![Kuva: Sydänmerkki/Elina Himanen](https://sydanmerkki-servd.transforms.svdcdn.com/production/recipes/soodaleipa_ElinaHimanen.jpg?w=1200&h=1200&q=65&auto=format&fit=crop&dm=1717151221&s=42e51f49e594221e3e65b3432b90e72c)
Ainekset
-
6 dlhiivaleipäjauhoja
-
1 dlvehnäleseitä
-
1 tlsoodaa
-
1 rklsokeria
-
½ tlsuolaa
-
70 gpähkinöitä
-
3 ½ dlrasvatonta piimää
Valmistusohje
1. Lämmitä uuni 220 asteeseen. Sekoita kuivat ainekset ja rouhitut pähkinät. Lisää piimä. Sekoita tasaiseksi.
2. Leivo heti kahdeksi 5 cm paksuksi leiväksi ja paista 225 asteessa aluksi 10 minuuttia. Vähennä lämpöä, jatka paistamista 200 asteessa 20–30 min.
Vinkki
- Piimä takaa, että leipä säilyy mehevänä useamman päivän.
- Tarjoile leipä pähkinätahnan kanssa!
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
231 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
33 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
0.6 g
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Soodaleipä
Kun haluat lämmintä leipää pöytään nopeasti, kohottamatta valmistuva soodaleipä on valintasi.
Kun haluat lämmintä leipää pöytään nopeasti, kohottamatta valmistuva soodaleipä on valintasi.
Kuva: Sydänmerkki/Elina Himanen
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
6 dlhiivaleipäjauhoja
-
1 dlvehnäleseitä
-
1 tlsoodaa
-
1 rklsokeria
-
½ tlsuolaa
-
70 gpähkinöitä
-
3 ½ dlrasvatonta piimää
Valmistusohje
1. Lämmitä uuni 220 asteeseen. Sekoita kuivat ainekset ja rouhitut pähkinät. Lisää piimä. Sekoita tasaiseksi.
2. Leivo heti kahdeksi 5 cm paksuksi leiväksi ja paista 225 asteessa aluksi 10 minuuttia. Vähennä lämpöä, jatka paistamista 200 asteessa 20–30 min.
Vinkki
- Piimä takaa, että leipä säilyy mehevänä useamman päivän.
- Tarjoile leipä pähkinätahnan kanssa!
Valmistusohje
1.
Lämmitä uuni 220 asteeseen. Sekoita kuivat ainekset ja rouhitut pähkinät. Lisää piimä. Sekoita tasaiseksi.
2.
Leivo heti kahdeksi 5 cm paksuksi leiväksi ja paista 225 asteessa aluksi 10 minuuttia. Vähennä lämpöä, jatka paistamista 200 asteessa 20–30 min.
Vinkki
- Piimä takaa, että leipä säilyy mehevänä useamman päivän.
- Tarjoile leipä pähkinätahnan kanssa!
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
231 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
33 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
0.6 g