Ainekset
- Marinadi
-
3valkosipulin kynttä
-
2 cm palatuoretta inkivääriä
-
125 gmangososetta
-
3 rklvähäsuolaista soijakastiketta
-
3 rklsiirappia
-
1sitruunan mehu
-
1/5 tlchilijauhetta
- Lisäksi
-
400 gpossunlihaa (esim. ulkofilettä)
-
2 rklöljyä
-
500 gwok-vihanneksia (pakaste)
-
1 ½ dlvettä
-
2 rklmaissitärkkelystä
-
1 tlsuolaa
-
½ tlpaprikajauhetta
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
1mango tai prk mangosäilykettä
Valmistusohje
1. Raasta marinadin inkivääri ja hienonna valkosipulin kynnet. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Suikaloi possunliha ja lisää marinadin joukkoon. Laita liha maustumaan ainakin pariksi tunniksi jääkaappiin. Voit laittaa lihat maustumaan myös edellisenä päivänä.
2. Ruskista lihasuikaleet marinadeineen öljyssä wokkipannussa, isolla paistinpannulla tai kasarissa.
3. Lisää wokkivihannekset ja kypsennä hetki. Sekoita vesi ja maissitärkkelys keskenään ja kaada ohuena nauhana lihan ja kasvisten joukkoon. Anna hautua muutama minuutti, kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä. Mausta. Lisää lopuksi kuutioitu mango ja anna kastikkeen vielä kiehahtaa.
Vinkki
- Nopeutat ruoanvalmistusta, kun laitat lihat marinoitumaan jääkaappiin jo edellisenä iltana.
- Mangososeeksi sopii myös lastenruokasose.
- Tutustu muihin wokkiresepteihin täältä.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
95 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
6 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.8 g
Maidoton
Maidoton
Possuwokki
Hedelmäinen possuwokki on maukas ateria ja valmistuu kesällä myös muurikassa.
Hedelmäinen possuwokki on maukas ateria ja valmistuu kesällä myös muurikassa.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
- Marinadi
-
3valkosipulin kynttä
-
2 cm palatuoretta inkivääriä
-
125 gmangososetta
-
3 rklvähäsuolaista soijakastiketta
-
3 rklsiirappia
-
1sitruunan mehu
-
1/5 tlchilijauhetta
- Lisäksi
-
400 gpossunlihaa (esim. ulkofilettä)
-
2 rklöljyä
-
500 gwok-vihanneksia (pakaste)
-
1 ½ dlvettä
-
2 rklmaissitärkkelystä
-
1 tlsuolaa
-
½ tlpaprikajauhetta
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
1mango tai prk mangosäilykettä
Valmistusohje
1. Raasta marinadin inkivääri ja hienonna valkosipulin kynnet. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Suikaloi possunliha ja lisää marinadin joukkoon. Laita liha maustumaan ainakin pariksi tunniksi jääkaappiin. Voit laittaa lihat maustumaan myös edellisenä päivänä.
2. Ruskista lihasuikaleet marinadeineen öljyssä wokkipannussa, isolla paistinpannulla tai kasarissa.
3. Lisää wokkivihannekset ja kypsennä hetki. Sekoita vesi ja maissitärkkelys keskenään ja kaada ohuena nauhana lihan ja kasvisten joukkoon. Anna hautua muutama minuutti, kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä. Mausta. Lisää lopuksi kuutioitu mango ja anna kastikkeen vielä kiehahtaa.
Vinkki
- Nopeutat ruoanvalmistusta, kun laitat lihat marinoitumaan jääkaappiin jo edellisenä iltana.
- Mangososeeksi sopii myös lastenruokasose.
- Tutustu muihin wokkiresepteihin täältä.
Valmistusohje
1.
Raasta marinadin inkivääri ja hienonna valkosipulin kynnet. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Suikaloi possunliha ja lisää marinadin joukkoon. Laita liha maustumaan ainakin pariksi tunniksi jääkaappiin. Voit laittaa lihat maustumaan myös edellisenä päivänä.
2.
Ruskista lihasuikaleet marinadeineen öljyssä wokkipannussa, isolla paistinpannulla tai kasarissa.
3.
Lisää wokkivihannekset ja kypsennä hetki. Sekoita vesi ja maissitärkkelys keskenään ja kaada ohuena nauhana lihan ja kasvisten joukkoon. Anna hautua muutama minuutti, kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä. Mausta. Lisää lopuksi kuutioitu mango ja anna kastikkeen vielä kiehahtaa.
Vinkki
- Nopeutat ruoanvalmistusta, kun laitat lihat marinoitumaan jääkaappiin jo edellisenä iltana.
- Mangososeeksi sopii myös lastenruokasose.
- Tutustu muihin wokkiresepteihin täältä.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
95 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
6 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.8 g