Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Ainekset

300 g (4-5 kpl)
keitettyjä perunoita
4 dl
maitoa
½ dl
öljyä
2
munaa
1 ½ dl
kaurajauhoja (esim. Myllärin)
1 tl
leivinjauhetta
½ tl
suolaa
(½ dl
hienonnettua ruohosipulia tai basilikaa)
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
130 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.6 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Helppo
G Gluteeniton
K Kasvis (lakto-ovo)
G Gluteeniton
K Kasvis (lakto-ovo)
Helppo

Perunavohvelit

Unohtuiko vohvelirauta kaappiin? Ota se jälleen käyttöön, sillä vohveleista saa myös ruokaisampaa tarjottavaa! Raasta tähteeksi jääneet keitetyt perunat vohvelitaikinaan. Nauti vohvelit maukkaan täytteen kera.

Unohtuiko vohvelirauta kaappiin? Ota se jälleen käyttöön, sillä vohveleista saa myös ruokaisampaa tarjottavaa! Raasta tähteeksi jääneet keitetyt perunat vohvelitaikinaan. Nauti vohvelit maukkaan täytteen kera.

Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
300 g (4-5 kpl)
keitettyjä perunoita
4 dl
maitoa
½ dl
öljyä
2
munaa
1 ½ dl
kaurajauhoja (esim. Myllärin)
1 tl
leivinjauhetta
½ tl
suolaa
(½ dl
hienonnettua ruohosipulia tai basilikaa)

Valmistusohje

1.
Raasta perunat. Sekoita kaikki ainekset ja anna taikinan turvota noin 20 minuuttia.
2.
Paista (öljytyssä) vohveliraudassa vohveleiksi.

Vinkki

  • Voit käyttää raastetun perunan sijaan perunasosetta, n. 2 dl. Jos jääkaapissa ei ole tähteeksi jääneitä perunoita missään muodossa, tee perunasose nopeasti pakastetuotteista tai perunahiutaleista. 
  • Tarjoa vohveleiden kanssa uuniperunoiden tahnoja, esimerkiksi tonnikalatahnaa tai kinkkutäytettä
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
130 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.6 g