Ainekset
- Taikina
-
2 ½ dlvettä
-
15 ghiivaa
-
½ tlsuolaa
-
6 ½ dltäysjyväspelttijauhoja
-
1 rklöljyä
- Täyte
-
6kirsikkatomaattia
-
2 rklpinjansiemeniä
-
1 tlvälimeren yrttisekoitusta
-
¼ tlsuolaa
-
1 rklöljyä
- Paistamiseen
-
1 rklpullomargariinia
Valmistusohje
1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
2. Kohota tunnin ajan liinan alla. Voitele sillä välin muffinipelti tai tukevat muffinivuoat ja ripottele niihin vähän jauhoja.
3. Nostele taikinaa öljytyllä kahdella lusikalla vuokiin ja kohota vielä puoli tuntia peitettynä.
4. Puolita tomaatit ja paina jokaiseen sämpylään puolikas tomaatti. Ripottele koloon vielä pinjansiemeniä ja yrttisekoitusta, johon on sekoitettu ripaus suolaa. Ripottele päälle vielä muutama tippa (oliivi)öljyä.
5. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
256 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
32 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
5 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.8 g
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo),
Vegaaninen
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo),
Vegaaninen
Vuokasämpylät
Herkullisten vuokasämpylöiden salaisuus on täytteessä: tomaatissa, pinjansiemenissä ja oliiviöljyssä.
Herkullisten vuokasämpylöiden salaisuus on täytteessä: tomaatissa, pinjansiemenissä ja oliiviöljyssä.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
- Taikina
-
2 ½ dlvettä
-
15 ghiivaa
-
½ tlsuolaa
-
6 ½ dltäysjyväspelttijauhoja
-
1 rklöljyä
- Täyte
-
6kirsikkatomaattia
-
2 rklpinjansiemeniä
-
1 tlvälimeren yrttisekoitusta
-
¼ tlsuolaa
-
1 rklöljyä
- Paistamiseen
-
1 rklpullomargariinia
Valmistusohje
1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
2. Kohota tunnin ajan liinan alla. Voitele sillä välin muffinipelti tai tukevat muffinivuoat ja ripottele niihin vähän jauhoja.
3. Nostele taikinaa öljytyllä kahdella lusikalla vuokiin ja kohota vielä puoli tuntia peitettynä.
4. Puolita tomaatit ja paina jokaiseen sämpylään puolikas tomaatti. Ripottele koloon vielä pinjansiemeniä ja yrttisekoitusta, johon on sekoitettu ripaus suolaa. Ripottele päälle vielä muutama tippa (oliivi)öljyä.
5. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Valmistusohje
1.
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
2.
Kohota tunnin ajan liinan alla. Voitele sillä välin muffinipelti tai tukevat muffinivuoat ja ripottele niihin vähän jauhoja.
3.
Nostele taikinaa öljytyllä kahdella lusikalla vuokiin ja kohota vielä puoli tuntia peitettynä.
4.
Puolita tomaatit ja paina jokaiseen sämpylään puolikas tomaatti. Ripottele koloon vielä pinjansiemeniä ja yrttisekoitusta, johon on sekoitettu ripaus suolaa. Ripottele päälle vielä muutama tippa (oliivi)öljyä.
5.
Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
256 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
32 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
5 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.8 g