Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Ainekset

400 g
palsternakkaa
1 rkl
siirappia
1 tl
maustettua öljyä (esim. voin maku)
½ tl
suolaa
4-5 dl
vettä
1 dl
kermankaltaista kasvirasvasekoitetta
Maustepippuripähkinä
½ dl
pähkinäsekoitusta (suolaamaton)
1 tl
öljyä
¼ tl
jauhettua maustepippuria
⅕ tl
suolaa
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
76 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.5 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

G Gluteeniton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
G Gluteeniton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)

Paahdettu palsternakkashotti

Palsternakan makean pähkinäinen maku nousee esille, kun ne paahtaa kypsiksi uunissa keittämisen sijaan. Pehmeän aromaattinen klassikkomauste maustepippuri antaa päälle ripotelluille pähkinämurulle lempeän mausteisen twistin.

Palsternakan makean pähkinäinen maku nousee esille, kun ne paahtaa kypsiksi uunissa keittämisen sijaan. Pehmeän aromaattinen klassikkomauste maustepippuri antaa päälle ripotelluille pähkinämurulle lempeän mausteisen twistin.

Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
400 g
palsternakkaa
1 rkl
siirappia
1 tl
maustettua öljyä (esim. voin maku)
½ tl
suolaa
4-5 dl
vettä
1 dl
kermankaltaista kasvirasvasekoitetta
Maustepippuripähkinä
½ dl
pähkinäsekoitusta (suolaamaton)
1 tl
öljyä
¼ tl
jauhettua maustepippuria
⅕ tl
suolaa

Valmistusohje

1.
Kuori palsternakat, leikkaa pieniksi kuutioiksi. Levitä palsternakat leivinpaperin päälle uunipellille. Sekoita joukkoon siirappi, öljy ja suola. Paahda 225-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia, kunnes palsternakat ovat kypsiä
2.
Kasvisten paahtuessa rouhi pähkinät pienemmiksi paloiksi. Kuumenna öljytilkka paistinpannulla. Lisää pähkinäsekoitus ja maustepippuri. Kuumenna ja paista noin puoli minuuttia kunnes pähkinät ovat hieman ruskistuneet. Mausta ripauksella suolaa.
3.
Kiehauta vesi (4 dl) kattilassa. Lisää paahdetut kasvikset kattilaan ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Lisää kasvirasvasekoite ja tarvittaessa lisää vettä, jos keitto tuntuu liian sakealta. Lämmitä kiehuvaksi.
4.
Kaada keitto pieniin kahvikuppeihin tai espressokuppeihin. Lisää päälle maustepippuripähkinämurua.

Vinkki

Voit soseuttaa kasvikset nesteineen keiton myös tehosekoittimessa. Kuumenna lämpimäksi kattilassa.

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
76 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.5 g