Ainekset
- Salaattipohja
-
1 ruukkujääsalaattia
-
½kurkku
-
2porkkanaa
-
2kevätsipulin vartta
-
1 dltuoretta korianteria
-
1 dltuoretta minttua
-
50 glasinuudelia
- Porsas
-
250 gpossunfilettä tai -suikaleita
-
2valkosipulin kynttä
-
1lime
-
2 rklnam pla -kalakastiketta
-
1 rklöljyä
-
1limen kuori
-
1tuore chili (mieto)
-
1sitruunaruohon varsi
- Lisäksi
-
1 dlcashewpähkinöitä
Valmistusohje
1. Revi salaatinlehdet tarjoiluvadille. Puolita kurkku pitkittäin ja raaputa lusikalla siemenet pois. Leikkaa kurkku viipaleiksi. Kuori porkkanat ja raasta ohuiksi suikaleiksi. Hienonna kevätsipulin varret sekä yrtit. Laita kurkut, porkkanat, sipulit ja yrtit salaatin päälle. Osan kurkunpaloista, porkkanasuikaleista ja yrteistä voi säästää koristeeksi.
2. Keitä lasinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta vesi nuudeleista, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta uudelleen. Sekoita nuudelit salaattipohjaan.
3. Leikkaa possu pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet. Pese lime kuumalla vedellä ja raasta kuori. Hienonna chili, poista halutessasi siemenet. Poista sitruunaruohosta kova kanta sekä uloimmat, kuivat lehdet. Hienonna tyvestä noin kahdeksan sentin pala.
4. Laita paistinpannulle öljy ja valkosipulisilppu. Kuumenna ja ruskista lihapalat. Ota pannu pois liedeltä ja mausta limen mehulla (n. 1,5 rkl). Lisää myös kalakastike, limen kuori, silputtu chili ja sitruunaruoho. Sekoita ja anna maustua viitisen minuuttia.
5. Kaada maustettu liha liemineen salaatin päälle. Viimeistele salaatti pähkinöillä.
Vinkki
- Voit tarjota salaatin myös pienenä, sormin syötävänä suupalana. Kokoa silloin kokonaiselle salaatinlehdelle muita salaattipohjan aineksia ja laita päällimmäiseksi hieman lihaa sekä kastiketta.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
110 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.7 g
Maidoton,
Munaton
Maidoton,
Munaton
Thaimaalainen nuudeli-possusalaatti
Helpon ja nopeasti valmistuvan nuudeli-possusalaatin on suunnitellut Hannele Hyvärinen Kokit ja Potit -blogista.
Helpon ja nopeasti valmistuvan nuudeli-possusalaatin on suunnitellut Hannele Hyvärinen Kokit ja Potit -blogista.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
- Salaattipohja
-
1 ruukkujääsalaattia
-
½kurkku
-
2porkkanaa
-
2kevätsipulin vartta
-
1 dltuoretta korianteria
-
1 dltuoretta minttua
-
50 glasinuudelia
- Porsas
-
250 gpossunfilettä tai -suikaleita
-
2valkosipulin kynttä
-
1lime
-
2 rklnam pla -kalakastiketta
-
1 rklöljyä
-
1limen kuori
-
1tuore chili (mieto)
-
1sitruunaruohon varsi
- Lisäksi
-
1 dlcashewpähkinöitä
Valmistusohje
1. Revi salaatinlehdet tarjoiluvadille. Puolita kurkku pitkittäin ja raaputa lusikalla siemenet pois. Leikkaa kurkku viipaleiksi. Kuori porkkanat ja raasta ohuiksi suikaleiksi. Hienonna kevätsipulin varret sekä yrtit. Laita kurkut, porkkanat, sipulit ja yrtit salaatin päälle. Osan kurkunpaloista, porkkanasuikaleista ja yrteistä voi säästää koristeeksi.
2. Keitä lasinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta vesi nuudeleista, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta uudelleen. Sekoita nuudelit salaattipohjaan.
3. Leikkaa possu pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet. Pese lime kuumalla vedellä ja raasta kuori. Hienonna chili, poista halutessasi siemenet. Poista sitruunaruohosta kova kanta sekä uloimmat, kuivat lehdet. Hienonna tyvestä noin kahdeksan sentin pala.
4. Laita paistinpannulle öljy ja valkosipulisilppu. Kuumenna ja ruskista lihapalat. Ota pannu pois liedeltä ja mausta limen mehulla (n. 1,5 rkl). Lisää myös kalakastike, limen kuori, silputtu chili ja sitruunaruoho. Sekoita ja anna maustua viitisen minuuttia.
5. Kaada maustettu liha liemineen salaatin päälle. Viimeistele salaatti pähkinöillä.
Vinkki
- Voit tarjota salaatin myös pienenä, sormin syötävänä suupalana. Kokoa silloin kokonaiselle salaatinlehdelle muita salaattipohjan aineksia ja laita päällimmäiseksi hieman lihaa sekä kastiketta.
Valmistusohje
1.
Revi salaatinlehdet tarjoiluvadille. Puolita kurkku pitkittäin ja raaputa lusikalla siemenet pois. Leikkaa kurkku viipaleiksi. Kuori porkkanat ja raasta ohuiksi suikaleiksi. Hienonna kevätsipulin varret sekä yrtit. Laita kurkut, porkkanat, sipulit ja yrtit salaatin päälle. Osan kurkunpaloista, porkkanasuikaleista ja yrteistä voi säästää koristeeksi.
2.
Keitä lasinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta vesi nuudeleista, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta uudelleen. Sekoita nuudelit salaattipohjaan.
3.
Leikkaa possu pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet. Pese lime kuumalla vedellä ja raasta kuori. Hienonna chili, poista halutessasi siemenet. Poista sitruunaruohosta kova kanta sekä uloimmat, kuivat lehdet. Hienonna tyvestä noin kahdeksan sentin pala.
4.
Laita paistinpannulle öljy ja valkosipulisilppu. Kuumenna ja ruskista lihapalat. Ota pannu pois liedeltä ja mausta limen mehulla (n. 1,5 rkl). Lisää myös kalakastike, limen kuori, silputtu chili ja sitruunaruoho. Sekoita ja anna maustua viitisen minuuttia.
5.
Kaada maustettu liha liemineen salaatin päälle. Viimeistele salaatti pähkinöillä.
Vinkki
- Voit tarjota salaatin myös pienenä, sormin
syötävänä suupalana. Kokoa silloin kokonaiselle salaatinlehdelle muita
salaattipohjan aineksia ja laita päällimmäiseksi hieman lihaa sekä kastiketta.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
110 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.7 g