaa
-
1 dlporkkanaraastetta
-
4 dltäysjyväspelttijauhoja
-
4 dlhiivaleipäjauhoja
-
1 rklöljyä
Valmistusohje
1. Sekoita puuro ja vesi ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva, lisää taikinan muut aineet ja alusta taikinaksi. Kohota tunnin verran liinalla peitettynä.
2. Nostele kahdella öljytyllä lusikalla taikinapalloja lautaselle, jossa on jauhoja, pyöräytä sämpylöiksi, nosta pellille leivinpaperin päälle ja kohota vielä puoli tuntia.
3. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Vinkki
- Hiivaleipäjauhon voi myös korvata sämpyläjauhoilla.
Valmistusohje
1.
Sekoita puuro ja vesi ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva, lisää taikinan muut aineet ja alusta taikinaksi. Kohota tunnin verran liinalla peitettynä.
2.
Nostele kahdella öljytyllä lusikalla taikinapalloja lautaselle, jossa on jauhoja, pyöräytä sämpylöiksi, nosta pellille leivinpaperin päälle ja kohota vielä puoli tuntia.
3.
Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Vinkki
- Hiivaleipäjauhon voi myös korvata sämpyläjauhoilla.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
190 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
33 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
5 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.5 g