Ainekset
- Kalapuikot
-
600 gsilakkafileetä
-
2 dlruiskorppujauhoa
-
1 tlsuolaa
-
¼ tljauhettua valkopippuria
-
2 rkltuoretta korianteria
-
1kananmuna
- paistamiseen
-
½ dlöljyä tai juoksevaa margariinia
- Wasabidippi
-
2 dlkreikkalaista jogurttia
-
2 tlwasabia
-
1 rklsitruunanmehua
-
¼ tlsuolaa
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Aloita valmistamalla wasabidippi. Sekoita ainekset keskenään ja anna tekeytyä hetki kylmässä ennen tarjoilua.
2. Poista nahka silakkafileistä. Samalla file puolittuu pituussuunnassa sopivaksi suupalaksi.
3. Sekoita korppujauhon joukkoon mausteet ja tuore silputtu korianteri.
4. Vatkaa kananmunan rakenne rikki laakealla lautasella. Kierittele kalat ensin kananmunassa ja sitten korppujauho-mausteseoksessa.
5. Paista kalapalat pannulla rasvassa kullanruskeiksi. Silakka paistuu nopeasti, noin 1 minuutin paistoaika/puoli riittää.
Vinkki
- Wasabidipin turkkilaisen jogurtin tilalla voit kokeilla myös kermaviiliä tai ruokarahkaa.
- Tarjoa kalapuikkojen kanssa kurkku-inkiväärisalaattia
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
190 kcal
Rasvaa
12 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.4 g
Hiilihydraatteja
9 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
13 g
Suolaa
0.9 g
Kalapuikot silakasta
Itsetehdyt, rapeat kalapuikot wasabikastikkeella on herkullinen pikaruoka arkeen. Kysy kalatiskiltä valmiiksi nahattomia fileitä, niin ruuanvalmistus sujuu entistä sukkelammin.
Itsetehdyt, rapeat kalapuikot wasabikastikkeella on herkullinen pikaruoka arkeen. Kysy kalatiskiltä valmiiksi nahattomia fileitä, niin ruuanvalmistus sujuu entistä sukkelammin.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
- Kalapuikot
-
600 gsilakkafileetä
-
2 dlruiskorppujauhoa
-
1 tlsuolaa
-
¼ tljauhettua valkopippuria
-
2 rkltuoretta korianteria
-
1kananmuna
- paistamiseen
-
½ dlöljyä tai juoksevaa margariinia
- Wasabidippi
-
2 dlkreikkalaista jogurttia
-
2 tlwasabia
-
1 rklsitruunanmehua
-
¼ tlsuolaa
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Aloita valmistamalla wasabidippi. Sekoita ainekset keskenään ja anna tekeytyä hetki kylmässä ennen tarjoilua.
2. Poista nahka silakkafileistä. Samalla file puolittuu pituussuunnassa sopivaksi suupalaksi.
3. Sekoita korppujauhon joukkoon mausteet ja tuore silputtu korianteri.
4. Vatkaa kananmunan rakenne rikki laakealla lautasella. Kierittele kalat ensin kananmunassa ja sitten korppujauho-mausteseoksessa.
5. Paista kalapalat pannulla rasvassa kullanruskeiksi. Silakka paistuu nopeasti, noin 1 minuutin paistoaika/puoli riittää.
Vinkki
- Wasabidipin turkkilaisen jogurtin tilalla voit kokeilla myös kermaviiliä tai ruokarahkaa.
- Tarjoa kalapuikkojen kanssa kurkku-inkiväärisalaattia
Valmistusohje
1.
Aloita valmistamalla wasabidippi. Sekoita ainekset keskenään ja anna tekeytyä hetki kylmässä ennen tarjoilua.
2.
Poista nahka silakkafileistä. Samalla file puolittuu pituussuunnassa sopivaksi suupalaksi.
3.
Sekoita korppujauhon joukkoon mausteet ja tuore silputtu korianteri.
4.
Vatkaa kananmunan rakenne rikki laakealla lautasella. Kierittele kalat ensin kananmunassa ja sitten korppujauho-mausteseoksessa.
5.
Paista kalapalat pannulla rasvassa kullanruskeiksi. Silakka paistuu nopeasti, noin 1 minuutin paistoaika/puoli riittää.
Vinkki
- Wasabidipin turkkilaisen jogurtin tilalla voit kokeilla myös kermaviiliä tai ruokarahkaa.
- Tarjoa kalapuikkojen kanssa kurkku-inkiväärisalaattia
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
190 kcal
Rasvaa
12 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.4 g
Hiilihydraatteja
9 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
13 g
Suolaa
0.9 g