Ainekset

400 g
5% naudan jauhelihaa
0,5 tl
suolaa
0,5 tl
valkosipulijauhetta
1/4 tl
mustapippuria
1 tl
kuivattua basilikaa
1
kananmuna
400 ml
tomaattimurskaa
200 g
provolone juustoa raasteena
400 g
valitsemaasi täysjyväpastaa esim. fusillia tai farfallea
Paistoon
öljyä
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
127 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.8 g
Hiilihydraatteja
11 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
9 g
Suolaa
0.6 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Uusi
Uusi

Lihapullavuoka

Herkullinen lihapullavuoka vie makumatkalle Italiaan.

Herkullinen lihapullavuoka vie makumatkalle Italiaan.

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
400 g
5% naudan jauhelihaa
0,5 tl
suolaa
0,5 tl
valkosipulijauhetta
1/4 tl
mustapippuria
1 tl
kuivattua basilikaa
1
kananmuna
400 ml
tomaattimurskaa
200 g
provolone juustoa raasteena
400 g
valitsemaasi täysjyväpastaa esim. fusillia tai farfallea
Paistoon
öljyä

Valmistusohje

1.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaisesti kypsäksi. Valuta.
2.
Sekoita jauheliha ja mausteet sekä kananmuna yhteen lihapullataikinaksi. Muotoile taikinasta lihapullia ja paista kypsiksi.
3.
Sekoita tomaattimurska keitetyn pastan kanssa. Lisää mukaan paistetut lihapullat ja kääntele varovasti kaikki ainekset yhteen. Kaada seos sopivaan uunivuokaan.
4.
Ripottele pinnalle raastettu provolone juusto.
5.
Nosta vuoka uuniin ja paista uunin keskitasossa noin 10-15 minuuttia. Tarjoa raikkaan vihersalaatin kera.

Kuva: Sydänmerkki/Sari Spåra
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
127 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.8 g
Hiilihydraatteja
11 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
9 g
Suolaa
0.6 g

Yhteistyössä