Liha-linssipata
Ainekset
-
Sydänmerkki-tuote0.25 kg
-
0.2 kgIso sipuli
-
0.006 kg1 rkl raastettua inkivääriä
-
0.01 kgKanelitanko
-
0.004 kg1 tl korianterinsiemeniä
-
0.008 kg2 tl kurkumaa
-
0.004 kg1 - 2 kpl laakerinlehtiä
-
0.006 kgSuolaa
-
0.028 kgÖljyä
-
0.4 kgTölkki kourittuja tomaatteja
-
0.2 kgRuusukaalia
-
0.23 kgPunaisia linssejä suolaliemessä
Kastike
Kastike
Kastike
Kastike
Kastike
Kastike
Kastike
Kastike
Kastike
Kastike
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
Ota paistisuikaleet huoneenlämpöön noin 30 min ennen paistamista. Ruskista suikaleet kuumassa pannussa 2–3 minuuttia, laita sivuun odottamaan.
Käsittele ruusukaalit. Leikkaa ruusukaaleista kanta ja poista nuutuneet lehdet. Leikkaa puoliksi tai muutamaan osaan, laita sivuun odottamaan.
Murskaa korianterinsiemenet morttelissa. Lorauta noin 0,5 rkl öljyä kattilaan ja lisää murskatut korianterinsiemenet, laakerinlehdet ja kanelitanko. Kuullota mausteita miedolla lämmöllä 1–2 minuuttia. Varo polttamasta mausteita. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli, valkosipuli, inkivääri ja chili, kuullota muutama minuutti. Lisää joukkoon ruskistettu liha, tomaattimurska ja ruusukaalit. Mausta suolalla.
Hauduta kannen alla noin 15 minuuttia.
Valuta ja huuhtele linssit huolellisesti ja lisää padan joukkoon, anna kiehahtaa. Tarjoile liha-linssipata täysjyväriisin kera.
Käsittele ruusukaalit. Leikkaa ruusukaaleista kanta ja poista nuutuneet lehdet. Leikkaa puoliksi tai muutamaan osaan, laita sivuun odottamaan.
Murskaa korianterinsiemenet morttelissa. Lorauta noin 0,5 rkl öljyä kattilaan ja lisää murskatut korianterinsiemenet, laakerinlehdet ja kanelitanko. Kuullota mausteita miedolla lämmöllä 1–2 minuuttia. Varo polttamasta mausteita. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli, valkosipuli, inkivääri ja chili, kuullota muutama minuutti. Lisää joukkoon ruskistettu liha, tomaattimurska ja ruusukaalit. Mausta suolalla.
Hauduta kannen alla noin 15 minuuttia.
Valuta ja huuhtele linssit huolellisesti ja lisää padan joukkoon, anna kiehahtaa. Tarjoile liha-linssipata täysjyväriisin kera.
Ravintosisältö / 100 g
Rasvaa
3.6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Kuitua
3.2 g
Suolaa
0.7 g