Ainekset
-
600 gkesäkurpitsaa
- Täyte
-
1sipuli
-
1valkosipulinkynsi
-
1 rklöljyä
-
1 tlkanelia
-
½ tljauhettua maustepippuria
-
½ dlrusinoita
-
½ dlmantelirouhetta
-
400 gkalkkunan- tai kananpojanjauhelihaa
-
¼ tlsuolaa
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
-
16 lehteätuoretta basilikaa
- Kastike
-
2valkosipulinkynttä
-
16 lehteätuoretta basilikaa
-
1 rklöljyä
-
¼ tlchilirouhetta
-
1 tlk (400 g)kirsikkatomaatteja
-
¼ tlsuolaa
Valmistusohje
1. Halkaise kesäkurpitsat pitkittäin ja koverra maltoa pois lusikalla. Hienonna sipulit ja kesäkurpitsan malto.
2. Kuullota täytteen sipulit öljyssä, lisää malto, kaneli, maustepippuri, pilkotut rusinat ja mantelirouhe. Kypsyttele käännellen muutama minuutti.
3. Tee kastike: Hienonna valkosipulit. Revi basilikasta lehdet ja pilko varret. Kuullota hetki öljyssä valkosipulia, basilikanvarsisilppua ja chilirouhetta, lisää kirsikkatomaatit liemineen ja mausta suolalla sekä basilikanlehdillä. Anna hautua muutama minuutti.
4. Sekoita jauhelihaan suola ja pippuri sekä kesäkurpitsa-sipuliseos. Täytä massalla kesäkurpitsojen kolot, aseta jokaisen päälle koristeeksi muutama basilikanlehti ja tiputa lehdille hiukan öljyä.
5. Kaada kastike uunivuokaan ja nosta siihen kesäkurpitsat. Paista uunissa 200 asteessa noin 35 minuuttia. Peitä tarvittaessa leivinpaperilla loppuvaiheessa.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
90 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.2 g
Gluteeniton,
Munaton
Gluteeniton,
Munaton
Täytetyt kesäkurpitsat
Kesäkurpitsa on mieto vihannes, jota kypsyy syksyllä kotimaassa yllin kyllin. Kesäkurpitsan puolikkaat on tässä täytetty sisilialaisittain maustetulla kalkkunan- tai kanan jauhelihalla ja paistettu uunissa.
Kesäkurpitsa on mieto vihannes, jota kypsyy syksyllä kotimaassa yllin kyllin. Kesäkurpitsan puolikkaat on tässä täytetty sisilialaisittain maustetulla kalkkunan- tai kanan jauhelihalla ja paistettu uunissa.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
600 gkesäkurpitsaa
- Täyte
-
1sipuli
-
1valkosipulinkynsi
-
1 rklöljyä
-
1 tlkanelia
-
½ tljauhettua maustepippuria
-
½ dlrusinoita
-
½ dlmantelirouhetta
-
400 gkalkkunan- tai kananpojanjauhelihaa
-
¼ tlsuolaa
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
-
16 lehteätuoretta basilikaa
- Kastike
-
2valkosipulinkynttä
-
16 lehteätuoretta basilikaa
-
1 rklöljyä
-
¼ tlchilirouhetta
-
1 tlk (400 g)kirsikkatomaatteja
-
¼ tlsuolaa
Valmistusohje
1. Halkaise kesäkurpitsat pitkittäin ja koverra maltoa pois lusikalla. Hienonna sipulit ja kesäkurpitsan malto.
2. Kuullota täytteen sipulit öljyssä, lisää malto, kaneli, maustepippuri, pilkotut rusinat ja mantelirouhe. Kypsyttele käännellen muutama minuutti.
3. Tee kastike: Hienonna valkosipulit. Revi basilikasta lehdet ja pilko varret. Kuullota hetki öljyssä valkosipulia, basilikanvarsisilppua ja chilirouhetta, lisää kirsikkatomaatit liemineen ja mausta suolalla sekä basilikanlehdillä. Anna hautua muutama minuutti.
4. Sekoita jauhelihaan suola ja pippuri sekä kesäkurpitsa-sipuliseos. Täytä massalla kesäkurpitsojen kolot, aseta jokaisen päälle koristeeksi muutama basilikanlehti ja tiputa lehdille hiukan öljyä.
5. Kaada kastike uunivuokaan ja nosta siihen kesäkurpitsat. Paista uunissa 200 asteessa noin 35 minuuttia. Peitä tarvittaessa leivinpaperilla loppuvaiheessa.
Valmistusohje
1.
Halkaise kesäkurpitsat pitkittäin ja koverra maltoa pois lusikalla. Hienonna sipulit ja kesäkurpitsan malto.
2.
Kuullota täytteen sipulit öljyssä, lisää malto, kaneli, maustepippuri, pilkotut rusinat ja mantelirouhe. Kypsyttele käännellen muutama minuutti.
3.
Tee kastike: Hienonna valkosipulit. Revi basilikasta lehdet ja pilko varret. Kuullota hetki öljyssä valkosipulia, basilikanvarsisilppua ja chilirouhetta, lisää kirsikkatomaatit liemineen ja mausta suolalla sekä basilikanlehdillä. Anna hautua muutama minuutti.
4.
Sekoita jauhelihaan suola ja pippuri sekä kesäkurpitsa-sipuliseos. Täytä massalla kesäkurpitsojen kolot, aseta jokaisen päälle koristeeksi muutama basilikanlehti ja tiputa lehdille hiukan öljyä.
5.
Kaada kastike uunivuokaan ja nosta siihen kesäkurpitsat. Paista uunissa 200 asteessa noin 35 minuuttia. Peitä tarvittaessa leivinpaperilla loppuvaiheessa.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
90 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.2 g