Ainekset
-
3 dlvettä
-
3 dlhernerouhetta
-
200 gpurjoa
-
4valkosipulinkynttä
-
½-1chili
-
½ ruukkuatuoretta lehtipersiljaa tai basilikaa
-
(2 cm palainkivääriä)
-
1 rklöljyä
-
1 dlkermaviiliä tai ruokajogurttia
-
75 gpinaattia (pakaste)
-
1 ½ tlsuolaa
-
1 tlsokeria
-
(½ dlkorppujauhoja)
Valmistusohje
1. Keitä vesi. Anna hernerouheen turvota kuumassa vedessä noin 10 minuuttia.
2. Hienonna sillä aikaa sipulit ja chili sekä haluamasi yrtti. Voimakkaamman makumaailman ystävä raastaa mukaan myös inkivääriä. Kuullota sipuleita ja chiliä (sekä inkivääriä) öljyssä hetki.
3. Sekoita kaikki ainekset. Jos massa on liian löysää, lisää korppujauhoja ja anna turvota hetki.
4. Muotoile massasta 40 pyörykkää leivinpaperin päälle uuninpellille. Paista 225 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes pyörykät ovat saaneet väriä.
Vinkki
- Vegaanisen version saat, kun vaihdat kermaviilin esimerkiksi kaurapohjaiseen fraicheen (esim. Yosa tai Oatly).
- Vahvojen makujen ystävä voi tuplata yrttien ja chilin määrän.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
70 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
17 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.9 g
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Pinaatti-hernepyörykät
Nämä lempeäaromiset vihreät kuulat maistuvat perunamuusin kyytipoikana.
Nämä lempeäaromiset vihreät kuulat maistuvat perunamuusin kyytipoikana.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
3 dlvettä
-
3 dlhernerouhetta
-
200 gpurjoa
-
4valkosipulinkynttä
-
½-1chili
-
½ ruukkuatuoretta lehtipersiljaa tai basilikaa
-
(2 cm palainkivääriä)
-
1 rklöljyä
-
1 dlkermaviiliä tai ruokajogurttia
-
75 gpinaattia (pakaste)
-
1 ½ tlsuolaa
-
1 tlsokeria
-
(½ dlkorppujauhoja)
Valmistusohje
1. Keitä vesi. Anna hernerouheen turvota kuumassa vedessä noin 10 minuuttia.
2. Hienonna sillä aikaa sipulit ja chili sekä haluamasi yrtti. Voimakkaamman makumaailman ystävä raastaa mukaan myös inkivääriä. Kuullota sipuleita ja chiliä (sekä inkivääriä) öljyssä hetki.
3. Sekoita kaikki ainekset. Jos massa on liian löysää, lisää korppujauhoja ja anna turvota hetki.
4. Muotoile massasta 40 pyörykkää leivinpaperin päälle uuninpellille. Paista 225 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes pyörykät ovat saaneet väriä.
Vinkki
- Vegaanisen version saat, kun vaihdat kermaviilin esimerkiksi kaurapohjaiseen fraicheen (esim. Yosa tai Oatly).
- Vahvojen makujen ystävä voi tuplata yrttien ja chilin määrän.
Valmistusohje
1.
Keitä vesi. Anna hernerouheen turvota kuumassa vedessä noin 10 minuuttia.
2.
Hienonna sillä aikaa sipulit ja chili sekä haluamasi yrtti. Voimakkaamman makumaailman ystävä raastaa mukaan myös inkivääriä. Kuullota sipuleita ja chiliä (sekä inkivääriä) öljyssä hetki.
3.
Sekoita kaikki ainekset. Jos massa on liian löysää, lisää korppujauhoja ja anna turvota hetki.
4.
Muotoile massasta 40 pyörykkää leivinpaperin päälle uuninpellille. Paista 225 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes pyörykät ovat saaneet väriä.
Vinkki
- Vegaanisen version saat, kun vaihdat kermaviilin esimerkiksi kaurapohjaiseen fraicheen (esim. Yosa tai Oatly).
- Vahvojen makujen ystävä voi tuplata yrttien ja chilin määrän.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
70 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
17 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.9 g