Ainekset
-
1 kgkokonainen siika
-
1 tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
½ ruukkutuoretta tilliä tai timjamia
-
2 rklöljyä
- Tarjoiluun
-
1sitruuna
Valmistusohje
1. Huuhtele perattu kala ja kuivaa pinta talouspaperilla. Mausta sisältä suolalla ja pippurilla. Revi sisälle myös yrttejä ja lorauta öljyä.
2. Paista uunipellillä leivinpaperin päällä 175 asteessa noin 25-30 minuuttia. Kala on kypsää, kun liha irtoaa ruodoista. Leikkaa sitruuna lohkoiksi ja tarjoa kypsän kalan mausteena.
Vinkki
- Tarjoa kalan kastikkeena vihreää kastiketta, lohkoperunoita ja uunijuureksia
- Siian ohella voit käyttää esimerkiksi kuhaa tai lohta. Jos käytät rasvaisempaa lohta, öljylorausta ei tarvita
- Ruoka onnistuu myös kalafileistä. Varaa kalaa raakana noin 200g/ruokailija. Kypsennysaika on hiukan kokonaista kalaa lyhyempi.
- Voit kypsentää kalan myös grillissä. Siisteimmin se tapahtuu foliosta ja leivinpaperista taitellun alustan päällä. Kypsennysaika on kalan koosta ja grillin kuumuudesta riippuen noin 10 minuuttia / puoli.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
140 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.9 g
Hiilihydraatteja
1 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
17 g
Suolaa
0.8 g
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton
Uunisiika
Nopea arkiruoka tai juhlavaa viikonloppusyötävää. Kokonaisesta kalasta on moneksi.
Nopea arkiruoka tai juhlavaa viikonloppusyötävää. Kokonaisesta kalasta on moneksi.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
1 kgkokonainen siika
-
1 tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
½ ruukkutuoretta tilliä tai timjamia
-
2 rklöljyä
- Tarjoiluun
-
1sitruuna
Valmistusohje
1. Huuhtele perattu kala ja kuivaa pinta talouspaperilla. Mausta sisältä suolalla ja pippurilla. Revi sisälle myös yrttejä ja lorauta öljyä.
2. Paista uunipellillä leivinpaperin päällä 175 asteessa noin 25-30 minuuttia. Kala on kypsää, kun liha irtoaa ruodoista. Leikkaa sitruuna lohkoiksi ja tarjoa kypsän kalan mausteena.
Vinkki
- Tarjoa kalan kastikkeena vihreää kastiketta, lohkoperunoita ja uunijuureksia
- Siian ohella voit käyttää esimerkiksi kuhaa tai lohta. Jos käytät rasvaisempaa lohta, öljylorausta ei tarvita
- Ruoka onnistuu myös kalafileistä. Varaa kalaa raakana noin 200g/ruokailija. Kypsennysaika on hiukan kokonaista kalaa lyhyempi.
- Voit kypsentää kalan myös grillissä. Siisteimmin se tapahtuu foliosta ja leivinpaperista taitellun alustan päällä. Kypsennysaika on kalan koosta ja grillin kuumuudesta riippuen noin 10 minuuttia / puoli.
Valmistusohje
1.
Huuhtele perattu kala ja kuivaa pinta talouspaperilla. Mausta sisältä suolalla ja pippurilla. Revi sisälle myös yrttejä ja lorauta öljyä.
2.
Paista uunipellillä leivinpaperin päällä 175 asteessa noin 25-30 minuuttia. Kala on kypsää, kun liha irtoaa ruodoista. Leikkaa sitruuna lohkoiksi ja tarjoa kypsän kalan mausteena.
Vinkki
- Tarjoa kalan kastikkeena vihreää kastiketta, lohkoperunoita ja uunijuureksia
- Siian ohella voit käyttää esimerkiksi kuhaa tai lohta. Jos käytät rasvaisempaa lohta, öljylorausta ei tarvita
- Ruoka onnistuu myös kalafileistä. Varaa kalaa raakana noin 200g/ruokailija. Kypsennysaika on hiukan kokonaista kalaa lyhyempi.
- Voit kypsentää kalan myös grillissä. Siisteimmin se tapahtuu foliosta ja leivinpaperista taitellun alustan päällä. Kypsennysaika on kalan koosta ja grillin kuumuudesta riippuen noin 10 minuuttia / puoli.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
140 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.9 g
Hiilihydraatteja
1 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
17 g
Suolaa
0.8 g