 
                  Ainekset
- 
                    300 g (4-5 kpl)keitettyjä perunoita
- 
                    4 dlmaitoa
- 
                    ½ dlöljyä
- 
                    2munaa
- 
                    1 ½ dlkaurajauhoja (esim. Myllärin)
- 
                    1 tlleivinjauhetta
- 
                    ½ tlsuolaa
- 
                    (½ dlhienonnettua ruohosipulia tai basilikaa)
Valmistusohje
                    1. Raasta perunat. Sekoita kaikki ainekset ja anna taikinan turvota noin 20 minuuttia.
                  
                                                                                  
                    2. Paista (öljytyssä) vohveliraudassa vohveleiksi.
                  
                                                            Vinkki
- Voit käyttää raastetun perunan sijaan perunasosetta, n. 2 dl. Jos jääkaapissa ei ole tähteeksi jääneitä perunoita missään muodossa, tee perunasose nopeasti pakastetuotteista tai perunahiutaleista.
- Tarjoa vohveleiden kanssa uuniperunoiden tahnoja, esimerkiksi tonnikalatahnaa tai kinkkutäytettä.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
        Ravintosisältö
/ 100 g
                Energiaa
              
              
                130 kcal
              
            
                Rasvaa
              
              
                7 g
              
            
                josta tyydyttynyttä rasvaa
              
              
                0.6 g
              
            
                Hiilihydraatteja
              
              
                12 g
              
            
                josta sokereita
              
              
                2 g
              
            
                Kuitua
              
              
                1 g
              
            
                Proteiinia
              
              
                5 g
              
            
                Suolaa
              
              
                0.6 g
              
            
                                                                  Gluteeniton,
                                                                                  Kasvis (lakto-ovo)
                                                            
                          
          
                                                                  Gluteeniton,
                                                                                  Kasvis (lakto-ovo)
                                                            
                          
          Perunavohvelit
Unohtuiko vohvelirauta kaappiin? Ota se jälleen käyttöön, sillä vohveleista saa myös ruokaisampaa tarjottavaa! Raasta tähteeksi jääneet keitetyt perunat vohvelitaikinaan. Nauti vohvelit maukkaan täytteen kera.
Unohtuiko vohvelirauta kaappiin? Ota se jälleen käyttöön, sillä vohveleista saa myös ruokaisampaa tarjottavaa! Raasta tähteeksi jääneet keitetyt perunat vohvelitaikinaan. Nauti vohvelit maukkaan täytteen kera.
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
              Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
        Ainekset
- 
                    300 g (4-5 kpl)keitettyjä perunoita
- 
                    4 dlmaitoa
- 
                    ½ dlöljyä
- 
                    2munaa
- 
                    1 ½ dlkaurajauhoja (esim. Myllärin)
- 
                    1 tlleivinjauhetta
- 
                    ½ tlsuolaa
- 
                    (½ dlhienonnettua ruohosipulia tai basilikaa)
Valmistusohje
                    1. Raasta perunat. Sekoita kaikki ainekset ja anna taikinan turvota noin 20 minuuttia.
                  
                                                                                  
                    2. Paista (öljytyssä) vohveliraudassa vohveleiksi.
                  
                                                            Vinkki
- Voit käyttää raastetun perunan sijaan perunasosetta, n. 2 dl. Jos jääkaapissa ei ole tähteeksi jääneitä perunoita missään muodossa, tee perunasose nopeasti pakastetuotteista tai perunahiutaleista.
- Tarjoa vohveleiden kanssa uuniperunoiden tahnoja, esimerkiksi tonnikalatahnaa tai kinkkutäytettä.
Valmistusohje
                1. 
                                                              Raasta perunat. Sekoita kaikki ainekset ja anna taikinan turvota noin 20 minuuttia.
              
                2. 
                                                          Paista (öljytyssä) vohveliraudassa vohveleiksi.
              Vinkki
- Voit käyttää raastetun perunan sijaan perunasosetta, n. 2 dl. Jos jääkaapissa ei ole tähteeksi jääneitä perunoita missään muodossa, tee perunasose nopeasti pakastetuotteista tai perunahiutaleista.
- Tarjoa vohveleiden kanssa uuniperunoiden tahnoja, esimerkiksi tonnikalatahnaa tai kinkkutäytettä.
Ravintosisältö / 100 g
                Energiaa
              
              
                130 kcal
              
            
                Rasvaa
              
              
                7 g
              
            
                josta tyydyttynyttä rasvaa
              
              
                0.6 g
              
            
                Hiilihydraatteja
              
              
                12 g
              
            
                josta sokereita
              
              
                2 g
              
            
                Kuitua
              
              
                1 g
              
            
                Proteiinia
              
              
                5 g
              
            
                Suolaa
              
              
                0.6 g
              
             
   
            
                   
            
                   
            
                  