Ainekset
-
100 gpekonia
-
2punasipulia
-
2porkkanaa
-
500 gpunajuurta
-
300 gvalkokaalia
-
200 gnaudan paistia
-
1 rklöljyä
-
1 lvettä
-
2kasvis- tai lihaliemikuutiota
-
2laakerinlehteä
-
1 tltimjamia
-
10 kplkokonaisia maustepippureita
-
1 rklhunajaa
-
1 tlpunaviinietikkaa
- Lisäksi
-
6 rklranskankermaa tai turkkilaista jogurttia (rasvaa 8-12 %)
Valmistusohje
1. Laita pekonit kylmälle paistinpannulle ja ruskista omassa rasvassaan. Nosta pekonit lautaselle talouspaperin päälle ja paloittele.
2. Suikaloi kasvikset ja liha.
3. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Kuullota ensin lihasuikaleet ja lisää perään kasvikset.
4. Lisää vesi ja liemikuutiot, mausteet sekä pekonipalat. Anna keiton kiehua hiljalleen kannen alla 30-40 minuuttia eli kunnes kasvikset ovat pehmenneet.
5. Mausta keitto lopuksi hunajalla ja etikalla. Tarjoa ranskankerman tai turkkilaisen jogurtin kanssa.
Vinkki
- Borssikeittoa kannattaa valmistaa kerralla isompi määrä: se maistuu vielä paremmalta uudelleen lämmitettynä.
- Jos haluat borssikeitosta kasvisversion, jätä pekoni ja naudanliha pois ja lisää juuri ennen valmistumista esimerkiksi paketillinen nyhtökauraa tai härkistä. Kurkkaa myös kasvisborssin ohje.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
40 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.5 g
Gluteeniton,
Munaton
Gluteeniton,
Munaton
Borssikeitto
Klassinen venäläinen punajuurikeitto eli borssikeitto ranskankermasydämellä – viikonloppuruokaa parhaimmillaan!
Klassinen venäläinen punajuurikeitto eli borssikeitto ranskankermasydämellä – viikonloppuruokaa parhaimmillaan!
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
100 gpekonia
-
2punasipulia
-
2porkkanaa
-
500 gpunajuurta
-
300 gvalkokaalia
-
200 gnaudan paistia
-
1 rklöljyä
-
1 lvettä
-
2kasvis- tai lihaliemikuutiota
-
2laakerinlehteä
-
1 tltimjamia
-
10 kplkokonaisia maustepippureita
-
1 rklhunajaa
-
1 tlpunaviinietikkaa
- Lisäksi
-
6 rklranskankermaa tai turkkilaista jogurttia (rasvaa 8-12 %)
Valmistusohje
1. Laita pekonit kylmälle paistinpannulle ja ruskista omassa rasvassaan. Nosta pekonit lautaselle talouspaperin päälle ja paloittele.
2. Suikaloi kasvikset ja liha.
3. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Kuullota ensin lihasuikaleet ja lisää perään kasvikset.
4. Lisää vesi ja liemikuutiot, mausteet sekä pekonipalat. Anna keiton kiehua hiljalleen kannen alla 30-40 minuuttia eli kunnes kasvikset ovat pehmenneet.
5. Mausta keitto lopuksi hunajalla ja etikalla. Tarjoa ranskankerman tai turkkilaisen jogurtin kanssa.
Vinkki
- Borssikeittoa kannattaa valmistaa kerralla isompi määrä: se maistuu vielä paremmalta uudelleen lämmitettynä.
- Jos haluat borssikeitosta kasvisversion, jätä pekoni ja naudanliha pois ja lisää juuri ennen valmistumista esimerkiksi paketillinen nyhtökauraa tai härkistä. Kurkkaa myös kasvisborssin ohje.
Valmistusohje
1.
Laita pekonit kylmälle paistinpannulle ja ruskista omassa rasvassaan. Nosta pekonit lautaselle talouspaperin päälle ja paloittele.
2.
Suikaloi kasvikset ja liha.
3.
Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Kuullota ensin lihasuikaleet ja lisää perään kasvikset.
4.
Lisää vesi ja liemikuutiot, mausteet sekä pekonipalat. Anna keiton kiehua hiljalleen kannen alla 30-40 minuuttia eli kunnes kasvikset ovat pehmenneet.
5.
Mausta keitto lopuksi hunajalla ja etikalla. Tarjoa ranskankerman tai turkkilaisen jogurtin kanssa.
Vinkki
- Borssikeittoa kannattaa valmistaa kerralla isompi määrä: se maistuu vielä paremmalta uudelleen lämmitettynä.
- Jos haluat borssikeitosta kasvisversion, jätä pekoni ja naudanliha pois ja lisää juuri ennen valmistumista esimerkiksi paketillinen nyhtökauraa tai härkistä. Kurkkaa myös kasvisborssin ohje.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
40 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.5 g