Ainekset
- Salaattipohja
-
1 ruukkujääsalaattia
-
½ (200 g)kurkku
-
2 (200 g)porkkanaa
-
2kevätsipulin vartta
-
1 dltuoretta korianteria
-
1 dltuoretta minttua
-
50 glasinuudelia
- Porsas
-
250 gvähärasvaista possunlihaa (rasvaa max 10 %)
-
2valkosipulin kynttä
-
1lime
-
2 rklnam pla -kalakastiketta
-
1 rklöljyä
-
1limen kuori
-
1tuore chili (mieto)
-
1sitruunaruohon varsi
- Lisäksi
-
1 dlcashewpähkinöitä
Valmistusohje
1. Revi salaatinlehdet tarjoiluvadille. Puolita kurkku pitkittäin ja raaputa lusikalla siemenet pois. Leikkaa kurkku viipaleiksi. Kuori porkkanat ja raasta ohuiksi suikaleiksi esimerkiksi kuorimaveitsellä. Hienonna kevätsipulin varret sekä yrtit.
2. Laita kasvikset salaatin päälle.
3. Keitä lasinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada kuuma vesi pois ja huuhtele kylmällä vedellä, jotta nuudelit jäähtyvät. Sekoita nuudelit kasvisten joukkoon.
4. Leikkaa possu pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet. Raasta pestyn limen kuori ja hienonna chili. Poista sitruunaruohosta kova kanta sekä uloimmat, kuivat lehdet. Hienonna tyvestä noin kahdeksan sentin pala.
5. Ruskista possu ja valkosipuli öljyssä. Mausta limen mehulla (n. 1,5 rkl). Lisää myös kalakastike, limen kuori, silputtu chili ja sitruunaruoho. Sekoita ja anna maustua viitisen minuuttia.
6. Kaada maustettu liha liemineen salaatin päälle. Viimeistele salaatti pähkinöillä.
Vinkki
- Voit tarjota salaatin myös pienenä, sormin syötävänä suupalana. Kokoa silloin kokonaiselle salaatinlehdelle muita salaattipohjan aineksia ja laita päällimmäiseksi hieman lihaa sekä kastiketta.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
110 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.7 g
Maidoton,
Munaton
Maidoton,
Munaton
Thaimaalainen nuudeli-possusalaatti
Rapsakat kasvikset, mausteinen porsaanliha ja rouskuvat pähkinät - siitä koostuu tämä herkullinen thaityylinen nuudeli-possusalaatti.
Rapsakat kasvikset, mausteinen porsaanliha ja rouskuvat pähkinät - siitä koostuu tämä herkullinen thaityylinen nuudeli-possusalaatti.
Kuva: Hannele Hyvärinen / Kokit ja potit
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
- Salaattipohja
-
1 ruukkujääsalaattia
-
½ (200 g)kurkku
-
2 (200 g)porkkanaa
-
2kevätsipulin vartta
-
1 dltuoretta korianteria
-
1 dltuoretta minttua
-
50 glasinuudelia
- Porsas
-
250 gvähärasvaista possunlihaa (rasvaa max 10 %)
-
2valkosipulin kynttä
-
1lime
-
2 rklnam pla -kalakastiketta
-
1 rklöljyä
-
1limen kuori
-
1tuore chili (mieto)
-
1sitruunaruohon varsi
- Lisäksi
-
1 dlcashewpähkinöitä
Valmistusohje
1. Revi salaatinlehdet tarjoiluvadille. Puolita kurkku pitkittäin ja raaputa lusikalla siemenet pois. Leikkaa kurkku viipaleiksi. Kuori porkkanat ja raasta ohuiksi suikaleiksi esimerkiksi kuorimaveitsellä. Hienonna kevätsipulin varret sekä yrtit.
2. Laita kasvikset salaatin päälle.
3. Keitä lasinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada kuuma vesi pois ja huuhtele kylmällä vedellä, jotta nuudelit jäähtyvät. Sekoita nuudelit kasvisten joukkoon.
4. Leikkaa possu pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet. Raasta pestyn limen kuori ja hienonna chili. Poista sitruunaruohosta kova kanta sekä uloimmat, kuivat lehdet. Hienonna tyvestä noin kahdeksan sentin pala.
5. Ruskista possu ja valkosipuli öljyssä. Mausta limen mehulla (n. 1,5 rkl). Lisää myös kalakastike, limen kuori, silputtu chili ja sitruunaruoho. Sekoita ja anna maustua viitisen minuuttia.
6. Kaada maustettu liha liemineen salaatin päälle. Viimeistele salaatti pähkinöillä.
Vinkki
- Voit tarjota salaatin myös pienenä, sormin syötävänä suupalana. Kokoa silloin kokonaiselle salaatinlehdelle muita salaattipohjan aineksia ja laita päällimmäiseksi hieman lihaa sekä kastiketta.
Valmistusohje
1.
Revi salaatinlehdet tarjoiluvadille. Puolita kurkku pitkittäin ja raaputa lusikalla siemenet pois. Leikkaa kurkku viipaleiksi. Kuori porkkanat ja raasta ohuiksi suikaleiksi esimerkiksi kuorimaveitsellä. Hienonna kevätsipulin varret sekä yrtit.
2.
Laita kasvikset salaatin päälle.
3.
Keitä lasinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada kuuma vesi pois ja huuhtele kylmällä vedellä, jotta nuudelit jäähtyvät. Sekoita nuudelit kasvisten joukkoon.
4.
Leikkaa possu pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet. Raasta pestyn limen kuori ja hienonna chili. Poista sitruunaruohosta kova kanta sekä uloimmat, kuivat lehdet. Hienonna tyvestä noin kahdeksan sentin pala.
5.
Ruskista possu ja valkosipuli öljyssä. Mausta limen mehulla (n. 1,5 rkl). Lisää myös kalakastike, limen kuori, silputtu chili ja sitruunaruoho. Sekoita ja anna maustua viitisen minuuttia.
6.
Kaada maustettu liha liemineen salaatin päälle. Viimeistele salaatti pähkinöillä.
Vinkki
- Voit tarjota salaatin myös pienenä, sormin
syötävänä suupalana. Kokoa silloin kokonaiselle salaatinlehdelle muita
salaattipohjan aineksia ja laita päällimmäiseksi hieman lihaa sekä kastiketta.
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
110 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.7 g