Kuva: SAGA

Ainekset

750 g
kalkkunan rintafilettä
Marinadi
1 rkl
appelsiinin kuorta
1
appelsiinin mehu
½ dl
öljyä
2 rkl
soijakastiketta
¼ tl
inkivääriä
2 rkl
appelsiinimarmeladia
Koristeluun
12
neilikkaa
1
appelsiini
4 oksaa
tuoretta timjamia
Tarjoiluun
5 rkl
appelsiinimarmeladia
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
180 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
23 g
Suolaa
0.8 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton

Kalkkunanrintaa appelsiinikastikkeessa

Appelsiinikalkkuna on juhlallinen ateria niin joulun kuin uudenvuoden illalliselle.

Appelsiinikalkkuna on juhlallinen ateria niin joulun kuin uudenvuoden illalliselle.

Kuva: SAGA

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
750 g
kalkkunan rintafilettä
Marinadi
1 rkl
appelsiinin kuorta
1
appelsiinin mehu
½ dl
öljyä
2 rkl
soijakastiketta
¼ tl
inkivääriä
2 rkl
appelsiinimarmeladia
Koristeluun
12
neilikkaa
1
appelsiini
4 oksaa
tuoretta timjamia
Tarjoiluun
5 rkl
appelsiinimarmeladia

Valmistusohje

1.
Valmista ensin marinadi. Pese appelsiini huolellisesti, raasta siitä tarvittava määrä kuorta ja purista mehu (n. ½ dl). Sekoita marinadin ainekset. Kaada marinadi kalkkunan rintafileen päälle ja laita maustumaan jääkaappiin noin 12 tunniksi.
2.
Ota liha pois jääkaapista. Siivilöi marinadi ja sekoita marinadin joukkoon appelsiinimarmeladi. Marinadi lisätään lihaan kypsennyksen loppuvaiheessa. Leikkaa fileeseen 2 cm x 2 cm kokoisia ristiviiltoja ja paina neilikka kunkin neliön keskelle.
Lämmitä uuni 100 °C asteeseen. Vuoraa fileen kokoinen uunivuoka SAGA-leivinpaperilla ja aseta liha vuokaan. Laita toinen leivinpaperiarkki lihan päälle ja sido se tiukasti narulla vuoan ympärille.
3.
Laita lihaan paistomittari paperin läpi. Laita liha uuniin ja kypsennä, kunnes sen sisälämpö on 55 °C astetta. Ota liha hetkeksi uunista ulos ja kuumenna uuni 200 °C -asteiseksi. Lämpötilan noustessa pese appelsiini huolellisesti ja leikkaa se kuorineen lohkoiksi.
4.
Ota leivinpaperi pois lihan päältä ja työnnä appelsiinin lohkoja vuoan reunoihin lihan ympärille. Levitä marinadista tekemäsi kastike lihan päälle ja laita vuoka takaisin uuniin. Jatka paistamista, kunnes kalkkunan sisälämpötila on 68 °C. Kaikkiaan kypsymisaika on noin 1 tunnin.
5.
Ota vuoka uunista ja anna lihan vetäytyä hetki. Leikkaa kalkkuna viipaleiksi ja koristele tuoreilla yrteillä.

Vinkki

Tarjoa lihan kanssa uunijuureksia sekä perunasosetta.

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
180 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
23 g
Suolaa
0.8 g

Yhteistyössä