Ainekset
-
800 gkurpitsaa
-
3 rklöljyä
-
½ tlsuolaa
-
1 lvettä
-
1kasvisliemikuutio
-
2salottisipulia
-
3valkosipulin kynttä
-
3 dlrisottoriisiä
-
½ tltimjamia
-
100 gvegaanista tuorejuuston kaltaista valmistetta (esim. Oatly)
-
30 gvegaanista parmesanin kaltaista valmistetta (esim. Violife)
-
½sitruunan mehu
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
-
(½ tlsuolaa)
Valmistusohje
1. Leikkaa kurpitsa 1 cm kuutioiksi. Lisää paloihin 1 rkl öljyä ja ½ tl suolaa. Levitä kurpitsat leivinpaperin päälle uunipellille ja paahda 200 asteessa kypsiksi (n. 20 minuuttia). Soseuta puolet paloista haarukalla.
2. Keitä vesi ja mausta se liemikuutiolla.
3. Hienonna sipulit. Kuumenna 2 rkl öljyä kattilassa ja kuullota sipuleita hetki. Lisää risottoriisi ja jatka kuullottamista minuutti.
4. Lisää kuumaa kasvislientä kattilaan kauhallinen kerrallaan samalla sekoitellen. Nestettä lisätään aina, kun edellinen on imeytynyt.
5. Kun riisi on kypsää, lisää kurpitsasose ja –kuutiot, timjami, juustot ja sitruunan mehu. Anna kuumentua. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.
Vinkki
- Jos kurpitsarisoton ei tarvitse olla vegaanista, käytä tavallista tuorejuustoa (esim. ruohisipuli) ja parmesania.
- Voit paahtaa kurpitsat etukäteen, jolloin kurpitsarisotto valmistuu noin puolessa tunnissa
- Voit käyttää tuoreen timjamin sijaan myös kuivattua timjamia. Sitä riittää n. ½ tl.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
100 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.9 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.7 g
Gluteeniton,
Maidoton,
Kasvis (lakto-ovo),
Vegaaninen
Gluteeniton,
Maidoton,
Kasvis (lakto-ovo),
Vegaaninen
Kurpitsarisotto
Kurpitsan paahtaminen antaa makua risotolle. Voit kypsentää kurpitsakuutiot etukäteen, jolloin ruoka valmistuu noin puolessa tunnissa.
Kurpitsan paahtaminen antaa makua risotolle. Voit kypsentää kurpitsakuutiot etukäteen, jolloin ruoka valmistuu noin puolessa tunnissa.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
800 gkurpitsaa
-
3 rklöljyä
-
½ tlsuolaa
-
1 lvettä
-
1kasvisliemikuutio
-
2salottisipulia
-
3valkosipulin kynttä
-
3 dlrisottoriisiä
-
½ tltimjamia
-
100 gvegaanista tuorejuuston kaltaista valmistetta (esim. Oatly)
-
30 gvegaanista parmesanin kaltaista valmistetta (esim. Violife)
-
½sitruunan mehu
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
-
(½ tlsuolaa)
Valmistusohje
1. Leikkaa kurpitsa 1 cm kuutioiksi. Lisää paloihin 1 rkl öljyä ja ½ tl suolaa. Levitä kurpitsat leivinpaperin päälle uunipellille ja paahda 200 asteessa kypsiksi (n. 20 minuuttia). Soseuta puolet paloista haarukalla.
2. Keitä vesi ja mausta se liemikuutiolla.
3. Hienonna sipulit. Kuumenna 2 rkl öljyä kattilassa ja kuullota sipuleita hetki. Lisää risottoriisi ja jatka kuullottamista minuutti.
4. Lisää kuumaa kasvislientä kattilaan kauhallinen kerrallaan samalla sekoitellen. Nestettä lisätään aina, kun edellinen on imeytynyt.
5. Kun riisi on kypsää, lisää kurpitsasose ja –kuutiot, timjami, juustot ja sitruunan mehu. Anna kuumentua. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.
Vinkki
- Jos kurpitsarisoton ei tarvitse olla vegaanista, käytä tavallista tuorejuustoa (esim. ruohisipuli) ja parmesania.
- Voit paahtaa kurpitsat etukäteen, jolloin kurpitsarisotto valmistuu noin puolessa tunnissa
- Voit käyttää tuoreen timjamin sijaan myös kuivattua timjamia. Sitä riittää n. ½ tl.
Valmistusohje
1.
Leikkaa kurpitsa 1 cm kuutioiksi. Lisää paloihin 1 rkl öljyä ja ½ tl suolaa. Levitä kurpitsat leivinpaperin päälle uunipellille ja paahda 200 asteessa kypsiksi (n. 20 minuuttia). Soseuta puolet paloista haarukalla.
2.
Keitä vesi ja mausta se liemikuutiolla.
3.
Hienonna sipulit. Kuumenna 2 rkl öljyä kattilassa ja kuullota sipuleita hetki. Lisää risottoriisi ja jatka kuullottamista minuutti.
4.
Lisää kuumaa kasvislientä kattilaan kauhallinen kerrallaan samalla sekoitellen. Nestettä lisätään aina, kun edellinen on imeytynyt.
5.
Kun riisi on kypsää, lisää kurpitsasose ja –kuutiot, timjami, juustot ja sitruunan mehu. Anna kuumentua. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.
Vinkki
- Jos kurpitsarisoton ei tarvitse olla vegaanista, käytä tavallista tuorejuustoa (esim. ruohisipuli) ja parmesania.
- Voit paahtaa kurpitsat etukäteen, jolloin kurpitsarisotto valmistuu noin puolessa tunnissa
- Voit käyttää tuoreen timjamin sijaan myös kuivattua timjamia. Sitä riittää n. ½ tl.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
100 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.9 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.7 g