Kuva: Hannele Hyvärinen / Kokit ja potit

Ainekset

Salaattipohja
1 ruukku
jääsalaattia
½ (200 g)
kurkku
2 (200 g)
porkkanaa
2
kevätsipulin vartta
1 dl
tuoretta korianteria
1 dl
tuoretta minttua
50 g
lasinuudelia
Porsas
250 g
vähärasvaista possunlihaa (rasvaa max 10 %)
2
valkosipulin kynttä
1
lime
2 rkl
nam pla -kalakastiketta
1 rkl
öljyä
1
limen kuori
1
tuore chili (mieto)
1
sitruunaruohon varsi
Lisäksi
1 dl
cashewpähkinöitä
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
110 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.7 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

M Maidoton
Mu Munaton
M Maidoton
Mu Munaton

Thaimaalainen nuudeli-possusalaatti

Rapsakat kasvikset, mausteinen porsaanliha ja rouskuvat pähkinät - siitä koostuu tämä herkullinen thaityylinen nuudeli-possusalaatti.

Rapsakat kasvikset, mausteinen porsaanliha ja rouskuvat pähkinät - siitä koostuu tämä herkullinen thaityylinen nuudeli-possusalaatti.

Kuva: Hannele Hyvärinen / Kokit ja potit

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Salaattipohja
1 ruukku
jääsalaattia
½ (200 g)
kurkku
2 (200 g)
porkkanaa
2
kevätsipulin vartta
1 dl
tuoretta korianteria
1 dl
tuoretta minttua
50 g
lasinuudelia
Porsas
250 g
vähärasvaista possunlihaa (rasvaa max 10 %)
2
valkosipulin kynttä
1
lime
2 rkl
nam pla -kalakastiketta
1 rkl
öljyä
1
limen kuori
1
tuore chili (mieto)
1
sitruunaruohon varsi
Lisäksi
1 dl
cashewpähkinöitä

Valmistusohje

1.
Revi salaatinlehdet tarjoiluvadille. Puolita kurkku pitkittäin ja raaputa lusikalla siemenet pois. Leikkaa kurkku viipaleiksi. Kuori porkkanat ja raasta ohuiksi suikaleiksi esimerkiksi kuorimaveitsellä. Hienonna kevätsipulin varret sekä yrtit.
2.
Laita kasvikset salaatin päälle.
3.
Keitä lasinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada kuuma vesi pois ja huuhtele kylmällä vedellä, jotta nuudelit jäähtyvät. Sekoita nuudelit kasvisten joukkoon.
4.
Leikkaa possu pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet. Raasta pestyn limen kuori ja hienonna chili. Poista sitruunaruohosta kova kanta sekä uloimmat, kuivat lehdet. Hienonna tyvestä noin kahdeksan sentin pala.
5.
Ruskista possu ja valkosipuli öljyssä. Mausta limen mehulla (n. 1,5 rkl). Lisää myös kalakastike, limen kuori, silputtu chili ja sitruunaruoho. Sekoita ja anna maustua viitisen minuuttia.
6.
Kaada maustettu liha liemineen salaatin päälle. Viimeistele salaatti pähkinöillä.

Vinkki

  • Voit tarjota salaatin myös pienenä, sormin
    syötävänä suupalana. Kokoa silloin kokonaiselle salaatinlehdelle muita
    salaattipohjan aineksia ja laita päällimmäiseksi hieman lihaa sekä kastiketta.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
110 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.7 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Yhteistyössä