Ainekset
-
1 kgkasviksia (esim. porkkanaa, punajuurta, palsternakkaa, lanttua, sipulia, valkosipulia)
- Lisäksi
-
2 rklöljyä
-
1 rklrosmariinia tai timjamia
-
½ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuori ja paloittele kasvikset sopiviksi suupaloiksi.
2. Kaada öljy suureen kulhoon. Lisää kasvispalat ja sekoita.
3. Levitä kasvikset uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle yrtit, suola ja pippuri. Kypsennä 200 asteessa 40-60 minuuttia, kunnes uunijuurekset ovat pehmeitä.
Vinkki
- Nopeutat uunijuuresten kypsymistä esikeittämällä niitä 2-3 minuuttia. Öljyä ja mausta keittämisen jälkeen. Myös pieni palakoko nopeuttaa kypsymistä.
- Uunikasviksiksi sopivat myös tuoreet herkkusienet, kesäkurpitsa, paprika, kukka- ja parsakaali. Ne kypsyvät nopeasti, joten esikypsennystä ei tarvita. Myös palojen koko voi olla juureksia suurempi.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
60 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.3 g
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo),
Vegaaninen
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo),
Vegaaninen
Uunijuurekset
Uunissa juuresten maku muuttuu makeaksi ja miedommaksi. Ne sopivat lisäkkeeksi kaikentyyppisille ruuille.
Uunissa juuresten maku muuttuu makeaksi ja miedommaksi. Ne sopivat lisäkkeeksi kaikentyyppisille ruuille.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
1 kgkasviksia (esim. porkkanaa, punajuurta, palsternakkaa, lanttua, sipulia, valkosipulia)
- Lisäksi
-
2 rklöljyä
-
1 rklrosmariinia tai timjamia
-
½ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuori ja paloittele kasvikset sopiviksi suupaloiksi.
2. Kaada öljy suureen kulhoon. Lisää kasvispalat ja sekoita.
3. Levitä kasvikset uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle yrtit, suola ja pippuri. Kypsennä 200 asteessa 40-60 minuuttia, kunnes uunijuurekset ovat pehmeitä.
Vinkki
- Nopeutat uunijuuresten kypsymistä esikeittämällä niitä 2-3 minuuttia. Öljyä ja mausta keittämisen jälkeen. Myös pieni palakoko nopeuttaa kypsymistä.
- Uunikasviksiksi sopivat myös tuoreet herkkusienet, kesäkurpitsa, paprika, kukka- ja parsakaali. Ne kypsyvät nopeasti, joten esikypsennystä ei tarvita. Myös palojen koko voi olla juureksia suurempi.
Valmistusohje
1.
Kuori ja paloittele kasvikset sopiviksi suupaloiksi.
2.
Kaada öljy suureen kulhoon. Lisää kasvispalat ja sekoita.
3.
Levitä kasvikset uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle yrtit, suola ja pippuri. Kypsennä 200 asteessa 40-60 minuuttia, kunnes uunijuurekset ovat pehmeitä.
Vinkki
- Nopeutat uunijuuresten kypsymistä esikeittämällä niitä 2-3 minuuttia. Öljyä ja mausta keittämisen jälkeen. Myös pieni palakoko nopeuttaa kypsymistä.
- Uunikasviksiksi sopivat myös tuoreet herkkusienet, kesäkurpitsa, paprika, kukka- ja parsakaali. Ne kypsyvät nopeasti, joten esikypsennystä ei tarvita. Myös palojen koko voi olla juureksia suurempi.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
60 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.3 g