 
                  Ainekset
- Kuori
- 
                    2 dlvettä
- 
                    ½ tlsuolaa
- 
                    1½ dlvehnäjauhoja
- 
                    1½ dlruisjauhoja
- 
                    1 dlruisleseitä
- Täyte
- 
                    600 glohta tai kirjolohta
- 
                    1 dltuoretta tilliä
- 
                    ½ tlsuolaa
- 
                    2 rklrasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
- Voiteluun
- 
                    2 rklrasiamargariinia tai pullomargariinia
Valmistusohje
                    1. Mittaa vesi ja suola kulhoon. Lisää jauhot ja alusta kiinteä taikina. Kauli taikina leivinpaperin päällä noin puolen sentin vahvuiseksi pyöreäksi levyksi ja vedä levy paperin avulla uunipellille.
                  
                                                                                  
                    2. Viipaloi kala ohuiksi viipaleiksi graavilohen tapaan eli ilman nahkaa. Lado viipaleet taikinakuorelle niin, että reunaan jää kolme senttiä tyhjää.  Ripottele kalakerrosten väliin tilliä silputtuna ja hieman suolaa. Käännä taikinaliepeet täytteen päälle ja painele hieman. Lisää pinnalle rasvaa nokareina.
                  
                                                                                  
                    3. Paista 225-asteisessa uunissa noin 30–40 minuuttia kunnes taikina on kypsää. Voitele kypsän piiraan reunat rasvasulalla.
                  
                                                            Vinkki
Voit ison piirakan sijaan tehdä 12 pientä piirasta: kauli taikina ja ota siitä muotilla 12 pyörylää.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
        Ravintosisältö
/ 100 g
                Energiaa
              
              
                170 kcal
              
            
                Rasvaa
              
              
                9 g
              
            
                josta tyydyttynyttä rasvaa
              
              
                2 g
              
            
                Hiilihydraatteja
              
              
                12 g
              
            
                josta sokereita
              
              
                0 g
              
            
                Kuitua
              
              
                2 g
              
            
                Proteiinia
              
              
                9 g
              
            
                Suolaa
              
              
                0.7 g
              
            
                                                                  Maidoton,
                                                                                  Munaton
                                                        
          
                                                                  Maidoton,
                                                                                  Munaton
                                                        
          Rukiinen lohigalette
Lohipiiras on näyttävä, herkullinen ja helppo valmistaa. Tarjoa herkku kahvipöydässä tai pieninä cocktailpaloina.
Lohipiiras on näyttävä, herkullinen ja helppo valmistaa. Tarjoa herkku kahvipöydässä tai pieninä cocktailpaloina.
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
              Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
        Ainekset
- Kuori
- 
                    2 dlvettä
- 
                    ½ tlsuolaa
- 
                    1½ dlvehnäjauhoja
- 
                    1½ dlruisjauhoja
- 
                    1 dlruisleseitä
- Täyte
- 
                    600 glohta tai kirjolohta
- 
                    1 dltuoretta tilliä
- 
                    ½ tlsuolaa
- 
                    2 rklrasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
- Voiteluun
- 
                    2 rklrasiamargariinia tai pullomargariinia
Valmistusohje
                    1. Mittaa vesi ja suola kulhoon. Lisää jauhot ja alusta kiinteä taikina. Kauli taikina leivinpaperin päällä noin puolen sentin vahvuiseksi pyöreäksi levyksi ja vedä levy paperin avulla uunipellille.
                  
                                                                                  
                    2. Viipaloi kala ohuiksi viipaleiksi graavilohen tapaan eli ilman nahkaa. Lado viipaleet taikinakuorelle niin, että reunaan jää kolme senttiä tyhjää.  Ripottele kalakerrosten väliin tilliä silputtuna ja hieman suolaa. Käännä taikinaliepeet täytteen päälle ja painele hieman. Lisää pinnalle rasvaa nokareina.
                  
                                                                                  
                    3. Paista 225-asteisessa uunissa noin 30–40 minuuttia kunnes taikina on kypsää. Voitele kypsän piiraan reunat rasvasulalla.
                  
                                                            Vinkki
Voit ison piirakan sijaan tehdä 12 pientä piirasta: kauli taikina ja ota siitä muotilla 12 pyörylää.
Valmistusohje
                1. 
                                                              Mittaa vesi ja suola kulhoon. Lisää jauhot ja alusta kiinteä taikina. Kauli taikina leivinpaperin päällä noin puolen sentin vahvuiseksi pyöreäksi levyksi ja vedä levy paperin avulla uunipellille.
              
                2. 
                                                              Viipaloi kala ohuiksi viipaleiksi graavilohen tapaan eli ilman nahkaa. Lado viipaleet taikinakuorelle niin, että reunaan jää kolme senttiä tyhjää.  Ripottele kalakerrosten väliin tilliä silputtuna ja hieman suolaa. Käännä taikinaliepeet täytteen päälle ja painele hieman. Lisää pinnalle rasvaa nokareina.
              
                3. 
                                                          Paista 225-asteisessa uunissa noin 30–40 minuuttia kunnes taikina on kypsää. Voitele kypsän piiraan reunat rasvasulalla.
              Vinkki
Voit ison piirakan sijaan tehdä 12 pientä piirasta: kauli taikina ja ota siitä muotilla 12 pyörylää.
Ravintosisältö / 100 g
                Energiaa
              
              
                170 kcal
              
            
                Rasvaa
              
              
                9 g
              
            
                josta tyydyttynyttä rasvaa
              
              
                2 g
              
            
                Hiilihydraatteja
              
              
                12 g
              
            
                josta sokereita
              
              
                0 g
              
            
                Kuitua
              
              
                2 g
              
            
                Proteiinia
              
              
                9 g
              
            
                Suolaa
              
              
                0.7 g
              
             
   
            
                   
            
                   
            
                  