Kunnon talvipata ja juuripersiljamuusi

Snellmanin Lihajalostus Oy



Ainekset

0.5 kg
Snellman Kunnon karjalanpaisti 500 g
0.11 kg
sipulia
0.2 kg
porkkanaa
0.2 kg
palsternakkaa
0.2 kg
lanttu
0.5 kg
vettä
0.001 kg
kokonaisia neilikoita
0.003 kg
kanelitanko
0.002 kg
maustepippuria
0.009 kg
suolaa
Paistamiseen
0.014 kg
öljyä
Lisäkkeeksi
0.8 kg
juuripersiljaa
0.2 kg
maitoa
0.003 kg
suolaa
0.14 kg
margariinia

Valmistusohje

  1. Ruskista karjalanpaistilihat nopeasti kuumalla pannulla tilkassa öljyä, siirrä lihat pataan.
  2. Kuori sipuli ja valkosipuli, leikkaa muutamaan osaan ja lisää pataan. Mittaa joukkoon mausteet ja kaada päälle vettä niin, että lihapalat peittyvät. Laita kansi päälle ja uuniin 150 asteeseen noin 1,5 tunniksi.
  3. Valmistele juurekset. Kuori lanttu, porkkanat ja palsternakat. Leikkaa paloiksi ja lisää pataan kypsennyksen keskivaiheessa. Jatka kypsentämistä noin 1,5 tuntia tai kunnes liha on mureaa.
  4. Valmista juuripersiljamuusi. Kuori juuripersiljat ja leikkaa paloiksi. Keitä kattilassa niukassa vedessä keskiteholla noin 15 minuuttia tai kunnes palat ovat täysin pehmenneet. Siivilöi vesi pois ja kaada juuripersiljanpalat takaisin kattilaan. Mittaa sekaan maito ja nokare margariinia ja soseuta sauvasekoittimella. Mausta suolalla. Tarjoile joulupata ihanan juuripersiljamuusin kera.

Ravintosisältö / 100 g

Rasvaa
2.1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Kuitua
1.8 g
Suolaa
0.6 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Snellmanin Lihajalostus Oy:n Sydänmerkki-tuotteita

Muita reseptejä Snellmanin Lihajalostus Oy:lta