Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste

Ainekset

2 l
vettä
400 g
pastaa (esim. penne tai fusilli)
400 g
ruusukaalia
100 g
salottisipulia
2
valkosipulin kynttä
1
sitruuna
1 rkl
öljyä
400 g
siskonmakkaraa
¼ tl
rouhittua mustapippuria
3-4 oksaa
tuoretta persiljaa
1 tl
suolaa
Lisäksi
40 g
parmesanjuustoa
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
60 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.7 g
Hiilihydraatteja
11 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.7 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Mu Munaton
Mu Munaton

Ruusukaali-siskonmakkarapasta

Veikeät ruusukaalikiekot täplittävät herkullisesti helppoa siskonmakkarapastaa. Ruusukaali-siskonmakkarapasta valmistuu ruokapöytään alle puolessa tunnissa.

Veikeät ruusukaalikiekot täplittävät herkullisesti helppoa siskonmakkarapastaa. Ruusukaali-siskonmakkarapasta valmistuu ruokapöytään alle puolessa tunnissa.

Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
2 l
vettä
400 g
pastaa (esim. penne tai fusilli)
400 g
ruusukaalia
100 g
salottisipulia
2
valkosipulin kynttä
1
sitruuna
1 rkl
öljyä
400 g
siskonmakkaraa
¼ tl
rouhittua mustapippuria
3-4 oksaa
tuoretta persiljaa
1 tl
suolaa
Lisäksi
40 g
parmesanjuustoa

Valmistusohje

1.
Laita pastavesi kiehumaan.
2.
Huuhdo ruusukaalit, leikkaa kannan tynkä pois ja viipaloi kaalit. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Pese sitruuna, raasta sen keltainen kuoriosa ja purista mehua 1 rkl.
3.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
4.
Kuumenna pastan kiehuessa öljy isossa pannussa ja purista siihen siskonmakkarasta nokareita. Kypsennä makkaranokareita 3-4 minuuttia ja siirrä lautaselle odottamaan.
5.
Lisää pannulle sipulit ja paista sekoittaen muutaman minuutin ajan. Lisää ruusukaalit ja paista, kunnes kaali on saanut hieman väriä. Mausta mustapippurilla. Siirrä makkaranokareet takaisin pannulle ja kääntele ne ruusukaalien joukkoon.
6.
Ota 1 dl pastan keitinvettä talteen. Valuta pasta ja sekoita ruusukaali-makkaraseos kattilaan kuuman pastan joukkoon. Lisää talteenotettu keitinvesi (1 dl), sitruunan kuoriraaste ja mehu. Lisää lopuksi hienonnettu persilja ja suolaa. Viimeistele ruusukaali-siskonmakkarapasta halutessasi raastetulla parmesanjuustolla.

Vinkki

Maista myös muita nopeita ja helppoja pastaruokia: One pot makkarapataa, vegaanista härkisbolognesea, lohi-pastavuokaa

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
60 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.7 g
Hiilihydraatteja
11 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.7 g

Yhteistyössä