Kuva: Hannele Hyvärinen / Kokit ja potit

Ainekset

Salaattipohja
1 ruukku
jääsalaattia
½
kurkku
2
porkkanaa
2
kevätsipulin vartta
1 dl
tuoretta korianteria
1 dl
tuoretta minttua
50 g
lasinuudelia
Porsas
250 g
possunfilettä tai -suikaleita
2
valkosipulin kynttä
1
lime
2 rkl
nam pla -kalakastiketta
1 rkl
öljyä
1
limen kuori
1
tuore chili (mieto)
1
sitruunaruohon varsi
Lisäksi
1 dl
cashewpähkinöitä
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
110 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.7 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

M Maidoton
Mu Munaton
M Maidoton
Mu Munaton

Thaimaalainen nuudeli-possusalaatti

Helpon ja nopeasti valmistuvan nuudeli-possusalaatin on suunnitellut Hannele Hyvärinen Kokit ja Potit -blogista.

Helpon ja nopeasti valmistuvan nuudeli-possusalaatin on suunnitellut Hannele Hyvärinen Kokit ja Potit -blogista.

Kuva: Hannele Hyvärinen / Kokit ja potit

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Salaattipohja
1 ruukku
jääsalaattia
½
kurkku
2
porkkanaa
2
kevätsipulin vartta
1 dl
tuoretta korianteria
1 dl
tuoretta minttua
50 g
lasinuudelia
Porsas
250 g
possunfilettä tai -suikaleita
2
valkosipulin kynttä
1
lime
2 rkl
nam pla -kalakastiketta
1 rkl
öljyä
1
limen kuori
1
tuore chili (mieto)
1
sitruunaruohon varsi
Lisäksi
1 dl
cashewpähkinöitä

Valmistusohje

1.
Revi salaatinlehdet tarjoiluvadille. Puolita kurkku pitkittäin ja raaputa lusikalla siemenet pois. Leikkaa kurkku viipaleiksi. Kuori porkkanat ja raasta ohuiksi suikaleiksi. Hienonna kevätsipulin varret sekä yrtit. Laita kurkut, porkkanat, sipulit ja yrtit salaatin päälle. Osan kurkunpaloista, porkkanasuikaleista ja yrteistä voi säästää koristeeksi.
2.
Keitä lasinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta vesi nuudeleista, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta uudelleen. Sekoita nuudelit salaattipohjaan.
3.
Leikkaa possu pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet. Pese lime kuumalla vedellä ja raasta kuori. Hienonna chili, poista halutessasi siemenet. Poista sitruunaruohosta kova kanta sekä uloimmat, kuivat lehdet. Hienonna tyvestä noin kahdeksan sentin pala.
4.
Laita paistinpannulle öljy ja valkosipulisilppu. Kuumenna ja ruskista lihapalat. Ota pannu pois liedeltä ja mausta limen mehulla (n. 1,5 rkl). Lisää myös kalakastike, limen kuori, silputtu chili ja sitruunaruoho. Sekoita ja anna maustua viitisen minuuttia.
5.
Kaada maustettu liha liemineen salaatin päälle. Viimeistele salaatti pähkinöillä.

Vinkki

  • Voit tarjota salaatin myös pienenä, sormin
    syötävänä suupalana. Kokoa silloin kokonaiselle salaatinlehdelle muita
    salaattipohjan aineksia ja laita päällimmäiseksi hieman lihaa sekä kastiketta.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
110 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.7 g

Yhteistyössä