Kuva: Sydänmerkki / Laura Riihelä

Ainekset

400 g
palsternakkaa
200 g
jauhoista perunaa
2
omenaa
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
1 rkl
öljyä
8 dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
½ tl
suolaa
Koristeeksi
5 rkl
auringonkukan siemeniä
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
50 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.5 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Helppo
G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Helppo

Palsternakka-omenakeitto

Aromikas palsternakka-omenakeitto sopii erityisen hyvin syksyn ruokapöytään.

Aromikas palsternakka-omenakeitto sopii erityisen hyvin syksyn ruokapöytään.

Kuva: Sydänmerkki / Laura Riihelä

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
400 g
palsternakkaa
200 g
jauhoista perunaa
2
omenaa
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
1 rkl
öljyä
8 dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
½ tl
suolaa
Koristeeksi
5 rkl
auringonkukan siemeniä

Valmistusohje

1.
Kuori ja paloittele palsternakat, perunat ja omenat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi.
2.
Kuullota sipuleita öljyssä kattilan pohjalla. Lisää kattilaan kasvikset ja kääntele hetken.
3.
Lisää vesi ja murskattu kasvisliemikuutio. Keitä, kunnes kasvikset ovat täysin kypsiä. Soseuta keitto tasaiseksi. Ohenna keittoa tarvittaessa vedellä. Tarkista maku ja mausta suolalla.
4.
Paahda keiton pinnalle koristeeksi auringonkukansiemeniä: laita siemenet kuivaan paistinpannuun ja kuumenna muutama minuutti koko ajan sekoitellen.

Vinkki

  • Tutustu myös Sydänmerkin muihin herkullisiin kasviskeitto-resepteihin! Löydät ne täältä.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
50 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.5 g