Ainekset
-
5 dlkotikaljaa tai appelsiinimehua
-
25 ghiivaa
-
1 dlsiirappia
-
1 tlsuolaa
-
2 dlkaljamaltaita
-
2 ½ dlruisjauhoja
-
4-5 dlvehnäjauhoja
-
100 gtummaa suklaarouhetta
- Voiteluun
-
½ dlkahvia tai vettä
-
½ dltummaa siirappia
Valmistusohje
1. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen hiiva, siirappi ja suola. Lisää maltaat sekä jauhot ja loppuvaiheessa suklaarouhe. Sekoita tasaiseksi ja kohota peitettynä tunnin verran.
2. Voitele kaksi pitkänomaista vuokaa rasvalla tai vuoraa ne leivinpaperilla. Sopiva vuokien tilavuus on noin 1 l. Jaa taikina vuokiin ja kohota vielä ainakin puoli tuntia peitettynä.
3. Paista leipiä 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin puolitoista tuntia. Voitele loppuvaiheessa siirappikahvilla (tai –vedellä) muutaman kerran ja peitä leivinpaperilla, jos pinta alkaa tummua liikaa.
4. Kumoa vuoasta ja anna leipien jäähtyä, säilytä muovipussiin pakattuna huoneenlämmössä. Leikkaa ja tarjoa jäähtyneenä tai vasta seuraavana päivänä.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
250 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.4 g
Hiilihydraatteja
47 g
josta sokereita
19 g
Kuitua
5 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.4 g
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Suklainen saaristolaisleipä
Tumma suklaa tekee saaristolaisleivästä entistäkin maukkaamman ja täyteläisemmän.
Tumma suklaa tekee saaristolaisleivästä entistäkin maukkaamman ja täyteläisemmän.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
5 dlkotikaljaa tai appelsiinimehua
-
25 ghiivaa
-
1 dlsiirappia
-
1 tlsuolaa
-
2 dlkaljamaltaita
-
2 ½ dlruisjauhoja
-
4-5 dlvehnäjauhoja
-
100 gtummaa suklaarouhetta
- Voiteluun
-
½ dlkahvia tai vettä
-
½ dltummaa siirappia
Valmistusohje
1. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen hiiva, siirappi ja suola. Lisää maltaat sekä jauhot ja loppuvaiheessa suklaarouhe. Sekoita tasaiseksi ja kohota peitettynä tunnin verran.
2. Voitele kaksi pitkänomaista vuokaa rasvalla tai vuoraa ne leivinpaperilla. Sopiva vuokien tilavuus on noin 1 l. Jaa taikina vuokiin ja kohota vielä ainakin puoli tuntia peitettynä.
3. Paista leipiä 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin puolitoista tuntia. Voitele loppuvaiheessa siirappikahvilla (tai –vedellä) muutaman kerran ja peitä leivinpaperilla, jos pinta alkaa tummua liikaa.
4. Kumoa vuoasta ja anna leipien jäähtyä, säilytä muovipussiin pakattuna huoneenlämmössä. Leikkaa ja tarjoa jäähtyneenä tai vasta seuraavana päivänä.
Valmistusohje
1.
Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen hiiva, siirappi ja suola. Lisää maltaat sekä jauhot ja loppuvaiheessa suklaarouhe. Sekoita tasaiseksi ja kohota peitettynä tunnin verran.
2.
Voitele kaksi pitkänomaista vuokaa rasvalla tai vuoraa ne leivinpaperilla. Sopiva vuokien tilavuus on noin 1 l. Jaa taikina vuokiin ja kohota vielä ainakin puoli tuntia peitettynä.
3.
Paista leipiä 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin puolitoista tuntia. Voitele loppuvaiheessa siirappikahvilla (tai –vedellä) muutaman kerran ja peitä leivinpaperilla, jos pinta alkaa tummua liikaa.
4.
Kumoa vuoasta ja anna leipien jäähtyä, säilytä muovipussiin pakattuna huoneenlämmössä. Leikkaa ja tarjoa jäähtyneenä tai vasta seuraavana päivänä.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
250 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.4 g
Hiilihydraatteja
47 g
josta sokereita
19 g
Kuitua
5 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.4 g