 
                  Ainekset
- 
                    2 dltäysjyväspelttijauhoja
- 
                    1 dlvehnäjauhoja
- 
                    1 ½ tlleivinjauhetta
- 
                    ¼ tlsuolaa
- 
                    1 rklsokeria
- 
                    50 grasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
- 
                    2 dlkermaviiliä
- Voiteluun
- 
                    2 rklmaitoa
Valmistusohje
                    1. Sekoita keskenään kuivat aineet, nypi sekaan rasva ja lisää lopuksi kermaviili, älä vaivaa.
                  
                                                                                  
                    2. Pyörittele reilusti jauhotetulla pöydällä taikinasta pötkö ja leikkaa se 12:en palaan.
                  
                                                                                  
                    3. Nosta leivonnaiset lastalla leivinpaperin päälle pellille, litistä hiukan, voitele maidolla ja paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes saavat hiukan väriä.
                  
                                                            Vinkki
- Tarjoa tuoreina hillon tai tuorejuuston kanssa.
- Voit maustaa taikinaa noin ½ dl:lla pilkottuja, kuivattuja karpaloita tai muita kuivattuja marjoja tai hedelmäpaloja. Silloin ei tarvita hilloa lisäkkeeksi.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
        Ravintosisältö
/ 100 g
                Energiaa
              
              
                260 kcal
              
            
                Rasvaa
              
              
                10 g
              
            
                josta tyydyttynyttä rasvaa
              
              
                3 g
              
            
                Hiilihydraatteja
              
              
                33 g
              
            
                josta sokereita
              
              
                6 g
              
            
                Kuitua
              
              
                3 g
              
            
                Proteiinia
              
              
                8 g
              
            
                Suolaa
              
              
                0.9 g
              
            
                                                                  Munaton,
                                                                                  Kasvis (lakto-ovo)
                                                            
                          
          
                                                                  Munaton,
                                                                                  Kasvis (lakto-ovo)
                                                            
                          
          Spelttiskonssit
Skonssit eli teeleivät tarjotaan aina vastaleivottuina, jolloin ne ovat herkullisia jopa ilman lisäkkeitä.
Skonssit eli teeleivät tarjotaan aina vastaleivottuina, jolloin ne ovat herkullisia jopa ilman lisäkkeitä.
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
              Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
        Ainekset
- 
                    2 dltäysjyväspelttijauhoja
- 
                    1 dlvehnäjauhoja
- 
                    1 ½ tlleivinjauhetta
- 
                    ¼ tlsuolaa
- 
                    1 rklsokeria
- 
                    50 grasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
- 
                    2 dlkermaviiliä
- Voiteluun
- 
                    2 rklmaitoa
Valmistusohje
                    1. Sekoita keskenään kuivat aineet, nypi sekaan rasva ja lisää lopuksi kermaviili, älä vaivaa.
                  
                                                                                  
                    2. Pyörittele reilusti jauhotetulla pöydällä taikinasta pötkö ja leikkaa se 12:en palaan.
                  
                                                                                  
                    3. Nosta leivonnaiset lastalla leivinpaperin päälle pellille, litistä hiukan, voitele maidolla ja paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes saavat hiukan väriä.
                  
                                                            Vinkki
- Tarjoa tuoreina hillon tai tuorejuuston kanssa.
- Voit maustaa taikinaa noin ½ dl:lla pilkottuja, kuivattuja karpaloita tai muita kuivattuja marjoja tai hedelmäpaloja. Silloin ei tarvita hilloa lisäkkeeksi.
Valmistusohje
                1. 
                                                              Sekoita keskenään kuivat aineet, nypi sekaan rasva ja lisää lopuksi kermaviili, älä vaivaa.
              
                2. 
                                                              Pyörittele reilusti jauhotetulla pöydällä taikinasta pötkö ja leikkaa se 12:en palaan.
              
                3. 
                                                          Nosta leivonnaiset lastalla leivinpaperin päälle pellille, litistä hiukan, voitele maidolla ja paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes saavat hiukan väriä.
              Vinkki
- Tarjoa tuoreina hillon tai tuorejuuston kanssa.
- Voit maustaa taikinaa noin ½ dl:lla pilkottuja, kuivattuja karpaloita tai muita kuivattuja marjoja tai hedelmäpaloja. Silloin ei tarvita hilloa lisäkkeeksi.
 
Ravintosisältö / 100 g
                Energiaa
              
              
                260 kcal
              
            
                Rasvaa
              
              
                10 g
              
            
                josta tyydyttynyttä rasvaa
              
              
                3 g
              
            
                Hiilihydraatteja
              
              
                33 g
              
            
                josta sokereita
              
              
                6 g
              
            
                Kuitua
              
              
                3 g
              
            
                Proteiinia
              
              
                8 g
              
            
                Suolaa
              
              
                0.9 g
              
             
   
            
                   
            
                   
            
                  