Ainekset
-
8perunaa
- Tonnikalatäyte
-
3 prk(á 52 g) tonnikalaa
-
100 gkevätsipulia tai purjoa
-
250 gkurkkua
-
200 gkevyttä kermaviiliä (rasvaa max. 6%)
-
2 rkltuoretta tilliä
-
½ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
(¼ tlchiliä)
Valmistusohje
1. Pese perunat ja pistele niihin haarukalla muutamia reikiä. Laita perunat pellille leivinpaperin päälle ja paista noin tunti 200 asteessa.
2. Tee paistoaikana täyte. Valuta tonnikala. Hienonna sipul. Puolita kurkku ja kaavi siemenet pikkulusikalla pois. Kuutioi kiinteä osa pieniksi panoiksi. Sekoita kaikki aineet ja anna maustua jääkaapissa.
Vinkki
- Voit maustaa täytteen myös sitruunamehulla. Kurkun sijaan myös paprika sopii täytteeseen.
- Valitse tonnikala mahdollisimman vähäsuolaisena. Sydänmerkki auttaa valinnassa.
- Kurkkaa muut uuniperunoiden täytereseptit täältä.
- Jos uunille ei ole muuta käyttöä, perunat kannattaa kypsentää energiatehokkaasti mikrossa. Kääri haarukalla pistellyt perunat talouspaperiin ja laita lautaselle kuvun alle. Kuumenna täydellä teholla 2-15 minuuttia. Aikaan vaikuttaa perunoiden koko ja määrä. Tarkista kypsyyttä parin minuutin välein esim. cocktailtikulla.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
105 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.7 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.5 g
Gluteeniton
Gluteeniton
Tonnikalatäyte uuniperunalle
Tonnikalatäyte sopii erinomaisesti uuniperunan kumppaniksi. Jos tahnaa jää yli, nauti loppu leivän päällä.
Tonnikalatäyte sopii erinomaisesti uuniperunan kumppaniksi. Jos tahnaa jää yli, nauti loppu leivän päällä.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
8perunaa
- Tonnikalatäyte
-
3 prk(á 52 g) tonnikalaa
-
100 gkevätsipulia tai purjoa
-
250 gkurkkua
-
200 gkevyttä kermaviiliä (rasvaa max. 6%)
-
2 rkltuoretta tilliä
-
½ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
(¼ tlchiliä)
Valmistusohje
1. Pese perunat ja pistele niihin haarukalla muutamia reikiä. Laita perunat pellille leivinpaperin päälle ja paista noin tunti 200 asteessa.
2. Tee paistoaikana täyte. Valuta tonnikala. Hienonna sipul. Puolita kurkku ja kaavi siemenet pikkulusikalla pois. Kuutioi kiinteä osa pieniksi panoiksi. Sekoita kaikki aineet ja anna maustua jääkaapissa.
Vinkki
- Voit maustaa täytteen myös sitruunamehulla. Kurkun sijaan myös paprika sopii täytteeseen.
- Valitse tonnikala mahdollisimman vähäsuolaisena. Sydänmerkki auttaa valinnassa.
- Kurkkaa muut uuniperunoiden täytereseptit täältä.
- Jos uunille ei ole muuta käyttöä, perunat kannattaa kypsentää energiatehokkaasti mikrossa. Kääri haarukalla pistellyt perunat talouspaperiin ja laita lautaselle kuvun alle. Kuumenna täydellä teholla 2-15 minuuttia. Aikaan vaikuttaa perunoiden koko ja määrä. Tarkista kypsyyttä parin minuutin välein esim. cocktailtikulla.
Valmistusohje
1.
Pese perunat ja pistele niihin haarukalla muutamia reikiä. Laita perunat pellille leivinpaperin päälle ja paista noin tunti 200 asteessa.
2.
Tee paistoaikana täyte. Valuta tonnikala. Hienonna sipul. Puolita kurkku ja kaavi siemenet pikkulusikalla pois. Kuutioi kiinteä osa pieniksi panoiksi. Sekoita kaikki aineet ja anna maustua jääkaapissa.
Vinkki
- Voit maustaa täytteen myös sitruunamehulla. Kurkun sijaan myös paprika sopii täytteeseen.
- Valitse tonnikala mahdollisimman vähäsuolaisena. Sydänmerkki auttaa valinnassa.
- Kurkkaa muut uuniperunoiden täytereseptit täältä.
- Jos uunille ei ole muuta käyttöä, perunat kannattaa kypsentää energiatehokkaasti mikrossa. Kääri haarukalla pistellyt perunat talouspaperiin ja laita lautaselle kuvun alle. Kuumenna täydellä teholla 2-15 minuuttia. Aikaan vaikuttaa perunoiden koko ja määrä. Tarkista kypsyyttä parin minuutin välein esim. cocktailtikulla.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
105 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.7 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.5 g