Ainekset
-
200 glehtikaalta tai pinaattia
-
1sipuli
-
2valkosipulin kynttä
-
1sitruuna
-
½ ruukkutilliä
-
3 rklkalasäilykkeen öljyä
-
2 tlk (240 g)luonnonkalaa rypsiöljyssä
-
½ tlchilirouhetta tai rouhittua mustapippuria
-
¾ - 1 tlsuolaa
- Lisäksi
-
3 lvettä
-
1 tlsuolaa
-
400 gtäysjyväpastaa, esim. fusilli
Valmistusohje
1. Laita pastavesi (3 l) kiehumaan. Mausta vesi suolalla (1 tl) ja keitä pastaa pakkauksessa mainitun ajan.
2. Huuhtele pinaatin tai lehtikaalin lehdet. Poista lehtikaalista kova lehtiruoti ja suikaloi lehdet. Hienonna sipulit.
3. Raasta sitruunan kuori ja purista mehua 1 rkl. Hienonna tilli.
4. Valuta kalasäilykkeestä öljyä pannulle. Kuullota sipuleita öljyssä. Lisää lehtikaali tai pinaatti ja jatka kypsennystä pari minuuttia. Lisää valutetut kalasäilykkeet ja pyörittele, kunnes seos kuumenee. Mausta chilirouheella tai mustapippurilla.
5. Ota pastan keitinvettä talteen noin ½ dl. Valuta pasta ja laita takaisin kattilaan. Kumoa lehtikaali-kalaseos kattilaan. Lisää sitruunan kuori ja mehu sekä tilli. Kääntele ainekset keskenään ja lisää pastan keitinvettä tarvittaessa. Mausta lopuksi suolalla.
Vinkki
Voit käyttää lehtikaalin tai pinaatin sijaan myös nokkosta. Ryöppää pestyt nokkoset kiehuvassa vedessä noin 30 sekuntia. Kaada nokkoset siivilään ja pysäytä kypsyminen laskemalla nokkosten päälle kylmää vettä.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
110 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.7 g
Maidoton,
Munaton
Maidoton,
Munaton
Nopea kalapasta
Kotimaiset järvikalasäilykkeet ovat hyvä vaihtoehto tonnikalalle. Helppoon kalapastaan väriä tuo pehmeäksi paistettu lehtikaali.
Kotimaiset järvikalasäilykkeet ovat hyvä vaihtoehto tonnikalalle. Helppoon kalapastaan väriä tuo pehmeäksi paistettu lehtikaali.
Kuva: Sydänmerkki / Kirsi-Marja Savola
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
200 glehtikaalta tai pinaattia
-
1sipuli
-
2valkosipulin kynttä
-
1sitruuna
-
½ ruukkutilliä
-
3 rklkalasäilykkeen öljyä
-
2 tlk (240 g)luonnonkalaa rypsiöljyssä
-
½ tlchilirouhetta tai rouhittua mustapippuria
-
¾ - 1 tlsuolaa
- Lisäksi
-
3 lvettä
-
1 tlsuolaa
-
400 gtäysjyväpastaa, esim. fusilli
Valmistusohje
1. Laita pastavesi (3 l) kiehumaan. Mausta vesi suolalla (1 tl) ja keitä pastaa pakkauksessa mainitun ajan.
2. Huuhtele pinaatin tai lehtikaalin lehdet. Poista lehtikaalista kova lehtiruoti ja suikaloi lehdet. Hienonna sipulit.
3. Raasta sitruunan kuori ja purista mehua 1 rkl. Hienonna tilli.
4. Valuta kalasäilykkeestä öljyä pannulle. Kuullota sipuleita öljyssä. Lisää lehtikaali tai pinaatti ja jatka kypsennystä pari minuuttia. Lisää valutetut kalasäilykkeet ja pyörittele, kunnes seos kuumenee. Mausta chilirouheella tai mustapippurilla.
5. Ota pastan keitinvettä talteen noin ½ dl. Valuta pasta ja laita takaisin kattilaan. Kumoa lehtikaali-kalaseos kattilaan. Lisää sitruunan kuori ja mehu sekä tilli. Kääntele ainekset keskenään ja lisää pastan keitinvettä tarvittaessa. Mausta lopuksi suolalla.
Vinkki
Voit käyttää lehtikaalin tai pinaatin sijaan myös nokkosta. Ryöppää pestyt nokkoset kiehuvassa vedessä noin 30 sekuntia. Kaada nokkoset siivilään ja pysäytä kypsyminen laskemalla nokkosten päälle kylmää vettä.
Valmistusohje
1.
Laita pastavesi (3 l) kiehumaan. Mausta vesi suolalla (1 tl) ja keitä pastaa pakkauksessa mainitun ajan.
2.
Huuhtele pinaatin tai lehtikaalin lehdet. Poista lehtikaalista kova lehtiruoti ja suikaloi lehdet. Hienonna sipulit.
3.
Raasta sitruunan kuori ja purista mehua 1 rkl. Hienonna tilli.
4.
Valuta kalasäilykkeestä öljyä pannulle. Kuullota sipuleita öljyssä. Lisää lehtikaali tai pinaatti ja jatka kypsennystä pari minuuttia. Lisää valutetut kalasäilykkeet ja pyörittele, kunnes seos kuumenee. Mausta chilirouheella tai mustapippurilla.
5.
Ota pastan keitinvettä talteen noin ½ dl. Valuta pasta ja laita takaisin kattilaan. Kumoa lehtikaali-kalaseos kattilaan. Lisää sitruunan kuori ja mehu sekä tilli. Kääntele ainekset keskenään ja lisää pastan keitinvettä tarvittaessa. Mausta lopuksi suolalla.
Vinkki
Voit käyttää lehtikaalin tai pinaatin sijaan myös nokkosta. Ryöppää pestyt nokkoset kiehuvassa vedessä noin 30 sekuntia. Kaada nokkoset siivilään ja pysäytä kypsyminen laskemalla nokkosten päälle kylmää vettä.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
110 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.7 g