Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen

Ainekset

1
viipale paahtoleipää
½ dl
vettä
1
sipuli
1
valkosipulin kynsi
400 g
maustamatonta jauhelihaa (rasvaa max. 10%)
1 rkl
öljyä
1 rkl
currytahnaa
1 rkl
mangochutneytä
2 rkl
rusinoita
2 tl
kuivattuja yrttejä (esim. timjami, rosmariini)
3
kokonaista mausteneilikkaa
5
kokonaista maustepippuria
½ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
3
laakerinlehteä
Pinnalle
1 ½ dl
rasvatonta maitoa
1
kananmuna
ripaus
suolaa
ripaus
rouhittua mustapippuria
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
140 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
13 g
Suolaa
0.8 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Bobotie

Bobotie on mausteinen eteläafrikkalainen jauhelihapaistos. Kokeile rohkeasti täysjyväriisin tai suomalaisittain ohran kanssa.

Bobotie on mausteinen eteläafrikkalainen jauhelihapaistos. Kokeile rohkeasti täysjyväriisin tai suomalaisittain ohran kanssa.

Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
1
viipale paahtoleipää
½ dl
vettä
1
sipuli
1
valkosipulin kynsi
400 g
maustamatonta jauhelihaa (rasvaa max. 10%)
1 rkl
öljyä
1 rkl
currytahnaa
1 rkl
mangochutneytä
2 rkl
rusinoita
2 tl
kuivattuja yrttejä (esim. timjami, rosmariini)
3
kokonaista mausteneilikkaa
5
kokonaista maustepippuria
½ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
3
laakerinlehteä
Pinnalle
1 ½ dl
rasvatonta maitoa
1
kananmuna
ripaus
suolaa
ripaus
rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1.
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Revi paahtoleipäviipaleet kulhoon. Kaada vesi päälle ja anna turvota. Kuori ja pilko sipulit odotellessa ja ruskista ne jauhelihan kanssa rasvatilkassa.
2.
Lisää kypsän jauhelihan joukkoon currytahna, chutney, rusinat ja mausteet. Hauduta muutama minuutti. Purista leipäpanoista ylimääräinen vesi pois ja lisää jauhelihaseokseen.
3.
Kaada jauhelihaseos pienehköön uunivuokaan niin, että sitä tulee noin 5 cm paksuinen kerros. Paina pinta tiiviiksi ja tasaiseksi.
4.
Sekoita munat, maito, suola ja pippuri tasaiseksi seokseksi. Kaada lihan päälle. Paista 30-40 minuuttia.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
140 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
13 g
Suolaa
0.8 g