Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste

Ainekset

500 g (5-6 kpl)
suippopaprikoita
Täyte
400 g
jauhelihaa, esim. karitsa
1-2
valkosipulin kynttä
¾ dl
maitoa tai vettä
2 rkl
(ruis)korppujauhoja
1 dl
juustoraastetta
2-4 tl
yrttejä, esim. basilikaa, oreganoa, minttua,
¾ tl
suolaa
½ tl
kanelia
½ tl
rouhittua mustapippuria
Pinnalle
125 g
mozzarellaa
(10 lehteä
tuoretta basilikaa)
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
110 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
12 g
Suolaa
0.8 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Mu Munaton
Mu Munaton

Täytetyt suippopaprikat

Täytetyt paprikat uunissa, nam! Paprikaa, lihalaatua ja mausteita vaihtamalla arkiruokien klassikkoa voi muuntaa aina uudenlaiseksi. Karitsan jauhelihalla täytetyt uunipaprikat sopivat hyvin myös pääsiäisen ruokapöytään.

Täytetyt paprikat uunissa, nam! Paprikaa, lihalaatua ja mausteita vaihtamalla arkiruokien klassikkoa voi muuntaa aina uudenlaiseksi. Karitsan jauhelihalla täytetyt uunipaprikat sopivat hyvin myös pääsiäisen ruokapöytään.

Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
500 g (5-6 kpl)
suippopaprikoita
Täyte
400 g
jauhelihaa, esim. karitsa
1-2
valkosipulin kynttä
¾ dl
maitoa tai vettä
2 rkl
(ruis)korppujauhoja
1 dl
juustoraastetta
2-4 tl
yrttejä, esim. basilikaa, oreganoa, minttua,
¾ tl
suolaa
½ tl
kanelia
½ tl
rouhittua mustapippuria
Pinnalle
125 g
mozzarellaa
(10 lehteä
tuoretta basilikaa)

Valmistusohje

1.
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Huuhtele paprikat ja leikkaa ne pituussuunnassa puoliksi. Poista siemenet.
2.
Kumoa jauheliha kulhoon. Hienonna valkosipulinkynnet ja lisää jauhelihan joukkoon. Lorauta kulhon reunalle nestettä ja laita korppujauhot turpoamaan hetkeksi.
3.
Lisää loput täytteen ainekset ja sekoita tasaiseksi. Maun tarkistamiseksi, pyöritä massasta herneen kokoinen pallo ja kypsennä se mikrossa. Maista ja lisää jauhelihaseokseen tarvittaessa lisää yrttejä tai pippuria.
4.
Valitse paprikoille vuoka, johon ne juuri ja juuri mahtuvat.
5.
Täytä paprikat jauhelihaseoksella. Revi päälle mozzarella.
6.
Paista paprikoita 20–25 minuuttia ja anna jäähtyä hetki ennen tarjoamista. Koristele halutessasi tuoreella basilikalla.

Vinkki

Voit tehdä ruuan myös tavallisesta paprikasta. Niitä riittää 3 kpl.

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
110 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
12 g
Suolaa
0.8 g

Yhteistyössä