Ainekset
-
800 gmunakoisoa
- Tomaattikastike
-
1sipuli
-
2valkosipulin kynttä
-
3 tlk (á 400g)luumutomaatteja
-
120 gkuivattuja viikunoita
-
2 tlsokeria
-
1 tlrouhittua mustapippuria
-
1 tlsuolaa
- Lisäksi
-
4 rklkorppujauhoja
-
60 gparmesanjuustoa
-
100 gmozzarellajuustoa
-
½ ruukkutuoretta basilikaa
-
125 gkirsikkatomaatteja
Valmistusohje
1. Leikkaa munakoisot viipaleiksi, lado uuninpellille ja kypsennä 200 asteessa 15-20 minuuttia.
2. Valmista sillä aikaa tomaattikastike: kuori ja hienonna sipulit ja kuullota niitä öljyssä. Lisää tomaatit liemineen, kuutioidut viikunat sekä mausteet. Hauduta välillä sekoittaen 20 minuuttia.
3. Kaada leivinpaperilla vuoratun laakean vuoan pohjalle tomaattikastiketta, lado päälle munakoisoviipaleita. Ripottele kolmannes korppujauhoista, juustoista sekä revittyä basilikaa.
4. Lisää kerroksia samalla tavalla ja laita päälimmäiseksi puolitetut kirsikkatomaatit sekä parmesanraastetta. Kypsennä uunissa 200 asteessa 35-45 minuuttia.
Vinkki
- Voit korvata osan munakoisosta kesäkurpitsalla.
- Tomaattinen munakoisovuoka toimii erinomaisesti myös grillatun lihan ja makkarankin lisäkkeenä.
- Jos annosmäärä tuntuu isolta, pakasta ylijäänyt ruoka.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
100 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.5 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
8 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.6 g
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Italialainen munakoisovuoka
Tomaattinen munakoisovuoka on erinomaista sellaisenaan tai lisukkeena. Tämä ruoka maistuu herkulliselta myös uudelleenlämmitettynä.
Tomaattinen munakoisovuoka on erinomaista sellaisenaan tai lisukkeena. Tämä ruoka maistuu herkulliselta myös uudelleenlämmitettynä.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
800 gmunakoisoa
- Tomaattikastike
-
1sipuli
-
2valkosipulin kynttä
-
3 tlk (á 400g)luumutomaatteja
-
120 gkuivattuja viikunoita
-
2 tlsokeria
-
1 tlrouhittua mustapippuria
-
1 tlsuolaa
- Lisäksi
-
4 rklkorppujauhoja
-
60 gparmesanjuustoa
-
100 gmozzarellajuustoa
-
½ ruukkutuoretta basilikaa
-
125 gkirsikkatomaatteja
Valmistusohje
1. Leikkaa munakoisot viipaleiksi, lado uuninpellille ja kypsennä 200 asteessa 15-20 minuuttia.
2. Valmista sillä aikaa tomaattikastike: kuori ja hienonna sipulit ja kuullota niitä öljyssä. Lisää tomaatit liemineen, kuutioidut viikunat sekä mausteet. Hauduta välillä sekoittaen 20 minuuttia.
3. Kaada leivinpaperilla vuoratun laakean vuoan pohjalle tomaattikastiketta, lado päälle munakoisoviipaleita. Ripottele kolmannes korppujauhoista, juustoista sekä revittyä basilikaa.
4. Lisää kerroksia samalla tavalla ja laita päälimmäiseksi puolitetut kirsikkatomaatit sekä parmesanraastetta. Kypsennä uunissa 200 asteessa 35-45 minuuttia.
Vinkki
- Voit korvata osan munakoisosta kesäkurpitsalla.
- Tomaattinen munakoisovuoka toimii erinomaisesti myös grillatun lihan ja makkarankin lisäkkeenä.
- Jos annosmäärä tuntuu isolta, pakasta ylijäänyt ruoka.
Valmistusohje
1.
Leikkaa munakoisot viipaleiksi, lado uuninpellille ja kypsennä 200 asteessa 15-20 minuuttia.
2.
Valmista sillä aikaa tomaattikastike: kuori ja hienonna sipulit ja kuullota niitä öljyssä. Lisää tomaatit liemineen, kuutioidut viikunat sekä mausteet. Hauduta välillä sekoittaen 20 minuuttia.
3.
Kaada leivinpaperilla vuoratun laakean vuoan pohjalle tomaattikastiketta, lado päälle munakoisoviipaleita. Ripottele kolmannes korppujauhoista, juustoista sekä revittyä basilikaa.
4.
Lisää kerroksia samalla tavalla ja laita päälimmäiseksi puolitetut kirsikkatomaatit sekä parmesanraastetta. Kypsennä uunissa 200 asteessa 35-45 minuuttia.
Vinkki
- Voit korvata osan munakoisosta kesäkurpitsalla.
- Tomaattinen munakoisovuoka toimii erinomaisesti myös grillatun lihan ja makkarankin lisäkkeenä.
- Jos annosmäärä tuntuu isolta, pakasta ylijäänyt ruoka.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
100 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.5 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
8 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.6 g