Kunnon talvipata ja juuripersiljamuusi
Ainekset
-
0.5 kgSnellman Kunnon karjalanpaisti 500 g
-
0.11 kgsipulia
-
0.2 kgporkkanaa
-
0.2 kgpalsternakkaa
-
0.2 kglanttu
-
0.5 kgvettä
-
0.001 kgkokonaisia neilikoita
-
0.003 kgkanelitanko
-
0.002 kgmaustepippuria
-
0.009 kgsuolaa
-
0.014 kgöljyä
-
0.8 kgjuuripersiljaa
-
0.2 kgmaitoa
-
0.003 kgsuolaa
-
0.14 kgmargariinia
Paistamiseen
Lisäkkeeksi
Valmistusohje
- Ruskista karjalanpaistilihat nopeasti kuumalla pannulla tilkassa öljyä, siirrä lihat pataan.
- Kuori sipuli ja valkosipuli, leikkaa muutamaan osaan ja lisää pataan. Mittaa joukkoon mausteet ja kaada päälle vettä niin, että lihapalat peittyvät. Laita kansi päälle ja uuniin 150 asteeseen noin 1,5 tunniksi.
- Valmistele juurekset. Kuori lanttu, porkkanat ja palsternakat. Leikkaa paloiksi ja lisää pataan kypsennyksen keskivaiheessa. Jatka kypsentämistä noin 1,5 tuntia tai kunnes liha on mureaa.
- Valmista juuripersiljamuusi. Kuori juuripersiljat ja leikkaa paloiksi. Keitä kattilassa niukassa vedessä keskiteholla noin 15 minuuttia tai kunnes palat ovat täysin pehmenneet. Siivilöi vesi pois ja kaada juuripersiljanpalat takaisin kattilaan. Mittaa sekaan maito ja nokare margariinia ja soseuta sauvasekoittimella. Mausta suolalla. Tarjoile joulupata ihanan juuripersiljamuusin kera.
Ravintosisältö / 100 g
Rasvaa
2.1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Kuitua
1.8 g
Suolaa
0.6 g