
Ainekset
-
6 (500 g)perunaa
-
2 - 3 (200 g)porkkanaa
-
1sipuli
-
150 gsalaattifenkolia
-
2lehtisellerin vartta
-
200 gvihreitä papuja (pakaste)
-
1 rklöljyä
-
5 dlvettä
-
1 ½ tlsuolaa
-
2laakerinlehteä
-
400 gkirjolohifileetä
-
1 tlyrttisekoitusta
-
½ tlrouhittua valkopippuria
-
2 dlkermankaltaista kasvirasvasekoitetta (rasvaa max. 15%)
-
3 dlrasvatonta maitoa
-
1 dltuoretta tilliä
Valmistusohje
1. Kuori ja kuutioi perunat ja porkkanat. Hienonna sipuli ja viipaloi fenkoli ja sellerinvarret. Pilko pavut tarvittaessa n. 3 cm paloiksi.
2. Kuullota sipulilohkot öljyssä kattilassa (n. 3 l). Lisää vesi, suola, laakerinlehdet ja kasvispalat. Kypsennä kymmenisen minuuttia eli kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä.
3. Kuutioi kalafilee ja lisää keittoon yrttisekoituksen, pippurin, kerman ja maidon kanssa. Keitä muutama minuutti.
4. Lisää hienonnettu tilli.
Vinkki
- Paahda kalasopan kaveriksi maittavaa ruisleipää.
- Etsi lisää kalakeittoreseptejä täältä.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
74 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.6 g
Gluteeniton,
Munaton
Gluteeniton,
Munaton
Kalakeitto
Perinteinen kalakeitto saa piristystä tuoreesta fenkolista, selleristä ja pavuista. Kasvikset lisäävät soppaan rapeaa suutuntumaa.
Perinteinen kalakeitto saa piristystä tuoreesta fenkolista, selleristä ja pavuista. Kasvikset lisäävät soppaan rapeaa suutuntumaa.
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
6 (500 g)perunaa
-
2 - 3 (200 g)porkkanaa
-
1sipuli
-
150 gsalaattifenkolia
-
2lehtisellerin vartta
-
200 gvihreitä papuja (pakaste)
-
1 rklöljyä
-
5 dlvettä
-
1 ½ tlsuolaa
-
2laakerinlehteä
-
400 gkirjolohifileetä
-
1 tlyrttisekoitusta
-
½ tlrouhittua valkopippuria
-
2 dlkermankaltaista kasvirasvasekoitetta (rasvaa max. 15%)
-
3 dlrasvatonta maitoa
-
1 dltuoretta tilliä
Valmistusohje
1. Kuori ja kuutioi perunat ja porkkanat. Hienonna sipuli ja viipaloi fenkoli ja sellerinvarret. Pilko pavut tarvittaessa n. 3 cm paloiksi.
2. Kuullota sipulilohkot öljyssä kattilassa (n. 3 l). Lisää vesi, suola, laakerinlehdet ja kasvispalat. Kypsennä kymmenisen minuuttia eli kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä.
3. Kuutioi kalafilee ja lisää keittoon yrttisekoituksen, pippurin, kerman ja maidon kanssa. Keitä muutama minuutti.
4. Lisää hienonnettu tilli.
Vinkki
- Paahda kalasopan kaveriksi maittavaa ruisleipää.
- Etsi lisää kalakeittoreseptejä täältä.
Valmistusohje
1.
Kuori ja kuutioi perunat ja porkkanat. Hienonna sipuli ja viipaloi fenkoli ja sellerinvarret. Pilko pavut tarvittaessa n. 3 cm paloiksi.
2.
Kuullota sipulilohkot öljyssä kattilassa (n. 3 l). Lisää vesi, suola, laakerinlehdet ja kasvispalat. Kypsennä kymmenisen minuuttia eli kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä.
3.
Kuutioi kalafilee ja lisää keittoon yrttisekoituksen, pippurin, kerman ja maidon kanssa. Keitä muutama minuutti.
4.
Lisää hienonnettu tilli.
Vinkki
- Paahda kalasopan kaveriksi maittavaa ruisleipää.
- Etsi lisää kalakeittoreseptejä täältä.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
74 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.6 g