Ainekset
-
300 g (4-5 kpl)keitettyjä perunoita
-
4 dlmaitoa
-
½ dlöljyä
-
2munaa
-
1 ½ dlkaurajauhoja (esim. Myllärin)
-
1 tlleivinjauhetta
-
½ tlsuolaa
-
(½ dlhienonnettua ruohosipulia tai basilikaa)
Valmistusohje
1. Raasta perunat. Sekoita kaikki ainekset ja anna taikinan turvota noin 20 minuuttia.
2. Paista (öljytyssä) vohveliraudassa vohveleiksi.
Vinkki
- Voit käyttää raastetun perunan sijaan perunasosetta, n. 2 dl. Jos jääkaapissa ei ole tähteeksi jääneitä perunoita missään muodossa, tee perunasose nopeasti pakastetuotteista tai perunahiutaleista.
- Tarjoa vohveleiden kanssa uuniperunoiden tahnoja, esimerkiksi tonnikalatahnaa tai kinkkutäytettä.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
130 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.6 g
Gluteeniton,
Kasvis (lakto-ovo)
Gluteeniton,
Kasvis (lakto-ovo)
Perunavohvelit
Unohtuiko vohvelirauta kaappiin? Ota se jälleen käyttöön, sillä vohveleista saa myös ruokaisampaa tarjottavaa! Raasta tähteeksi jääneet keitetyt perunat vohvelitaikinaan. Nauti vohvelit maukkaan täytteen kera.
Unohtuiko vohvelirauta kaappiin? Ota se jälleen käyttöön, sillä vohveleista saa myös ruokaisampaa tarjottavaa! Raasta tähteeksi jääneet keitetyt perunat vohvelitaikinaan. Nauti vohvelit maukkaan täytteen kera.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
300 g (4-5 kpl)keitettyjä perunoita
-
4 dlmaitoa
-
½ dlöljyä
-
2munaa
-
1 ½ dlkaurajauhoja (esim. Myllärin)
-
1 tlleivinjauhetta
-
½ tlsuolaa
-
(½ dlhienonnettua ruohosipulia tai basilikaa)
Valmistusohje
1. Raasta perunat. Sekoita kaikki ainekset ja anna taikinan turvota noin 20 minuuttia.
2. Paista (öljytyssä) vohveliraudassa vohveleiksi.
Vinkki
- Voit käyttää raastetun perunan sijaan perunasosetta, n. 2 dl. Jos jääkaapissa ei ole tähteeksi jääneitä perunoita missään muodossa, tee perunasose nopeasti pakastetuotteista tai perunahiutaleista.
- Tarjoa vohveleiden kanssa uuniperunoiden tahnoja, esimerkiksi tonnikalatahnaa tai kinkkutäytettä.
Valmistusohje
1.
Raasta perunat. Sekoita kaikki ainekset ja anna taikinan turvota noin 20 minuuttia.
2.
Paista (öljytyssä) vohveliraudassa vohveleiksi.
Vinkki
- Voit käyttää raastetun perunan sijaan perunasosetta, n. 2 dl. Jos jääkaapissa ei ole tähteeksi jääneitä perunoita missään muodossa, tee perunasose nopeasti pakastetuotteista tai perunahiutaleista.
- Tarjoa vohveleiden kanssa uuniperunoiden tahnoja, esimerkiksi tonnikalatahnaa tai kinkkutäytettä.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
130 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.6 g