Kuva: SAGA

Ainekset

500 g
vaaleaa kalaa fileenä (esim. kuha, siika, ahven)
½ ruukkua
tuoretta tilliä
1 tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
Vihannesseos
2
sipulia
4
tomaattia
¼ tl
suolaa
¼ tl
rouhittua mustapippuria
½ tl
meiramia
Savustukseen
150 g
savutuslastuja (tammi, kirsikka tai leppä)
1
kannellinen teräs- tai emalikattila
tasapohjainen, savustuksen kestävä metallinen lävikkö
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
51 kcal
Rasvaa
1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.1 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
9 g
Suolaa
0.9 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton

Savustetut kalanyytit

Paperikääreessä savustaminen pehmentää savun aromin kitkeryyttä, jolloin ruoan muut maut pääsevät paremmin esille.

Paperikääreessä savustaminen pehmentää savun aromin kitkeryyttä, jolloin ruoan muut maut pääsevät paremmin esille.

Kuva: SAGA

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
500 g
vaaleaa kalaa fileenä (esim. kuha, siika, ahven)
½ ruukkua
tuoretta tilliä
1 tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
Vihannesseos
2
sipulia
4
tomaattia
¼ tl
suolaa
¼ tl
rouhittua mustapippuria
½ tl
meiramia
Savustukseen
150 g
savutuslastuja (tammi, kirsikka tai leppä)
1
kannellinen teräs- tai emalikattila
tasapohjainen, savustuksen kestävä metallinen lävikkö

Valmistusohje

1.
Leikkaa SAGA-leivinpaperista 4 n. A3-kokoista arkkia. Kuivaa kalafileet talouspaperilla ja jaa neljälle arkille leivinpapereiden keskelle.
2.
Hienonna tilli ja mausta kalafileet suolalla, pippurilla ja tillillä.
3.
Hienonna sipuli ja leikkaa tomaatti pieniksi kuutioiksi. Mausta vihannekset ripauksella suolaa, pippuria ja meiramia. Levitä vihannesseosta kalafileiden päälle ja tee jokaisesta arkista nyytti tai paketti.
4.
Laita savustuslastut kattilaan, peitä kannella ja kuumenna kattilaa keittolevyllä ulkona, kunnes lastut alkavat savuta.
5.
Nosta kalanyytit tai -paketit lävikköön ja aseta lävikkö varovasti pataan. Laita kansi paikoilleen ja savusta nyyttejä n. 25 minuuttia.

Vinkki

Tarjoa ruoka suljetuista nyyteistä niin, että jokainen ruokailija avaa oman annoksensa vasta pöydässä. Voit kypsentää kalanyytit myös uunissa (190 °C noin 15 minuuttia). Tarjoa kala esimerkiksi vihreän salaatin ja keitettyjen perunoiden kanssa.

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
51 kcal
Rasvaa
1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.1 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
9 g
Suolaa
0.9 g

Yhteistyössä