Ainekset
-
1viipale paahtoleipää
-
½ dlvettä
-
1sipuli
-
1valkosipulin kynsi
-
400 gmaustamatonta jauhelihaa (rasvaa max. 10%)
-
1 rklöljyä
-
1 rklcurrytahnaa
-
1 rklmangochutneytä
-
2 rklrusinoita
-
2 tlkuivattuja yrttejä (esim. timjami, rosmariini)
-
3kokonaista mausteneilikkaa
-
5kokonaista maustepippuria
-
½ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
3laakerinlehteä
- Pinnalle
-
1 ½ dlrasvatonta maitoa
-
1kananmuna
-
ripaussuolaa
-
ripausrouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Revi paahtoleipäviipaleet kulhoon. Kaada vesi päälle ja anna turvota. Kuori ja pilko sipulit odotellessa ja ruskista ne jauhelihan kanssa rasvatilkassa.
2. Lisää kypsän jauhelihan joukkoon currytahna, chutney, rusinat ja mausteet. Hauduta muutama minuutti. Purista leipäpanoista ylimääräinen vesi pois ja lisää jauhelihaseokseen.
3. Kaada jauhelihaseos pienehköön uunivuokaan niin, että sitä tulee noin 5 cm paksuinen kerros. Paina pinta tiiviiksi ja tasaiseksi.
4. Sekoita munat, maito, suola ja pippuri tasaiseksi seokseksi. Kaada lihan päälle. Paista 30-40 minuuttia.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
140 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
13 g
Suolaa
0.8 g
Bobotie
Bobotie on mausteinen eteläafrikkalainen jauhelihapaistos. Kokeile rohkeasti täysjyväriisin tai suomalaisittain ohran kanssa.
Bobotie on mausteinen eteläafrikkalainen jauhelihapaistos. Kokeile rohkeasti täysjyväriisin tai suomalaisittain ohran kanssa.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
1viipale paahtoleipää
-
½ dlvettä
-
1sipuli
-
1valkosipulin kynsi
-
400 gmaustamatonta jauhelihaa (rasvaa max. 10%)
-
1 rklöljyä
-
1 rklcurrytahnaa
-
1 rklmangochutneytä
-
2 rklrusinoita
-
2 tlkuivattuja yrttejä (esim. timjami, rosmariini)
-
3kokonaista mausteneilikkaa
-
5kokonaista maustepippuria
-
½ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
3laakerinlehteä
- Pinnalle
-
1 ½ dlrasvatonta maitoa
-
1kananmuna
-
ripaussuolaa
-
ripausrouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Revi paahtoleipäviipaleet kulhoon. Kaada vesi päälle ja anna turvota. Kuori ja pilko sipulit odotellessa ja ruskista ne jauhelihan kanssa rasvatilkassa.
2. Lisää kypsän jauhelihan joukkoon currytahna, chutney, rusinat ja mausteet. Hauduta muutama minuutti. Purista leipäpanoista ylimääräinen vesi pois ja lisää jauhelihaseokseen.
3. Kaada jauhelihaseos pienehköön uunivuokaan niin, että sitä tulee noin 5 cm paksuinen kerros. Paina pinta tiiviiksi ja tasaiseksi.
4. Sekoita munat, maito, suola ja pippuri tasaiseksi seokseksi. Kaada lihan päälle. Paista 30-40 minuuttia.
Valmistusohje
1.
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Revi paahtoleipäviipaleet kulhoon. Kaada vesi päälle ja anna turvota. Kuori ja pilko sipulit odotellessa ja ruskista ne jauhelihan kanssa rasvatilkassa.
2.
Lisää kypsän jauhelihan joukkoon currytahna, chutney, rusinat ja mausteet. Hauduta muutama minuutti. Purista leipäpanoista ylimääräinen vesi pois ja lisää jauhelihaseokseen.
3.
Kaada jauhelihaseos pienehköön uunivuokaan niin, että sitä tulee noin 5 cm paksuinen kerros. Paina pinta tiiviiksi ja tasaiseksi.
4.
Sekoita munat, maito, suola ja pippuri tasaiseksi seokseksi. Kaada lihan päälle. Paista 30-40 minuuttia.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
140 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
13 g
Suolaa
0.8 g