Ainekset

noin 650 g
bataattia
1
punasipuli
noin 2 cm pala
inkivääriä
1 rkl
öljyä
1 l
vähäsuolaista kanalientä
1,5 dl
ruoanlaittokermaa (rasvaa max. 15%)
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
60 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
9 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.3 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Uusi
G Gluteeniton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
G Gluteeniton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Uusi

Inkivääri-bataattikeitto

Samettisen sileä bataattikeitto lämmittää ihanasti kylminä pakkaspäivinä.

Samettisen sileä bataattikeitto lämmittää ihanasti kylminä pakkaspäivinä.

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
noin 650 g
bataattia
1
punasipuli
noin 2 cm pala
inkivääriä
1 rkl
öljyä
1 l
vähäsuolaista kanalientä
1,5 dl
ruoanlaittokermaa (rasvaa max. 15%)

Valmistusohje

1.
Kuori ja huuhtele bataatit. Kuutioi ne samankokoisiksi paloiksi. Kuori ja silppua sipuli. Raasta kuorittu inkivääri hienoksi raasteeksi.
2.
Kuumenna öljy pannussa. Lisää sipuli ja kuullota muutama minuutti. Lisää inkivääri ja bataatit ja kuullota vielä hetki.
3.
Kaada kanaliemi pannuun ja keitä bataatit pehmeiksi, noin 20- 30 minuuttia.
4.
Hienonna keitto sauvasekoittimella.
5.
Lisää kerma ja sekoita. Lisää tarvittaessa hieman suolaa.
Tarjoa keitto esimerkiksi maustamattoman jogurtin kanssa.

Kuva: Sydänmerkki/Sari Spåra

Vinkki

Bataattikeitto maistuu mainiolta myös seuraavana päivänä uudelleen lämmitettynä. Voit myös kokeilla lisätä bataattikeiton loput leipä- tai sämpylätaikinaan.

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
60 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
9 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.3 g

Yhteistyössä